У кожного з нас іноді виникає бажання приготувати що-небудь особливе та порадувати близьких новою та незвичною стравою.
На майстер-класі, що проходив у навчальній майстерні Бурштинського ТЕК КНТЕУ, старшим майстром Сисак Л.С. не тільки розкрито тонкощі найсмачніших рецептів, а й надано допомогу досконало розібратися в нюансах кулінарного мистецтва: дізнатися про правильне ставлення до їжі, познайомитися з різноманітними інгредієнтами та навчитися розбиратися в принципах поєднання продуктів.
Майстер-клас присвячено приготуванню закусок до банкету-фуршету. Банкет-фуршет організовують зазвичай у випадках, коли в порівняно обмежений час (1,0-1,5 год) необхідно прийняти велику, кількість гостей (це може бути офіційний прийом, ювілей, сімейне торжество або інший святковий захід). Для фуршетного столу краще готувати порційні закуски, які можна вільно брати рукою або за допомогою виделки.
Любов Степанівна зазначила: «Приготуавння страв для фуршету не займе у вас багато вільного часу, при цьому постарайтеся, щоб готові закуски не втратили свого смаку і аромату, навіть якщо вони будуть холодними. Крім того, всі закуски обов’язково повинні поєднуватися з напоями».
Приготовлені на майстер-класі закуски відзначались не лише апетитним естетичним виглядом, а й неповторно ніжним смаком.
Подібні заходи є надзвичайно корисними для студентів напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа», оскільки дають змогу безпосереднього ознайомлення з технологією приготування страв, сприяють набуття майбутніми фахівцями в галузі гостинності практичних вмінь і навичок.
|