Понеділок, 29.04.2024, 13:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
   5 серпня в Бурштині відбувся турнір з пляжного волейболу, присвячений Дню незалежності. В турнірі приймали участь команди:
1. Чернівці-1(м. Чернівці).
2. Будівельник-1(м. Івано-Франківськ).
3.  "Західрембуд”(м. Бурштин).
4. СК "Виноградне”(с. Виноградне, Заліщицький район, Тернопільська область).
5. Галич  (м. Галич).
6. Івано-Франківськ ( м. Івано-Франківськ).
7. Бурштин-1(м. Бурштин).
8. Бурштин-2(м. Бурштин).
9. Чернівці-2(м. Чернівці).
10. Коломия(м. Коломия).    
 1-е місце зайняла команда «Чернівці-1» (м. Чернівці) у складі Скорейко Олександра та Пришляка Сергія.
     2-е місце - команда Будівельник-1(м. Івано-Франківськ) у складі Жеребецького Євгена та Скоморохова Валерія.
     3-е місце-команда СК "Виноградне”( с. Виноградне, Заліщицький район, Тернопільська область) у складі Оробко Святослава та Маркули Івана.
   Команда ".Західрембуд” з Буршти ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: vovak | Дата: 21.08.2012 | Коментарі(0)

Відбулося третє засідання робочої групи з розробки стратегії соціального партнерства ДТЕК та м.Бурштин. На засіданні були визначені система цілей та завдань.

Стратегічна ціль 1. Ефективна система
охорони здоров’я
1. Поточний ремонт приміщення лікарні
2. Заміна вікон в лікарні
3. Забезпечити БМЛ сучасним діагностичним обладнанням – перелік, вартість (2, 665 млн. грн.)
4. Курси спеціалізації в мед університеті для персоналу лікарні (ендокринолог, бак. Лаборант, лапороскопія – закінчити перелік) - вартість курсів, к-сть людей
5. Просвітницька робота – з різними віковими категоріями міста щодо ведення здорового способу життя, зокрема (ПРО ЩО?) Форми здійснення просвітницької роботи:
1.Розробка та впровадження тематичних телепрограм,
2. Публікації в пресі,
3. Проведення семінарів, пропаганди здорового способу життя,
4. інформаційні буклети та плакати ... Читати далі »
Переглядів: 1109 | Додав: vovak | Дата: 21.08.2012 | Коментарі(0)

Як ми уже повідомляли, Бурштинська міська рада стала переможцем гранду на впровадження проекту «Вікно у дивосвіт дитини».
Основним завданням проекту є спрямування зусиль на  мінімізацію витрат міського бюджету шляхом заміни віконних блоків на енергозберігаючі метало пластикові склопакети задля досягнення зменшення споживання енергоресурсів, підвищення комфортності приміщення, економії коштів місцевого бюджету, що спрямовуються на утримання об’єкту, адже одна з найважливіших умов збереження здоров'я дитини.
Для успішної реалізації даного проекту було необхідно 178 000 грн., які мали забезпечити  рада обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в сумі 60 000 грн.  та сума від міської ради міста Бурштина і партнерів становитиме -118000 грн.                         &nb ... Читати далі »
Переглядів: 838 | Додав: vovak | Дата: 21.08.2012 | Коментарі(0)

У Бурштині з ініціативи Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина (АМЕР), яка створюється за сприяння Бурштинської міської ради та Спільноти Сціально-Відповідальний Бізнес реалізують проект «Літній табір». 

Як розповіли нам організатори, учасниками табору є діти 7-11 класів. Проект проходить за сприяння навчально-виховного комплексу Бурштинської міської ради та громадської організації «Жінки для майбутнього».
Літній табір проводиться в м. Бурштині  протягом двох тижнів з 6 по 17 серпня. В перший тиждень проекту АМЕР запросили двох волонтерів з міжнародної організації Памелу та К'ю – дівчат з Китаю та Малайзії. Бурштинські діти отримують можливість дізнатися про ці країни, їх культури, побачити національний одяг, навчитися робити китайські витинанки, дізнатися як працювати в команді, досягати поставлених цілей, правильно організовувати свій час, покращити свої навички англійської мов ... Читати далі »
Переглядів: 1266 | Додав: vovak | Дата: 21.08.2012 | Коментарі(0)

З1 липня у м. Бурштині відбулося урочисте відкриття оновленого, капітально відремонтованого приміщення інфекційного відділення Бурштинської міської лікарні. У заході взяли участь: Роман Іваницький – заступник голови ОДА, Олінійчук Микола – начальник головного управління охорони здоров’я ОДА, Григорій Івасишин   – голова Галицької РДА, Петро Стримбіцький – голова Галицької РР, а також о.Михайло Рожко, директор бурштинського відділення служби милосердя «Карітас».
Відкриття розпочав Сергій  Сопільняк, головний лікар Бурштинської міської лікарні, у своїй промові він висловив думку про важливість і необхідність проведення даної реконструкції: «Приміщення було в дуже занедбаному стані, багато років функціонувало на старій базі. Григорій Михайлович Івасишин постійно «насідав» на мене за нього, отож вже два роки ми працювали над оновленням інфекційного відділення. Так, 140 тис. грн. минулого року і ще 40 ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: vovak | Дата: 06.08.2012 | Коментарі(0)

Як повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook Прем'єр-міністр України Микола Азаров, на сьогодні в Україні понад 1 мільйон 400 тисяч громадян стоять в чергах на житло. «Бурштинський вісник» нещодавно друкував повідомлення про необхідність проходження перереєстрації тих людей, що потребують покращення житлових умов. Про процедуру перереєстрації та її особливості ми розмовляли з провідним спеціалістом, юристом виконавчого органу Бурштинської міської ради Володимиром Данилюком.
- Володимире Дмитровичу, розкажіть будь-ласка про причину проведення перереєстрації.
- 11 березня 2011 року була прийнята Постанова Кабінету Міністрів № 238  про формування Єдиного державного реєстру громадян. У постанові вказано, що Центральні та місцеві органи виконавчої влади, виконавчі органи рад, підприємства, установи, організації, що відповідно до законодавства ведуть облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, повинні забезпечити подання Міністерству регіональ ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: vovak | Дата: 06.08.2012 | Коментарі(0)

«Прокуратурою області порушено кримінальну справу щодо голови одного з міст Галицького району.
Встановлено, що посадовець підписав завідомо неправдиві акти передачі – прийому виготовлених проектів будівництва станції очистки дощових і талих стічних вод, внаслідок чого приватному підприємству з бюджету незаконно перераховано більше 300 тисяч гривень.
Своїми злочинним діями посадовець допустив розтрату державних коштів в особливо великих розмірах.
Кримінальну справу щодо мера порушено за ознаками складу злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.
Досудове слідство у справі триває» - цю новину розповсюдили ЗМІ  усієї Західної України в суботу, 21 липня.
Про ситуацію, що склалася, нам  вдалося поговорити з Петром Івановичем.


Петро Курляк:  справді, 17 липня цього року була відкрита кримінальна справа проти мене, як проти міського ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: vovak | Дата: 31.07.2012 | Коментарі(0)

   Однією із візитівок нашого міста є безперечно муніципальний духовий оркестр, котрий ось уже впродовж восьми років зачаровує не лише бурштинців своїми чудовими мелодіями. Сьогодні ближче представляємо цей колектив. Пропонуємо увазі наших читачів розмову з керівником муніципального оркестру Василем Кузівим, який є своєрідним двигуном цього яскравого і самобутнього колективу.
- Пане Василю, розкажіть коротко про історію створення Вашого колективу.
 - У 2004 році за ініціативи тодішнього міського голови Ярослава Олійника, коли Бурштин готувався відзначити своє 450-річчя, був створений муніципальний духовий оркестр. Ця робота була започаткована у лютому місяці, коли ентузіасти на добровільних засадах розпочали репетиції. Сьогодні принагідно хочу подякувати директору енергетичного коледжу Олександру Джурі, котрий надав нам тоді можливість займатися у залі цього навчального заклад ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

 

Реалії сьогодення змушують щоразу повертатися до наболілих питань екології, намагатися знаходити шляхи їх вирішення  і робити прогнози на майбутнє, бажано оптимістичні. Проте… Справа оздоровлення довкілля вимагає людської небайдужості з однієї сторони, і зусиль та чималих капіталовкладень з боку держави. Для Галицького району в цілому і міста Бурштина зокрема ось уже 40 років каменем спотикання є сміттєзвалище. Розташувалось воно між селами Німшин та Різдвяни (Старомартинівської сільської ради), розляглося на площу 3, 7450 га. Спочатку ця територія використовувалась для викиду промислових відходів під час будівництва Бурштинської ТЕС, але в 1947 році рішенням Виконавчого комітету Галицької районної ради було постановлено «…Німшинський пісчано-гравійний кар’єр площею 43 га тимчасово використати під вивіз сміття». Народна мудрість каже, що немає нічого більш постійного, як тимчасове, тож по нинішній день маємо чималий п ... Читати далі »

Переглядів: 1067 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

Для пересічної жінки відвідування салону краси є, безумовно, святом душі, адже покращуються  і зовнішній вигляд, і самопочуття, і настрій. В гості на «територію краси» ми завітали до Оксани Василівни Мухіної, власниці салону «Гармонія». Напрочуд чарівна і елегантна жінка погодилась розкрити «Бурштинському віснику» свої таємниці привабливості.

- Оксано Василівно, розкажіть, будь-ласка, нашим читачам, як виникла ідея створення «Гармонії»?

- Ідея заснування «Гармонії» належить ще моїй мамі, Ярославі Мирославівні Андрієшин.  На початку нового тисячоліття ще не було приватних салонів, «Гармонія» стала однією з перших у Бурштині. Спочатку це мав бути косметичний кабінет, але ми вирішили підняти послуги краси на вищий рівень. Ще при мамі я працювала адміністратором в салоні, тож коли вона переїхала до Івано-Франківська, мені довелось очолити бізнес. Назву нам порекомендувала подруга: м ... Читати далі »
Переглядів: 1681 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 142 143 144 145 146 ... 154 155 »