Субота, 20.04.2024, 06:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 19 » Профілактичний рейд «Неблагополучна сім’я-2» У Бурштині
07:16
Профілактичний рейд «Неблагополучна сім’я-2» У Бурштині

На виконання наказу служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА від 16.06.2016р. №10, наказу начальника служби у справах дітей Бурштинської міської ради від 06.07.2016р. №20 працівниками cлужби у справах дітей спільно з працівниками Галицького ВП ГУНП (інспектор  поліції Мельник М.М., інспектор  поліції Ткачівський Р.В.), з метою попередження дитячої бездоглядності і безпритульності, виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах для забезпечення постійного контролю за умовами утримання і виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, організації їх соціального супроводу, 07 липня 2016 року в м.Бурштині проведено повторний профілактичний рейд «Неблагополучна сім’я-2». 
В ході рейду проведено роботу по виявленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, здійснено перевірку умов утримання і виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з’ясовано доцільність  організації їх соціального супроводу.
Даний рейд також був здійснений для оперативного реагування на повідомлення небайдужих громадян. У результаті проведення обстежень матеріально-побутових умов проживання дітей у в сім’ях, були підтверджені факти неналежного догляду за дітьми та їх утримання. За наслідками виявленими учасниками рейду, складено адміністративний протокол за  невиконання батьківських обов’язків по догляду за дітьми, висунуто попередження за невиконання батьківських обов’язків, також деякі сім’ї запрошені на комісію з питань захисту прав дитини для прийняття об’єктивного рішення щодо захисту прав дітей у сім’ї.
Під час проведення рейду 07.07.2016р. робочою групою черговий раз відвідано неблагополучну сім’ю. Якщо при попередніх перевірках горе-матір ішла на контакт, уважно слухала всі рекомендації, і дозволяла провести перевірку житлово-побутових умов дитини, то цього разу не було змоги провести перевірку умов утримання дитини для з’ясування питання подальшої долі малолітньої. Під час розмови з матір’ю було з’ясовано, що вона ніякого прибирання у будинку не проводила, відсутні запаси дров, продуктів харчування, дитину у садочок  водити не хоче і працювати не має бажання. 
Зі слів сусідів і при попередніх обстеженнях черговий раз стало зрозумілим, що умови проживання критичні, антисанітарні, несправне пічне опалення, відсутні запаси дров, продуктів харчування, приготовлені страви та засоби гігієни, не має чистої постільної білизни, майже не має дитячих речей, будинок не пристосований до проживання в ньому малолітньої дитини, мати зловживає спиртними напоями, веде аморальний спосіб життя, часто відлучається із свого місця проживання на деякий час і залишає дитину саму, не хоче створити нормальних умов для виховання та утримання доньки, про що складено акт обстеження житлово-побутових умов і протокол бесіди єдиного зразка за підписами сусідів.
Учасниками робочої групи зроблено висновок, що мати зловживає алкогольними напоями, ухиляється від виконання батьківських обов’язків по вихованню своєї малолітньої дитини, не виявляє щодо неї піклування, не дбає про стан її здоров’я, про її харчування, не створює належних умов для проживання дитини, що негативно впливає на її фізичний, моральний, розумовий стан розвитку, а тому існує реальна загроза життю і здоров’ю, і тому працівниками Галицького ВП ГУНП  було складено адміністративний протокол за невиконання батьківських обов’язків по догляду за дітьми, і, начальником служби запрошено матір на позачергову комісію з питань захисту прав дитини виконкому (18.07.2016р.) для вирішення питання відібрання дитини із сім’ї і попереджено про можливість вжиття таких крайніх заходів, як подання позовної заяви до суду про позбавлення матері батьківських прав.
Повторно відвідано ще одну сім’ю, яка попала в поле зору служби, для вирішення питання про постановлення дитини на облік дітей, які опинилися у складних життєвих обставина у зв’язку з неналежним виконанням батьків своїх обв’язків по догляду за дитиною. Було обстежено умови проживання і утримання малолітнього, здійснено оцінку стану їх забезпеченості одягом, предметами гігієни, продуктами харчування, розвиваючим приладдям про що складено акт обстеження житлово-побутових умов дитини.
З матір’ю проведено профілактичну бесіду, інспектором поліції Мельником М. М. висунуто попередження і наголошено, що особа, яка ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню дитини, не виявляє до неї батьківського піклування, то вона згідно зі ст.164 Сімейного кодексу України повинна бути позбавлена батьківських прав. На зауваження матір відреагувала позитивно, обіцяла, що буде належно піклуватися про свого сина.За місцем проживання відвідано ще чотири сім’ї, на які просили звернути увагу сусіди, проте вдома нікого не було.
Прикрим є той факт, що даючи  батькам шанс на виправлення, на збереження біологічних стосунків у сім’ї, надаючи їм всебічної підтримки і допомоги фаховими спеціалістами, це не призводить до позитивних результатів.
Беззаперечним є той факт, що регулярна профілактична робота – це пряма компетенція служби у справах дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Давайте разом приділяти більше уваги підростаючому поколінню, адже щасливе дитинство - це запорука щасливого майбутнього! І пам’ятаймо! Якщо хочете допомогти дітям, батьки яких неналежно доглядають за ними, - не рятуйте їх своєю байдужістю, а приведіть за руку до служби у справах дітей (вул.Будівельників, 2, м.Бурштин.) чи в відділ поліції. Бо вони - це наше майбутнє, яке не повинно бути морально скаліченим.
Служба у справах дітей

 

Переглядів: 628 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: