П`ятниця, 19.04.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 19 » З ПОГЛЯДОМ У МАЙБУТНЄ
11:26
З ПОГЛЯДОМ У МАЙБУТНЄ
16 березня - День працівників житлово-комунального господарства!  У переддень свята кореспондент газети спілкувався з директором КП «Житловик» Віктором Івановичем Марчуком.

- Пане Вікторе, що таке «Житловик» сьогодні?
- Сьогодні «Житловик», це 384 працівники.  Це 5 підрозділів: водо-канальне господарство, житлово-експлуатаційне господарство, господарство благоустрою, автомобільно-транспортне господарство та управлінський корпус.  Пра-цівники «Житловика» ось уже майже півстоліття трудяться на благо міста та його жителів.
- А якщо технічно?
- У 2001 році Бурштинська ТЕС передала всі свої відомчі трубопроводи теплопостачання, що знаходяться на території міста на баланс КП «Житловик». Загальна довжина трубопроводів системи теплопостачання складає 29 664 метри (квартальні мережі) та 40 924 метри (мережі у приватному секторі). Вік трубопроводів в середньому складає 30-40 років. Теплова ізоляція за час експлуатації практично знищена повністю. Внаслідок цього підприємство отримує великі втрати теплової енергії. За часи минулого керівництва ці збитки сягали 27 відсотків. Як наслідок, збільшувався борг перед Бурштинською ТЕС за куплену теплову енергію.  Нам вдалося знизити їх до 20 відсотків (за підсумками 2011 року).
Зараз  нами замінено 3 978 метрів трубопроводів теплопостачання на попередньоізольовані труби. У 2011 році проведено заміну тепломережі по вулиці С.Стрільців 11 - 78 метрів, проведено ізолювання поверхневих трубопроводів по місту та в ДНЗ.
Сьогоднішній стан теплопостачання міста знаходиться в кризовому стані, обумовленому зносом тепломереж. Підвищення надійності, економічності та якості теплопостачання в місті та виходу із критичної ситуації можна досягти шляхом послідовної заміни трубопроводів на попередньоізольовані труби.
- Чи вдалося за час вашого недовгого (з вересня 2011 року) керівництва підприємством налагодити бодай якісь механізми виходу з кризи?
- Справді. Призначили мене недавно. Рахунки підприємства були заблоковані.  Мільйонні борги зковували діяльність, але зусиллями управлінського апарату КП «Житловик» нам вдалося ситуацію трохи виправити. Зокрема, розроблено План заходів по виходу із становища, що склалося в частині експлуатації мережі теплопостачання та розрахунку по заборгованості.
Основні пункти з цього плану:
- з метою ліквідації росту заборгованості не допускати зверхнормативних втрат теплової енергії;
- для мінімізації витрат на оплату покупної теплоенергії відключити від теплопостачання всі допоміжні об’єкти КП «Житловик» (підсобні приміщення, насосні і т.д.);
- в опалювальний період не допускати перегріву, як у житлових будинках, так і у адміністративних будівлях;
- заізолювати власні трубопроводи та перевірити наявність ізоляції на трубопроводах, що є власністю споживачів;
- з метою зменшення тепловтрат в зимовий період до опалювального сезону провести промивку всіх систем опалення та вуличних мереж, а також ревізію і ремонт всієї встановленої арматури;
- в опалювальний період строго контролювати температурний графік відпуску тепла житловим будинкам, не допускати розходження температури теплоносія з підвищенням температури зовнішнього середовища.
Також передбачено ряд інших заходів з метою покращення роботи підприємства.
- Вікторе Івановичу, а з нагоди такого свята - чи можна про щось приємніше?
- Звичайно. Користуючись нагодою хотів би через «Бурштинський вісник» привітати усіх працівників КП «Житловик» з професійним святом.
Шановні! Ваша клопітка праця починається в той час, коли більшість мешканців нашого міста ще не прокинулась, а завершується - коли більшість вже спить. Завдяки вашим старанням всі бурштинці мають у домівках тепло, воду, світло та чисті прибудинкові території і дороги. Ви зробили і робите багато хороших справ, і, тільки зрідка, отримуєте у відповідь вдячні слова.
Тож з нагоди Дня працівників комунальної галузі хочу подякувати вам за невтомну працю й відданість своїй професії. Сподіваюсь, що ваше відповідальне ставлення до справи стане запорукою успішного реформування галузі, виконання поставлених перед нами завдань. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, натхнення, щастя, рясних матеріальних статків, наснаги, добробуту та довголіття. Хай щедрою до вас буде доля, обминають життєві негаразди.Будьте щасливі!

Переглядів: 871 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: