П`ятниця, 26.04.2024, 08:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Андрій Бендер: дякую тренеру
17:13
Андрій Бендер: дякую тренеру
Вихованець бурштинського футболу зараз  захищає честь ужгородської «Говерли», сумує за роками, проведеними у Львові та мріє знову зіграти за бурштинський «Енергетик».
Воротар дубля ужгородців Андрій Бендер поділився з «Бурштинським вісником» планами на майбутнє та розповів про здобутки.


- Отож. Андрію, з чого починалася твоя футбольна кар’єра?
- З нападника. Я вчився у другій школі в Бурштині. Грав футбол. Багато забивав, тому вирішив піти в школу ФК «Енергетик».
- Тож твоїм першим тренером був...
- ...Володимир Федорняк. Саме йому я завдячую своєю футбольною кар’єрою. Він перший і побачив у мені воротаря.
- Перше серйозне випробування?
- Ми з «Енергетиком» їздили на футбольний турнір у Добротвір. Там мене побачив тренер Дмитрасевич з Львівської області, котрий якраз набирав команду з хлопчаків 1994 року і запрошував до Львова. Саме у Львові вже відбулась розмова Ярослава Івановича з моїм батьком про моє подальше навчання.
- Тож ти у Львові з якого класу?
- З сьомого. У Львівского державного університету фізичної культури (ЛДУФК) є спортивна база на території якої є школа. Там я продовжив своє навчання і виступи за команду. Вже за рік ми вийшли у фінал України. Стали бронзовими призерами. Ті матчі запам’яталися надовго. Перше місце тоді було за «Динамо», друге - за «Металістом» і третє - за нами.
Після цього з нами уклали угоди львівські «Карпати».
- Ти виступав і за збірну?
- Так, одразу після цього нашого досягнення мене почали викликати у збірну України 1994 року. Збори були у Конча-Заспі. Їздили на турнір в Білорусію. Серед команд 1993 року ми - наймолодші, бо з 1994 - здобули третє місце. Також виступали на турнірах у Бельгії, Франції за U-16. Тож за Львів я виступав мало.
- Проте саме у Карпатах ти отримав звання кращого воротаря турніру.
- Так.  Це сталося на турнірі Лева Броварського. Тоді ми багато турнірів виграли з «Карпатами».
- А далі - «Енергетик»?
- Так. У Львові контракт завершився. А за Бурштин я завжди мріяв виступати. Це була для мене і практика гарна, адже матчі з командами першої ліги Чемпіонату України дають багато. Тим більше, що це клуб, котрий зробив з мене футболіста.
- Як ти опинився у «Говерлі»?
- На жаль, «Енергетик», за який я вситупав, проіснував недовго і довелося шукати свобі місця. Якраз тоді ужгородці  вибороли право змагатися у Прем’єр Лізі і набирали дубль. Про це було оголошено, знали всі. Тож я також вирішив спробувати свої сили. Подзвонив. Зіграв тренувальну гру. Підписали зі мною контракт на три роки.
- Ти у дублі зараз капітан?
-  Так. Насамперед завдяки тренерам команди та віце-капітану. Наразі колектив ще не зіграний, проте ми намагаємось виступати якнайкраще. Граємо на межі сил. Залучають мене і до тренувань основного складу. Це дуже хвилююче, адже професіонали завжди щось підказують. Воротарі Надь та Бабенко багато допомагають.
Дуже кваліфіковані у нас тренери. Це тренер молодіжної команди U-21 Васютик Володимир, Слюсар Валентин та тренер воротарів молодіжного складу Ковач Іван.
- Чи хотів би ти повернутися в «Енергетик»?
- Звичайно. Я завжди радий допомогти рідному клубові.
- Розкажи про себе. Дівчина є? Які плани на майбутнє?
- Дівчина є. Юлія Нога.  Вона багато мене підтримує. Їздить зі мною.
Також за підтримку і допомогу хочу подякувати батькам та рідним з Америки.
Особливо хресній мамі, котра дуже вірить у мене як в футболіста і багато допомагає.
 А в житті - хочеться міцно стати на ноги.
- Дякую за розмову. Перемог тобі.
В.К.
Переглядів: 1281 | Додав: vovak | Теги: ФК Говерла, Володимир Федорняк, Андрій Бендер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: