П`ятниця, 17.05.2024, 06:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

За ініціативи громадської організації «Майдан. Бурштин» у місті в приміщенні колишнього ресторану «Електрон» було відкрито Центр надання допомоги учасникам АТО. 
Центр організували для того, аби надавати допомогу нашим воїнам-бурштинцям та їх сім’ям, а також тим людям, які сьогодні, через різні життєві обставини, потребують допомоги. Наразі у залі зібрано чимало одягу, яку організації надав благодійний фонд, частину речей, як розповіли, віддали для дітей сиріт напередодні Свята Миколая у церкву святого Йосафата. Також щовівторка та щосереди з 9 до 16-ї години малозабезпечені бурштинці зможуть прийти у Центр та цілком безкоштовно обрати необхідні речі. Приміщення центру безоплатно у користування організації надав директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Андрій Шувар, який неодноразово долучався та долучається до допомоги.

 

Переглядів: 629 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

22 грудня в день зимового сонцестояння енергетики відзначали своє професійне свято. Для працівників Бурштинської ТЕС урочисті заходи відбулися ще у п’ятницю, 18 грудня. Першим святочну громаду зі сцени Палацу культури «Прометей» привітав директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар. Зокрема зазначив, що це свято дає можливість підбити певні підсумки роботи. 2015-ий рік назвав важким для енергетики, та попри це вдалося реалізувати чимало важливих завдань. Побажав усім добра, злагоди та Божої благодаті. Із привітанням виступив також директор з управління персоналом ДТЕК Олександр Кучеренко, наголосивши на важливості професії енергетика, адже несуть у кожну домівку таке жадане тепло та світло. Сьогодні є важливою енергетична безпека держави, сказав пан Олександр, тому енергетики щодня стоять на її сторожі. Від свого імені та від імені генерального директора компанії пообіцяв, що й надалі на станції дотримуватимуться усіх соціальних гарантій, будуть збережені робочі міс ... Читати далі »

Переглядів: 690 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

В рамках всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» в Бурштинській загальноосвітній школі №3 відділом молоді і спорту Бурштинської міської ради було проведено пізнавальну лекцію на тему «Наше майбутнє без шкідливих звичок». Доповідач головний спеціаліст відділу молоді і спорту Галина Олексин пояснила, що такі заходи сьогодні є досить важливими, адже молоде покоління через брак обізнаності стає надто безпечним, забуваючи яка небезпека закладена у шкідливих звичках, особливо тютюнопалінні в шкільному віці. Лекція була побудована у три етапи, кожен з яких доносив до юної аудиторії важливий меседж: «Куріння – нищить здоров’я!». Діти мали можливість переглянути різні пізнавальні слайди та невеличкий відеоролик про вплив тютюну на організм людини, наслідки від його вживання.
Для довідки.   
За даними Всесвітньої Організаці ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

16 грудня на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти відбулась обласна учнівська олімпіада «Як ти знаєш Біблію?». За результатами олімпіади, переможцем серед шестикласників став юний бурштинець, учень ЗОШ №3 Назар Синишин. 
...Про цього хлопчика варто написати навіть не тому, що його визнано кращим 12-річним знавцем Біблії в області, хоча лише цей факт є чималим здобутком для школяра, а з тої причини, що Назара Синишина можна ставити в приклад підростаючому поколінню.
Сам Назар не звик хизуватись своїми успіхами, він скромний і чемний юнак, що виховується в християнській родині. 
 - Назаре, розкажи, будь ласка, як тобі вдалося виграти олімпіаду?
 - Я просто читаю Біблію. Коли щось не зрозуміло, то я питаю рідних, інколи пояснює священик на службі. Готуватися до учнівського змагання мені допомагала вчител ... Читати далі »

Переглядів: 844 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(1)

Напередодні найулюбленішого дитячого свята Дня Святого Миколая в Галицькому районному центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я» відбулося особливе свято.

Вихованці закладу підготували концертну програму із віршами та піснями, на яку запросили найрідніших людей, педагогів, представників громадських організацій , районну та місцеву владу.


Завдяки величезним старанням особливі діти та молодь подарували усім присутнім незабутні враження та емоції. Навчили кожно ... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

І свято Миколая, і Різдво Христове неможливі без доброчинності: в зимові холоди варто поділитися з ближніми не лише подарунками, а й душевним теплом і добрим словом. Хто вони, сучасні благодійники? Що спонукає їх тратити зусилля, час і гроші заради допомоги іншим людям? 
Яскравим прикладом того, як можна долучитися до доброї справи, є подружжя Курта і Мирослави Зіммхенів. 


Героїня нашої розповіді Мирослава народилася і виросла тут, у Бурштині. Тут мешкає її родина – батько і брат Федір з сім’єю, котрий зараз захищає Україну в зоні АТО. В складні 2000-ні роки Мирослава залишила вдома з дідусем двох маленьких діточок і вирушила на пошуки кращої долі, в Німеччину. Заробітчанка ще не знала, що потрапить на роботу до свого майбутнього чоловіка. 
Курт Зіммхен возив передачі в Україну, і Мирослава попрохала відвезти ... Читати далі »

Переглядів: 1259 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Люблять діти Миколая, шану кожен віддає.
Хто в мольбах його благає, всім він поміч подає.
Через нього Божа ласка з неба сходить до людей.
Миколайчику, будь ласка, завітай до всіх дітей.
Кожного року українці святкують два свята Миколая. Перше — 22 травня, а друге 19 грудня. Свято Миколая, особливо «зимнього», святкують урочисто, запрошують гостей. Святого Миколая люди люблять, бо він захисник усіх бідних і знедолених. Народ про святого Миколая склав багато легенд і переказів. У них розповідається, як він боронить людей від стихійного лиха, а особливо, на воді. Всі рибалки мали в своїх куренях образ святого Миколая і брали його з собою, виходячи в море на промисел. Бо Святий Миколай - другий після Бога заступник юдей від усіх проблем, нещасть. Відомо, що все життя він ніс людям Добро і Милосердя. Найбільше люблять і шанують його діти.
Для ... Читати далі »

Переглядів: 761 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

20 грудня співробітники DTEK, Бурштинської міської ради та спільнота «Твори Добро» привітали діток, котрі виховуються у міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, розміщеного в с. Мединя. Іграшки, постільну білизну, одяг та солодощі  привезли разом зі  Святим Миколаєм відвідувачі. Пісні, оплески, посмішки та сердечні вітання супроводжували театралізоване дійство, влаштоване для дітей маленькими Ангелочками. Такі діти особливо цінують доброзичливе ставлення до них і завжди дуже тішаться подарункам.


В День святого Миколая, покровителя мандрівників та дітей, співробітники DTEK, Бурштинської міської ради та спільнота «Твори Добро» побажали всім малятам справжнього свята любові і душевної теплоти, міцного здоров’я, благополуччя, небесного благословення та здійснення заповітних мрій.
... Читати далі »

Переглядів: 698 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

У неділю, 20 грудня, в читальній залі бібліотеки було проведено літературне рандеву «Жіноча доля жіночої прози в Україні». Про українських письменниць та їх творчість розповіла завідувачка  бібліотеки Ольга Дрищук. Особливо зробила акцент на представницях сучасної літератури – Марії Матіос, Ірен роздобудько, Люко Дашвар, Ніни Фіалко, Оксани Забужко, Світлани Талан, Наталки Очкур, Лариси Денисенко, які писали про жінок і  для жінок.
Родзинкою заходу був приїзд нашої краяни, письменниці, поетеси Оксани Кузів, яку представила головний бібліограф Марія Куйбіда.
Оксана Кузів (дів. Ворончак) народилася у м. Бурштині 10 березня 1970 року. Живе і працює в Івано-Франківську. Закінчила Львівський державний університет ім. І. Франка за спеціальністю викладач української мови та літератури. Працювала літературним редактором в газеті «Вечірній Івано-Франківськ», «Салон – плюс», кореспондентом у Богородчанському часописі « ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Святий Миколай – у душі кожного з нас. На свято Миколая чекають усі – як малеча так і дорослі. Цього дня милосердя і Божа благодать огортають душу кожної людини з добрим серцем, і продовжують на землі благородну місію цього архієпископа. Послідовники Святого Миколая живуть у кожній українській оселі, у кожній державній установі. Не стала винятком і служба у справах дітей Бурштинської міської ради.
 Напередодні цього свята служба звернулася до жителів міста Бурштин з проханням допомогти зібрати подарунки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які проживають в сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Приємно, що небайдужі люди відгукнулися на допомогу зробити малечі справжнє свято. 


Особливу подяку служба у справах дітей Бурштинської міської ради висловлює підприємцям Костю ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 154 155 »