П`ятниця, 26.04.2024, 07:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 25 » «ВОЇН-ПАТРІОТ»
12:27
«ВОЇН-ПАТРІОТ»

21 століття – століття бурхливого розвитку науки, техніки та високих технологій. Людство поглинають соціальні мережі, комп`ютерні ігри, техніка. Ми починаємо забувати, що окрім моніторів комп`ютера, телевізора та телефону є безліч інших розваг і методів відпочинку, розвитку. Одним із таких методів може бути перебування у різноманітних спортивних, молодіжних організаціях.


Військово-спортивна організація «Воїн-патріот» займається розвитком молоді, заохочує її до спорту, згуртовує. Участь в цій організації дисциплінує, допомагає долати фобії і шкідливі звички, надає життєвого стимулу. Дисципліна з`являється навіть поза межами організації, розповідає «Бурштинському віснику» Козар Арсен – організатор осередку у Бурштині: «у нас є свій статут якого потрібно дотримуватися. Участь в організації можуть брати як хлопці так і дівчата, але попередньо повинен бути дозвіл від батьків і, звичайно, бажання. Зазвичай батьки ставляться позитивно до того що їхні діти вступають до організації, тому що переважно молодь зараз зациклена на шкідливих звичках на онлайн іграх. Більшість наших учасників були геймерами, після вступу в організацію вони побачили інший світ і зрозуміли що є безліч інших розваг».


- Як ви дізналися про цю організацію? 
- З командиром навчального центру і одним із керівників організації Олексієм Миколайовичем Шило мене познайомив мій батько. Це відбулося безпосередньо на полігоні. Мені дуже сподобалась військова атмосфера яка там побутує, спочатку навіть було бажання залишитись там і не їхати додому. Після тієї поїздки я почав ділитися враженнями з друзями, саме після моїх розповідей у них з`явилося бажання відвідати цей навчальний центр. Вони підхопили мою ідею і стали учасниками. 
- Як часто ви буваєте в навчальному центрі?
- В період навчання ми стараємося їхати на вихідні, літом вишколи проводяться від п`яти до дванадцяти днів – це самий оптимальний час. Найголовніше - це шкільна програма ДПЮ (допризовна підготовка юнаків), вивчення зброї, збір, розбір, топографія, фізична підготовка, тактичний страйкбол, марширування, шикування, також навчають як виживати в складних умовах (намет розкласти, вогонь розпалити), в тому ж числі стрільба з пневматичної зброї (є спеціальний тир). Страйкбол – це військова спортивна гра, яка проводиться електронними приладами, що стріляють маленькими пластмасовими кульками. Не обходиться без вивчення специфіки збройних сил України. Для заохочення до хороших результатів проводяться заліки кожного місяця (хто скільки підтягнувся, хто скільки пробіг, хто найточніше вистрілив). 


- Як до вас ставляться ваші командири?
- Спочатку було страшно, але після того як ти починаєш бачити і розуміти, ставлення до тебе як до свого, коли тебе сприймають на рівні і є чітка ієрархія та повага, тоді звичайно стає легше, спокійніше і впевненіше. Коли є повага до себе і до ближніх, то легше і навчання проходить.
- Як давно заснована організація?
- Ми не є зареєстровані в Бурштині, тут ми тільки як осередок, але за документами зареєстровані в Козині і як згуртована молодь їздимо туди на навчання, тренування. Зараз нас біля двадцяти.

Степан Степанович - один із командуючого складу  воєнно-патріотичної організації «Воїн-патріот» ділиться з «Бурштинським вісником» про першочергову мету створення.» До війни ми організовували літні дитячі табори, а точніше надавали територію, а зараз табори проводяться з напрямком до військової підготовки. В Козину ми заїхали на початку березня минулого року, створення організації припадає на цей же час. Організатором був Олексій Шило - наш командир, я безпосередньо та друг Юрій. На той час тут не було ні світла ні тепла.»
- Чому ви вирішили її створити?
- По тій причині, що влада почала бити на сполох, в країні почалася війна. Таборів як таких не було для підготовки військових, ми були одними з перших. Після підготовки перші біці  одразу від нас їхали в АТО. При Обласній держадміністрації була створена Рада оборони, яка направляла на підготовку людей. Людей які їхали на АТО ми готували безкоштовно, а хто готувався просто для себе ми просилиплатити гроші. 
- Хто вам допомагає фінансово? 
- Минулого року держава нам виділила шістдесят тисяч гривень, проте ми їх так і не побачили, вони до нас не дійшли. Особисто я є приватним підприємцем, стараюся певні кошти з прибутку виділяти на розвиток табору і організації. «Самооборона» організовує зараз групи по 20 чоловік, якібудуть їздити на підготовку. 150 гривень за день і плюс за  двадцять гривень ми їм робимо обід, от скільки виходить стільки ми і беремо з чоловіка при сьогоднішньому розкладі.
- Які у вас плани, мрії на майбутнє?
- Можливо цього року чи уже наступного ми плануємо розпочати будову їдальні на 200 чоловік, приведемо у порядок будиночки. І буде у нас дитячий табір у який будемо брати дітей до 15 років. Скоріш за все буде літній табір, але можливий варіант що і зимою також буде функціонувати, оскільки взимку  канікули у дітей близько місяця.
Тому хочу звернутися до кожного галичанина: друже, військово-патріотичний центр «ВОЇН ПАТРІОТ» запрошує тебе на навчання військовій справі! Випробуй себе і дізнайся,на що ти спроможний! Отже, уяви ... Ти стаєш учасником унікальної програми, переміщаєшся зі своєї затишної квартири в екстремальні умови, і потрапляєш не в табір, а на справжнє поле битви з самим собою! Де кожен день ти будеш боротися зі своєю гордістю і лінню. Побуваєш в ситуаціях, де зможеш випробувати себе, наскільки ти крутий у всіх сферах свого характеру. Ти станеш сильнішим не тільки фізично ... Ти закреслиш всі свої «НЕ» можливості і станеш справжнім воїном,яким буде гордитися Україна! 
Всім бажаючим звертатися за номером 0687098336 Козар Арсен.
Юлія Кирилів

Переглядів: 940 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: