Середа, 24.04.2024, 09:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 3 » ДІТИ ПОТРЕБУЮТЬ ПІДТРИМКИ ТА ДОПОМОГИ
20:36
ДІТИ ПОТРЕБУЮТЬ ПІДТРИМКИ ТА ДОПОМОГИ
Проблеми дітей з обмеженими фізичними можливостями цікавлять суспільство переважно тоді, коли біда торкнеться когось особисто.
Сама ж дитина потерпає від порушення її зв’язку із світом, обмеження мобільності, спілкування з природою, бідності контактів, недоступності багатьох культурних цінностей. Адже не кожен приходить у світ з однаковим шансом на сприятливий розвиток. І чим важча ситуація, тим більше вона потребує допомоги і підтримки.
Повністю відчули це на собі у сім’ї  Анни Дмитрівної Ковальчук з с.Озеряни. Внук пані Анни народився з відставанням фізико-моторних функцій організму.


Розповідає Анна Дмитрівна:
Створити благодійну організацію «Довір’я» котра б допомагала  діткам з обмеженими можливостями мене підштовхнув власний досвід. Я щодня бачила, як дитина сидить вдома в чотирьох стінах і немає куди піти. Онук завершив навчання в школі, ходив в училище, а після його завершення став нікому не потрібний. Дитина дуже переживала, тікала знову до школи, до Церкви. Тож потрібно було щось робити.
Мені порадили звернутися до директора Івано-Франківського обласного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Боднар Галини Степанівни. Пані Галина дуже мені допомогла. Вона порадила не шукати щастя у кабінетах обласної влади, а звернутися до міського голови Бурштина.  І ви знаєте, я такої підтримки навіть не сподівалася. Петро Іванович та Марія Степанівна Козар запевнили, що зроблять усе можливе для відкриття центру. Згодом допомогти згодився і головний лікар міської лікарні Сергій Сопільняк, а після мого звернення до голови районної ради Петра Стрембіцького до Бурштина навіть приїжджала комісія з Галича.
- То справа зрушила з місця?
- Так. Наразі нам Петро Іванович Курляк пообіцяв виділити приміщення у старому садку. Приміщення гарне, але там немає ремонту. Тож ми сподіваємось на благодійників, котрі допоможуть облаштувати «домівку» для неповносправних діточок.
- У вас вже є реквізити?
- Наразі немає, але сьогодні-завтра будуть. Організація якраз проходить процедуру реєстрації. Щиру подяку хочу висловити нотаріусу Чіпко Наталії, котра допомогла нам все оформити юридично.
Одразу після цього ми відкриємо рахунок. Але хочу сказати, що нам не так потрібні гроші, як  допомога у будівельно-ремонтних роботах. Також ми б хотіли кудисьз дітками поїхати на екскурсію, але немаємо відповідного транспорту.
- А скільки дітей зараз займається?
- Стабільно до нас приходить 8 осіб. А за нашими даними таких дітей є 16-17. Проте, можливо, деякі батьки ще не навчилися відкрито говорити про проблеми і таких дітей може бути більше. Дякуючи керівнику лісництва Тузяку Василю Васильовичу ми маємо змогу тимчасово перебувати у кімнаті в лісництві. Тож сюди дітки приходять щонеділі на третю годину дня. Тут вони читають Біблію, малюють, складають пазли, вчатся спілкуватися, жити в суспільстві.
- Чи є якісь вікові обмеження?
- У нас немає жодних обмежень.
- А як з фізичними вправами, котрі так необхідні інвалідам?
- У цьому плані нам допомагає президент «Енергетика» Мирослав Лотоцький, котрий дозволив приходити у спортзал і займатися стільки, скільки необхідно. Тож щовівторка діти з керівником з 12.00 займаються у спортзалі.
- Впевнений,що у Бурштині та навколишніх селах є діти, які б залюбки до вас долучилися. Чи є якісь координати.
- Звичайно. Завжли можна домовитись про зустріч за телефоном 067 858-15-07  і Наталія Іванівна розповість усе необхідне.
- Дякуємо вам за відвертість. Успіхів.
P.S.  У наступних номерах «Бурштинський вісник» надрукує рахунок на котрий можна буде перераховувати кошти для організації.
Переглядів: 931 | Додав: vovak | Теги: Енергетик, Лотоцький М.І., спорт, інваліди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: