П`ятниця, 26.04.2024, 19:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Година спілкування «Здорова дитина-багата країна» (до Всесвітнього дня здоров’я)
08:27
Година спілкування «Здорова дитина-багата країна» (до Всесвітнього дня здоров’я)

Усім відомо, що здоров’я — найголовніше багатство людини, адже лише здорова людина може почуватися веселою, щасливою, а повною сил та енергії.Кожен обов’язково має пам’ятати, що його здоров’я — це здоров’я усієї його родини. Неможливо виростити здорову дитину у тій родині, де батьки не приділяють достатньо уваги здоровому способу життя.
Усі повинні знати, що таке здоровий спосіб життя, які його складові. Саме тому правила здорового способу життя вивчають на уроках, на позакласних та шкільних заходах, обговорюють на батьківських зборах.
Формулою здорового способу життя можна вважати таку формулу: «Зберегти, розвивати, відновлювати».
Перша складова — зберегти — означає поводитися так, щоб не зашкодити своєму здоров’ю: уникати небезпечних ситуацій, запобігати шкідливим звичкам, не вживати зіпсованої та шкідливої їжі. Виконання цієї складової дитиною неможливе без участі дорослих.
У рекламі кожен продукт подається надзвичайно смачним, привабливим, корисним. Маленьким дітям і школярам необхідно пояснювати, що не завжди треба вірити рекламі. Слід розказати, яку шкоду здоров’ю може завдати той чи інший продукт, а найкращим прикладом і найкращим доказом буде той факт, що батьки самі не стануть уживати таку їжу.
Підліткам треба пояснити, які наслідки має вживання сигарет і алкогольних напоїв. Пиво — не найкращий засіб для тамування спраги, це алкогольний напій. Його вживання має ті ж самі наслідки, що і вживання горілки чи міцного вина. І що шкода від так званих «легких» алкогольних напоїв для дитячого організму навіть набагато більша, ніж для організму дорослої людини
Батьки можуть навчити дітей не лише вдосконалювати своє тіло, а й поважати самого себе та інших людей. Треба знати норми і правила громадського життя; застосовувати знання у житті; уміти приймати виважені рішення; зважати на почуття і потреби інших людей; слухати і говорити; відстоювати свої права, шануючи права інших. Набуття усіх цих життєвих навичок, виховання стійких моральних принципів — важлива складова нашого здоров’я.
Не викликає сумніву той факт, що за здоров’я кожної людини несе відповідальність і вона сама, і члени її родини, і держава, яка, завдяки відповідним законам та програмам, створює дітям умови для повноцінного розумового, фізичного, морального, духовного і соціального розвитку.
Здоров’я держави — це здоров’я міста, здоров’я родини, здоров’я кожної окремої людини. 
Працівники Бурштинської міської дитячої бібліотеки провели Годину спілкування «Здорова дитина - багата країна» із учнями 3 кл. ЗОШ №1 (кл. керівник Кец О. З.). Діти слухали цікаву інформацію для чого людині потрібні вітаміни, як правильно загартовуватись, грали у ігри «Країна здоров’я», «Так чи ні», «Плутанина». Розгадували загадки, бавились у «Лото здоров’я».  
Бурштинська міська дитяча бібліотека.

Переглядів: 1247 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: