Субота, 20.04.2024, 04:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 5 » За підтримки ДТЕК розроблена і затверджена Стратегія розвитку Бурштина до 2020 року
06:52
За підтримки ДТЕК розроблена і затверджена Стратегія розвитку Бурштина до 2020 року

Стратегія розвитку Бурштина – це детальний план дій, «дорожня карта» розвитку міста на найближчі роки. Документ розроблений спільно міською владою, городянами, незалежними експертами, представниками ДТЕК та інших підприємств і громадських організацій. План розвитку міста викладено на 53 сторінках і затверджено на сесії Бурштинської міської ради.
«Сподіваюся, що реалізація стратегії перетворить Бурштин на сучасне місто, в якому стане ще  комфортніше жити.  Стратегія – 2020 повинна не тільки поліпшити умови життя, але і в цілому підвищити конкурентоспроможність та інвестиційну привабливість. Ми розробляли стратегію з урахуванням думок городян, велику допомогу нам надали експерти з ДТЕК. Я переконана, що ДТЕК є надійним партнером, з яким Бурштин вже давно співпрацює. Але зараз нам важливо залучити і інших партнерів, і чим більше ми їх залучимо в реалізацію стратегії – тим краще в результаті буде кожному мешканцю», – вважає міський голова Бурштина Роксолана Джура.
В рамках підготовки Стратегії розвитку Бурштина вивчено найбільші проблеми міста та визначено основні напрямки для подальшого його розвитку. До цих напрямків увійшли:
• «Конкурентоспроможність економіки міста». Тут передбачається розробка і реалізація низки проектів, спрямованих на розвиток малого та середнього бізнесу, розвиток туристичної сфери, залучення інвесторів. Наприклад, це завершення проекту створення індустріального парку, організація програм навчання бізнесу, конкурсів на кращу бізнес ідею та бізнес план, консультативна допомога в започаткуванні та веденні бізнесу для початківців.
• «Енергоефективність». Головною стратегічною метою цього напрямку є впровадження сучасних енергоефективних технологій в таких важливих сферах як освіта, культура, охорона здоров’я. Зокрема, заплановано зробити освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових кварталів та масивів, а також замінити світильники на  світлодіодні, лампи освітлення на економні і встановити таймери часу для автоматичного регулювання часу включення та відключення освітлення сходових кліток у висотних будинках. Крім того, передбачено заміну вікон та капітальний ремонт системи опалення, утеплення стін фасаду адміністративного будинку по вул. Січових Стрільців 4.
• «Охорона здоров’я». В рамках цього напрямку буде проводитися ремонт в приміщеннях Бурштинської центральної міської лікарні, та  придбано сучасне діагностичне, лікувальне та комп’ютерне обладнання. Медичний персонал проходитиме навчання та підвищення кваліфікації. 
• «Соціальна сфера та активізація громади». Даний напрямок передбачає реалізацію найбільшої кількості потрібних та цікавих проектів, а саме: проведення конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками», створення дитячо-юнацької спортивної школи, і на її базі відкрити нові секції і робочі місця. В палац культури «Прометей» заплановано придбати нове сучасне обладнання для облаштування кінотеатру у великій концертній залі. В школах та дитячих садках оновлять матеріально-технічну базу (парти, стільці, комп’ютерне і кухонне обладнання, спортивний інвентар). Для відзначення свят, фестивалів особливо в літній період під відкритим небом передбачено придбати для міста сучасну мобільну ліцензовану сцену.
Починаючи з 2012 року ДТЕК спрямував на розвиток Бурштина та Івано-Франківської області 14,5 млн грн. Проекти реалізовувались у таких напрямках – «Охорона здоров’я, «Енергоефективність», «Розвиток бізнес середовища», «Підвищення активності громади» та «Покращення соціально-значущої інфраструктури».
Менеджер з комунікацій ДТЕК Західенерго 
Іванка Попович

Переглядів: 586 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: