Вівторок, 19.03.2024, 08:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 25 » Про схвалення Програми соціальної підтримки...
11:54
Про схвалення Програми соціальної підтримки...

УКРАЇНА. Бурштинська міська рада Івано-Франківської області
СЬОМЕ СКЛИКАННЯ
Рішення від 24 грудня 2015 року №11/04-15
Про схвалення Програми соціальної підтримки 
сімей військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження облдержадміністрації від 28.01.2015р. «Про схвалення проекту обласної програми підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013р. по 21 лютого 2014р., військовослужбовців і працівників правоохоронних органів,які беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України», з метою посилення захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців м.Бурштина та с.Вигівка, міська рада
вирішила:
1. Затвердити Програму соціальної підтримки сімей військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України (додається).
2. Дане рішення оприлюднити в місцевих засобах масової інформації.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Н.Ю.Кицелу та голову комісії з питань гуманітарної політики І.М.Мазур.
Міський голова Роксолана Джура

Додаток 1 до рішення міської ради від 24.12.2015р. № 11/04 - 15
Паспорт міської Програми підтримки військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України
1. Ініціатори розроблення програми (замовники): відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради
2. Розробники програми: відділ соціального захисту населення міської ради.
3. Контроль за виконанням: відділ соціального захисту населення міської ради.
4. Термін реалізації програми: 2016 рік
5. Обсяг фінансування програми: в межах кошторисних призначень.
6. Очікувані результати виконання програми:
Виконання визначених програмою заходів підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах сімей військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в зоні проведення антитерористичної операції, а також дасть можливість сім’ям отримати додаткові соціальні гарантії і адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.
7. Термін проведення звітності: щоквартально.
Обґрунтування доцільності розроблення міської Програми підтримки військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України
І. Загальна частина
В умовах соціально-політичної нестабільності та перебігу останніх воєнно - політичних подій значна частина населення України, Івано-Франківської області та м. Бурштин зокрема, виступила учасником збройних протистоянь з метою забезпечення Конституційного ладу, демократизації влади та утвердження Європейських цінностей в державі. Активна участь жителів Бурштина в підтримці «Євромайдану» супроводжувалась трагічними наслідками, оскільки саме прикарпатці стали одними з тих, хто сформував ряди героїв Небесної сотні та поповнив перелік осіб, постраждалих внаслідок революційних подій. Не меншим драматизмом для жителів Бурштина відзначився період проведення Антитерористичної операції (далі - АТО) в східних областях України. Забезпечуючи єдність і незалежність держави та безпеку мирних жителів Донецької і Луганської областей, постраждала значна кількість особового складу військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, а окремі з них загинули. Більшість цих героїв - це молоді, амбітні, життєрадісні люди, які в ім’я Батьківщини та майбутнього добробуту своїх близьких і всього населення України пожертвували своїм життям і здоров’ям. Тому виникає необхідність затвердження відповідної Програми для забезпечення всебічної підтримки сімей загиблих і постраждалих учасників Антитерористичної операції в східних областях України з боку держави і суспільства, підвищення рівня довіри до влади та гідного вшанування пам’яті полеглих за Батьківщину.
II. Мета та завдання Програми
Метою Програми є посмертне визнання та належна оцінка проявленого героїзму загиблих та постраждалих під час боротьби за демократичні цінності, свободу і незалежність держави у протистоянні з диктатурою та тероризмом, а також тих, хто продовжує брати участь у цій боротьбі шляхом поліпшення соціального захисту та підвищення рівня життя сімей загиблих «Небесної сотні», військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які приймали участь в бойових діях.
Завершення. Поч. на 9 стор.
Завдання Програми:
- сприяти всебічному забезпеченню сімей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які брали та продовжують брати участь у проведенні АТО, гідного рівня життя;
- покращення матеріально-побутового, соціально-психологічного мікроклімату в родинах шляхом впровадження додаткових соціальних гарантій і адресних допомог, вжиття всіх невідкладних заходів щодо їх реалізації.
Основними заходами програми є:
1.Надання одноразової матеріальної допомоги при мобілізації учасникам ,які брали або беруть участь в АТО, та членам їх сімей,згідно рішення міської ради.
2. Виділення коштів на придбання твердого палива (дров) та скрапленого газу учасникам , які брали або беруть участь в АТО ,та членам їх сімей.
3.Надання пільг з оплати вартості житлово-комунальних послугу розмірі 100% в межах норми від нарахованих платежів членам сім’ї учасників АТО та загиблих в зоні АТО.
III. Фінансове забезпечення
Фінансування програми буде здійснюватися в межах видатків, передбачених міським бюджетом, а також з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.
IV. Очікувані результати
Виконання визначених програмою заходів (додаються) поліпшить соціальний захист сімей військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали та продовжують брати участь в АТО, а також дасть можливість таким сім’ям отримати підтримку щодо якісного медичного обслуговування, надання матеріальної допомоги, вирішення інших соціально - побутових питань.
V. Координація та контроль за виконанням Програми
Координація роботи з виконання Програми покладається на відділ соціального захисту населення міської ради.
Секретар міської ради Богдан Рибчук

Переглядів: 568 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: