Четвер, 28.03.2024, 14:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 17 » Дню перемоги...
10:35
Дню перемоги...

Колись історія назве
Наш час народженням людини
Бо поки серце в нас живе –
Ми не стояли на колінах
Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через жорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
 Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять перший день Великої Вітчизняної війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалився він на нас. І враз неділя 22 червня 1941 року, мирний день відпочинку, обернувся довгими роками страждань.
Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Урок мужності присвячений пам’яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим
Мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини - це трагедія. А коли мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації. До Дня Перемоги працівниками міської бібліотеки для дітей Цюпира М.Б. Якимів О. Л  спільно з викладачем ЗОШ №3 Товстою О. М. був проведений урок - мужності « Пам’ятає врятований світ». Присутні учні 8-а, 7-б та 10 класів із сьозами в очах читали вірші присвячені ветеранам : Маслій Уляна, Стефанівська Аня, Пазиюк Марічка, Хованець Олена, Копанець Ірина. Учні із неймовірною щирістю, відданістю слуали про ті страшні роки, переглянули відео хроніки тієї срашної, жорстокої війни. Віддана була хвилина мовчання полеглим героям. 

Переглядів: 611 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: