П`ятниця, 29.03.2024, 08:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 7 » Увага! Вибухонебезпечні предмети!
12:26
Увага! Вибухонебезпечні предмети!
Запобіжні заходи при їх виявленні
На території Івано-Франківської області, під час Великої Вітчизняної Війни 1941-1945 років, як і по всій Україні, проходили важкі бої. Ще в ході війни по мірі звільнення тимчасово окупованих міст і сіл, широко проводилися роботи по розмінуванню. Бійці-сапери та мінери знешкоджували велику кількість різних боєприпасів і очищували від них територію України. Але окремі вибухонебезпечні предмети ще можна знайти на берегах водоймищ, в ярах, лісах та інших місцях в період весняних паводків, дощів, при виконанні польових та будівельних робіт. Випадково знайшовши вибухонебезпечні предмети, деякі громадяни, особливо діти, торкаються до них, а інколи роблять спробу розібрати їх, палять на багаттях, б’ють, кидають, в результаті виникають нещасні випадки.
08.10.2013 року в с.Нараївка Галицького району виявлено один артилерійський снаряд діаметром  76 мм. Особовим складом групи АРЗ СП УДСНС України в Івано-Франківській області у взаємодії з працівниками Галицького РВ УДСНС України в Івано-Франківській області було знищено вибухонебезпечний предмет вибухом на місці.
Тому необхідно, щоб все населення, особливо діти, мали чітке уявлення про грізну силу, що зберігається у вибухонебезпечних предметах і чітко знали правила поведінки при їх виявленні.
Правила поведінки населення при виявленні вибухонебезпечних предметів
До виявлених вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не можна торкатись. Порушення цього правила приводить до важких наслідків. При виявленні вибухонебезпечних предметів далеко від населених пунктів необхідно добре запам’ятати дорогу до того місця, де вони виявлені (знайдені) і поставити біля них пам’ятну віху. Якщо такі предмети знайдено в населеному пункті (на пляжі, в саду, на дорозі), необхідно виставити тимчасову охорону. Про знаходження вибухонебезпечних предметів треба негайно сповістити сільську раду, міліцію, найближче підприємство. Керівники установ, підприємств, учбових закладів та інших організацій при отриманні оповіщення (інформації) про виявлення на їх території вибухонебезпечних предметів, зобов’язані негайно забезпечити їх огорожу та охорону і сповістити в орган ДСНС або міліцію. Знищувати вибухонебезпечні предмети можуть тільки спеціалізовані команди підривників.
Головний фахівець
Галицького РВ УДСНС в області  Ірина П’ятківська
При виявленні вибухонебезпечних предметів телефонуйте  101
Галицький РВ УДСНС в Івано-Франківській області

Переглядів: 899 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: