П`ятниця, 19.04.2024, 23:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 5 » СТУДЕНТАМ БЕК РОЗПОВІЛИ ПРО ВТОРИННУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ
06:59
СТУДЕНТАМ БЕК РОЗПОВІЛИ ПРО ВТОРИННУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

30 березня року на виконання доручення заступника міністра юстиціїпредставниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області та Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснено робочий візит до м. Бурштин. Метою візиту було проведення переговорів з представниками Бурштинської міської ради щодо розміщення у місті Бюро правової допомоги. У рамках візиту заступником Регіонального центру Володимиром Ковальчуком та директором Місцевого центру Віталієм Стусяком проведено переговори та досягнуто попередніх домовленостей щодо розміщення Бюро із заступником міського голови Кицелою Надією Юліанівною. Також у рамках візиту було проведено зустріч із студентами Бурштинського Енергетичного коледжу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. У ході зустрічі присутніх було поінформовано про функціонування в області системи БПД загалом та, зокрема, Івано-Франківського місцевого центру. На зустрічі були присутні студенти та викладачі коледжу, заступник Бурштинського міського голови Кицела Надія Юліанівна, директор коледжу Джура Олександр Дмитрович, голова Рогатинської районної громадської організації “Новий Час” Василь Луцишин. 


Як повідомив начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Субота, з першого липня 2015 року (часу створення - ред.) до місцевого центру звернулося 16 жителів м. Бурштин
Видано 3 накази про надання БВПД та 2 накази про відмову у наданні адвоката. Серед питань, з якими зверталися жителі є: інші цивільні - 2; сімейні – 6; по трудовому праву - 2; по договірних питаннях – 2; з питань соціального забезпечення – 2, та з питань спадкового права – 2.
Василь Луцишин розповів студентам про практику роботи у Рогатинському районі та про плани створення офісу  з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у місті Бурштині. «Йде мова про офіс, проте, якщо не вдасться, то нами буде переобладнано мікроавтобус на своєрідний офісний центр, який буде обслуговувати не тільки жителів Бурштина, а й матиме можливість виїзду до навколишніх сіл.» 


Про важливість функціонування такого центру у Бурштині та про необхідність здійснення такої роботи у наш нелегкий час говорила і заступник міського голови Надія Кицела. Вона також висловила впевненість у тому, що вже з липня бурштинцям та жителям навколишніх сіл не доведеться їздити до обласного центру за такого роду допомогою, а треба буде просто звернутися до офісу у Бурштині.
«Бурштинський вісник» вже неодноразово писав про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, проте у наступному номері подамо ще деяку цікаву інформацію про діяльність цієї урядової організації.

Переглядів: 719 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: