Четвер, 28.03.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 16 » Зіновій Савчак: мусимо гідно завершити сезон
17:13
Зіновій Савчак: мусимо гідно завершити сезон
Бурштинська «Енергія» у перший рік виступів на обласному рівні здобула право на участь у другому етапі змагань в другій лізі. Чи під силу команді пройти й цей етап і які завдання стоять перед колективом ми говорили з віце-президентом команди, автором її гімну Зіновієм Савчаком.
- Зіновію  Івановичу, чи ставили ви з президентом команди на старті сезону завдання «Енергії» потрапити у четвірку кращих і пробитися у наступний етап?
- На мою думку, будь-яка команда повинна ставити цілі зважаючи на свої можливості та старатися досягти якихось висот. Ми з президентом Петром Іванківим та тренером Сергієм Гаценком, оцінивши можливості команди, оцінивши той стартовий склад  справді ставили за ціль вихід з своєї підгрупи. А там вже, як кажуть, як Бог дасть.На сьогодні ми займаємо у підгрупі Північ другу позицію і у нас є ще гра з Битковом на їхньому полі.
- Як ви розцінюєте цю гру, адже завдання практично вирішене?
- Ця гра для нас є дуже важливою, адже результати чотирьох команд, які входять у загальну вісімку, враховуються. А в «Енергії» цей показник не надто втішний. Чомусь так сталось, що у матчах зі своїми конкурентами ми очок майже не набрали. Тому у Надвірній будемо боротися за три залікові пункти.
- Друге коло команда провела дещо краще, ніж перше. Виходить - у перерві було підсилення?
- Як сказати - команду покинув Роман Торган. Ми вважаємо, що це плюс для нього і для нас. Адже Роман перейшов на вищий щабель - у команду першої ліги «Гал-Вапно» з керівництвом якої у нас дуже добрі відносини. Ми раді за його ріст як гравця і не чинили жодних перешкод цьому переходу.
Хочемо в свою чергу подякувати керівництву команди «Касова» з Бовшева, які також не заперечували проти переходу до «Енергії» двох їхніх виконавців - Зіновія Галича та Степана Жовнірика. Хлопці гарно влилися у колектив і допомагають нам здійснювати нашу маленьку мрію.
- Наскільки фінансова складова впливає на ігри команди? Хто є основним спонсором «Енергії»?
- Так склалося, що ми живемо у час, коли без фінансів зробити не можливо нічого. Я дозволю собі від себе і від керівництва клубу подякувати тим людям, які розуміють, що без фінансової підтримки зараз нікуди. Може вони відривають часточку від себе, від своєї сім’ї і вкладають у таку благородну справу, як розвиток футболу в Бурштині. Когось виділяти не хочу. Адже у нас є й такі люди, які не бажають якоїсь слави чи подяки у газеті, але такі люди є. І від фінансової ситуації в команді залежить багато.  З хлопцями у команді ми не маємо ніяких фінансових непорозумінь.
Окрема подяка ДТЕК БуТЕС, яка останній час нам люб’язно надає транспортні послуги. А саме - автобус для переїзду команди.
- Чи виконує міська влада свої зобов’язання?
- Скажемо так- частково виконує. Ми намагаємося розуміти ситуацію, що склалася з бюджетом. Тому залучаємо й інших спонсорів. Цікавиться командою міський голова. Звертаємося до підприємців і дякуємо за їх розуміння.
- Яку з команд у групі виділите?
- Ми граємо з хлопцями, які грали минулого року ще на рівні району. І, хочу сказати, що наші футболісти майже нічим не поступаються командам, у яких іноді виступають і справжні майстри. Може ми іноді десь в психологічному плані щось не допрацьовуємо. Не раз виглядало, що по першому таймі ми не повинні цю гру пргравати, а в другому якийсь пропущений гол ламає все налаштування і команда в підсумку поступається.
- Чи є в команді явний лідер?
- Я б сказав, що Сергій Олексійович Гаценко створив команду, котра не будує гру навколо одного лідера. Команда грає вся. Кожен виконує свої функції і когось особисто мені виділити важко і не хотілося б. Можливо це моя особиста думка.
- Чи є різниця між організацією змагань у області і в районі?
- Безперечно організація змагань значно вища. Але це тягне і значно більші фінансові витрати.
- Чи плануєте виходити у першу обласну лігу?
- Звичайно хотілося б, але не хочеться бути там хлопчиками для биття. Тут повинні або прогресувати наші футболісти або ж потрібно буде шукати інших виконавців. Проте це питання ще не на часі. Плануємо гідно завершити нинішній сезон.
В.К.
Переглядів: 768 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: