Четвер, 28.03.2024, 23:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 3 » Любомир Головчак: «Ми сплачуємо до бюджету усі відрахування та податки, передбачені законодавством»
20:28
Любомир Головчак: «Ми сплачуємо до бюджету усі відрахування та податки, передбачені законодавством»
«Бурштинський вісник» розпочинає розповіді про бурштинських газдів – приватних підприємців. Сьогодні на запитання нашого кореспондента Андрія Міліченка відповідає Любомир Головчак – директор ТзОВ «Західрембуд».
-Пане Любомире, нещодавно «Західрембуд» відзначив дев’ятиліття від дня створення. Давайте повернемося у часі на 9 років. Розкажіть, будь ласка, з чого усе розпочиналося?
-До того часу займався підприємницькою діяльністю. Настав такий момент, що треба було надавати більш ширші та якісні будівельні послуги, із відповідними дозвільними документами, для наших замовників, у першу чергу це ПАТ «Івано-Франківськцемент». А так, як у нас були відповідні фахівці, то ми організували уже на постійній основі ТзОВ «Західрембуд».
-Дев’ять років термін не такий малий. Що вдалося зробити за цей час?
-Якщо говорити про об’єми виконаних нами робіт, то у середньому освоюємо 5-6 мільйонів гривень щороку. Були такі роки, що освоювали і 15 мільйонів. Відповідно з цих коштів сплачуємо усі податки. За рік це складає значну суму.
-Що для нашого міста зробив «Західрембуд»,  я маю на увазі конкретно для Бурштина?
-Я би не хотів зараз так конкретизувати, адже наш основний замовник – це «Івано-Франківськцемент». Роботи для нього ми виконуємо від самого нашого заснування. Практично левову частку замовлень отримуємо від цього підприємства.
Щодо Бурштина.  Це, насамперед, реконструкція церкви Воздвиження Чесного Хреста у старій частині міста, збудували дзвіницю біля нової церкви, монастир, фундамент під спорудження нової церкви Української православної церкви Київського Патріархату. Здійснювали ремонти фасадів Бурштинських шкіл, прокладали водостічні канали вулицями міста.
 -Який чисельний склад працівників є на даний час, і яким він був у кращі часи?
-У 2006-2008 роках, це до економічної кризи, у «Західрембуді» чисельність працівників становила 160 чоловік. На даний час маємо 58 працівників. Зараз добираємо людей і плануємо до кінця року довести їх чисельність до 70-80 осіб.
-Кого із працівників Вам би хотілося відзначити особисто?
-В першу чергу, це співзасновники, які повірили мені і яким я щиро вдячний. Насамперед, Турчин Володимир Іванович – заступник з економічних питань, Іванюк Василь Андрійович – головний бухгалтер, головний інженер Туз Іван Михайлович, заступник по виробництву Марунчак Ігор Олексійович, молодий перспективний Книш Роман Богданович – він зараз головний прораб. До речі,  Туз Іван, Марунчак Ігор та Книш Роман прийшли до нас простими молодими робітниками. Ми їх направили на навчання у будівельні інститути, і наразі вони обіймають відповідальні посади. Варто згадати Гвоздецького Олексія Миколайовича – механіка, адже техніка старенька, практично від 2009 року працюємо на одній «амортизації», нічого нового не придбали.
Особливо хочу відзначити працівників, які працюють від самого заснування нашого підприємства. Це: Петро Озарків, Роман Головчак, Андрій Стасюк, Юрій Баранюк, Сергій Дмитрик.
-Приватні підприємці, правди діти нікуди, часто-густо вдаються до практики виплати частини заробітної плати у так званих «конвертах». Який стан справ у цьому сенсі на Вашому підприємстві?
-Офіційна заробітна плата є офі–ійною заробітною платою. Ми сплачуємо до державного бюджету усі відрахування та податки, передбачені чинним законодавством. Наприклад, щомісяця до пенсійного фонду відраховується приблизно 20 тисяч гривень. Наші працівники соціально захищені. У разі хвороби, їм виплачуються гроші за лікарняними листками.
-Нещодавно чи не увесь світ пережив економічну кризу. Дехто з фахівців стверджує, що нова хвиля кризи знову «стукає у двері». Як пережили нещодавню кризу і чи готові до нових випробувань?
-Усе залежить від наших замовників, як вони живуть, адже ми нічого не виробляємо, а надаємо будівельно-ремонтні послуги. Наразі ПАТ «Івано-Франківськцемент» будує і ми забезпечені роботою. Зараз добудовується новий цех з виготовлення цементу сухим способом.
-Пане Любомире, наскільки мені відомо, «Західрембуд» не лише будує, але й активно займається  фізичною культурою та спортом.
-Так, ось уже три роки при нашому підприємстві діє волейбольна школа. Ми маємо два хороших тренери: батька і сина Осадчуків. На сьогодні у школі тренується 52 діток. Це три вікові групи, які займаються у спортивному залі Бурштинської ЗОШ №3. При фірмі створена волейбольна команда «Західрембуд», яка є чотириразовим чемпіоном області. На сьогодні наша команда є лідером чемпіонату області як юнацьким складом, так і дорослим. Разом з галичанами виступаємо у вищій аматорській волейбольній лізі. Там представляємо наш Бурштин.
-Хоча з деяким запізненням, прийміть наші привітання особисто Вам і усьому колективу «Західрембуду» з нагоди свята. Редакція «Бурштинського вісника» бажає міцного здоров’я, усіх гараздів в особистому житті і, звичайно, економічного процвітання Вашому підприємству. Дякую Вам за цікаву розмову.

Переглядів: 1065 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: