Четвер, 25.04.2024, 20:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 15 » ДІАЛОГ З ВЛАДОЮ
19:16
ДІАЛОГ З ВЛАДОЮ
У минулому номері газети ми започаткували рубрику «Питання до влади», у котрій бурштинці можуть запитати у чиновників про болючі питання з життя міста. Наразі маємо відповіді на перші звернення.
Відповідає начальник житлово-експлуатаційного господарства КП «Житловик» Роман Мельничук:

1. Від Поштаря Зіновія Дмитровича:
«Я проживаю на вул. Будівельників, 9, у нас нема не те що гарячої води, навіть труби нема! А платимо за гарячу воду, квитанції усі у мене є. Прошу нарешті розібратися ситуації.»
- Справа у тому, що гаряча вода там є і труба також є, але так спроектовані ці будинки,  що у них вода гаряча була під’єднана прямо до системи опалення. Тому для того, щоб була гаряча вода,  потрібно включити опалення. Проте людям не зручно, адже влітку у квартирі, при включеному опаленнні, дуже тепло.
Ми неодноразово пропонували мешканцям таких будинків переробити систему опалення і гарячого водопостачання. Ми пропонували співфінансування. Є будинки у місті (10, 3 та 8 будинки вулиці Будівельників), де люди погодились, але є й такі, що не погодились. Тому й стикаються зараз з цією проблемою. Важливою перепоною на шляху вдосконалення системи водопостачання є й те, що у квартирах вже пороблено ремонти і не завжди власники помешкань дозволяють робити в стінах діри для труб.
Але у планах Стратегічного партнерства на 2013 рік, який розробляють комісії за ініціативи ДТЕКу, є запланована допомога компанії при переобладнанні таких будинків. Тож будемо сподіватися на краще.
2.    Від Івана Михайловича:
«Сміттєві баки в районі вулиці Будівельників – це будинки 5, 7, 9, 11, забрали, зробили скверик і планують поставити погруддя Чорновола. Це дуже добре, на мою думку, але зле те, що мешканцям цього району задалеко носити сміття, є старенькі, яким це дуже важко. Який можливий вихід з цієї ситуації?»
- Справді,  у нас навіть була колективна скарга на цю тему від мешканців будинку №9 по Будівельників. Але були проведені збори мешканців будинку на котрих було домовлено, що контейнери будуть забрані і люди погодились відносити сміття до смітників на Бандери, 34 та на Міцкевича, 6. А ті, кому зручніше носити на вулицю Енергетиків - несуть туди. Зате у нас зараз немає того смітника, котрий був майже у центрі міста. Звісно, відстані дещо збільшились, але аж не настільки, щоб створювати якісь певні незручності. Усі майданчики для збору сміття розташовані зручно і не може бути такого, щоб людина один раз у тиждень не проходила повз них.
3.    Від пана Миколи Гавриша:
«Наш будинок, що знаходиться на вулиці Січових Стрільців, 6, накривають шматками, то не робота, бо латками добрий одяг не шиють. Дах протікає в різних місцях. Чи не можна виконати всю роботу відразу?
Частину хомутів на трубах-стояках в цьому ж будинку ще й досі не поміняли, чи встигнете закінчити роботу до початку опалювального сезону?»
- Покрівля на цьому будинку потребує повного капітального ремонту. А такий ремонт повинен здійснюватися за кошти власника будинку. Тобто - у нашому випадку - Бурштинської міської ради. Гроші на ремонт покрівель, повинні виділятися з міського бюджету. Ми цей будинок у план подавали, але кошти на сьогоднішній день ще не виділені. Виділені кошти на будинки на Бандери 34, Шухевича 6 та Шухевича 4. А Січових Ст. 6 ще залишився. Те, що покриваємо латками - це заслуга тих мешканців, котрі йдуть з нами на співпрацю і ми разом способом співфінансування можемо підремонтовувати покрівлю.
4.    Від пана Миколи:
«Прошу навести лад з безпритульними собаками. Вони не лише нищать клумби, квітники, а й можуть бути небезпечними для людей, бо переносять всілякі болячки, на дітей гавкають, сам був свідком, як пес кинувся на дитину.»
Від редакції: Наразі на це питання відповіді немає, але є оголошення про те, що мисливські організації Галицького району  будуть проводити рейди з виявлення та знищення хижих тварин в околицях Бурштина, с.Вигівки, та й загалом по району. Адже був випадок, коли у с.Куничі на сказ захворів домашній кіт і напав на господарів.  Важливо - рейди будуть проводитись поза межами населених пунктів.

Переглядів: 870 | Додав: vovak | Теги: Роман Мельничук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: