Середа, 24.04.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Бурштин вивчає досвід Польщі
17:09
Бурштин вивчає досвід Польщі
 В рамках створення Інвестиційного Паспорту м. Бурштина та розробки концепції  Індустріального парку в м. Бурштині відбулась поїздка по обміну досвідом в Польщу. Робоча група у складі представників Бурштинської міської ради - Копаниця В.М., Спільноти Соціально- Відповідальний Бізнес – Воробей В., Кравчук К., АМЕР м. Бурштина - Кравчишин О., Бабак І. відвідали 2 міста Республіки Польща м. Жешов  та м. Мєлєц. Основною метою поїздки було перейняти досвід створення Бізнес-інкубаторів  та Індустріальних парків, які успішно функціонують в Польщі та допомагають в розвитку економіки регіону та країни в цілому.
Координатор Центру по управлінню Підкарпатським Науково-Технологічним парком Юстина Плача-Адамська представила Науково-Технологічний Парк «Аерополіс» м. Жешов, який відкрито 5 грудня 2012р. в рамках Оперативної програми розвитку Східної Польщі 2007-2013рр. На базі Парку молоді вчені та підприємливі люди зможуть започаткувати власну справу, перевага надається невеликим і середнім підприємствам  у таких галузях промисловості як: авіація, біотехнології, автомобілебудування, електротехніка та IT. До послуг майбутніх підприємств обладнанні офісні та виробничі приміщення  з усіма необхідними комунікаціями, конференц-залом для проведення презентацій та кімнатами для побутових зручностей для працівників. Вартість побудови Технологічного інкубатора  20 млн. злотих, 80% коштів надано із бюджету ЄС. Оренда надається а пільгових умовах, для можливості розвитку нових підприємств. Крім послуг з надання приміщень, нові підприємства також зможуть отримати і інформаційно-консультаційну підтримку збоку спеціалістів Жешувської  Агенції Регіонального Розвитку.
Наступного дня Робоча група відвідала місто Мєлєц, в якому відбулась зустріч з представниками Агенції Регіонального розвитку в міста Мєлєц. В рамках презентації Агенції відбулась робоча поїздка в «Євро-Парк Мєлєц» та Інкубатор Нових Технологій IN-TECH.  Євро-Парк Мєлєц функціонує 20 років та  розташований на території площею 605 га, на якій розміщено більше 100 малих та великих підприємств різних виробничих напрямків: літакобудування, виробництво запчастин, металевих виробів, біотехнології, харчова промисловість, виробництво електроінструменту, автомобільних шин та ін. На підприємствах працює більше 20 тис. осіб місцевого населення, загальна сума капітальних інвестицій склала 5,3 млрд. злотих, з яких 67% склали кошти іноземних інвесторів.  Директор Агенції Маріуш Бледовскі та заступник директора Агенції Тереза Орчуковська поділились досвідом створення та розвитку Парку, а також надали цінні поради щодо перших кроків створення Індустріальних парків в Україні та м. Бурштині зокрема.
Як показує практика Європейських країн, створення Індустріальних парків та Бізнес-інкубаторів підвищує інвестиційну активність в економіці регіону, приваблює в регіон як національного так і іноземного інвестора, значно знижує рівень безробіття. Загалом, ідея індустріальних парків є досить перспективною та економічно вигідною як для підприємств, так і для держави.
АМЕР м.Бурштин
Поїздка відбулася за фінансової підтримки ДТЕК та організаційної підтримки Спільноти СВБ
Переглядів: 928 | Додав: vovak | Теги: АМЕР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: