Четвер, 25.04.2024, 21:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Конкурс ансамблевого музикування
07:19
Конкурс ансамблевого музикування

«Бог дав нам музику, щоб ми насамперед тяглися з нею вгору» - казав колись Ніцше, маючи на увазі, що саме музичне мистецтво найбільш наближує людину до ідеалів краси та гармонії. І яким би нелегким було навчання музиці, проте результат тішить завжди. 


30 березня в концертній залі Бурштинської дитячої музичної школи шанувальники музики мали змогу прослухати огляд ансамблевого музикування. На розсуд слухачів та поважного журі на чолі з Тамарою Присяжнюк своє вміння демонстрували дванадцять творчих колективів та ансамблів Бурштинської ДМШ. 


Концерт відбувся в рамках обласного конкурсу виконавської майстерності творчих колективів та ансамблів, котрий проводиться кожних два роки. В комісію журі входять викладачі музичного училища з кожного музичного напрямку, а кращі номери відбираються для участі у заключному концерті в обласній філармонії. Тож школа отримує не лише загальну оцінку за показову гру, а ще й можливість виступу на великій сцені. 


На розгляд журі артисти виносили два різнопланові твори, різні за жанром, настроєм, стилем, показуючи при цьому свій кращий творчий доробок. За умовами конкурсу, художні керівники можуть виступати на сцені зі своїм ансамблем.


Так, проникливо і урочисто звучав хор учнів-старшокласників, лірично та весело виконували свою програму хористи молодших класів. Не менш натхненно виступили ансамбль юних скрипалів, гітаристи, баяністи, та дуети піаністів. «В’язанкою українських жартівливих мелодій» потішив слухачів фольклорний колектив, особливо красиво вдалась йому музично-танцювальна композиція «Маренонька». 


Концерт-огляд творчих колективів та ансамблів Бурштинської дитячої музичної школи представив не тільки артистичні надбання дійсно талановитих вихованців, а й показав, що учнівський та викладацький колектив – то згуртована творча родина.
Тетяна Зарецька

Переглядів: 850 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: