Четвер, 25.04.2024, 19:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 8 » Чотири сесії Бурштинської міської ради відбулися з початку 2012 року
18:48
Чотири сесії Бурштинської міської ради відбулися з початку 2012 року
З них дві - чергові і дві - позачергові. Розглядати усі питання з цих сесій ми не будемо, та й, в принципі, і не зобов’язані.  Зупинимося тільки на основних рішеннях, прийнятих депутатами шостого скликання. Отож:

Сесія № 15. Чергова. 17 січня 2012 року
Сесія бюджетотворча і бюджетозатверджуюча. На цьому засіданні депутати обговорили зміни та доповнення до бюджету 2011 року та фінансовий документ міста 2012 року.  По році 2011-му основні зміни стосувалися виділення залишків з різних програм і фондів і направлення їх на погашення заборгованості з виплати заробітної плати та нарахувань на неї.
Також сесія вирішила: «затвердити звіт про виконання міського бюджету за 2011 рік у складі доходів загального фонду 11745,4 тис. грн. , спеціального фонду 22851,9 тис.грн. та в складі видатків 18070,8 тис.грн, в т.ч. по загальному фонду – 11479,6 тис.грн, спеціальному фонду – 6591,2 тис. згідно додатків».  Після закриття питань по році минулому почалося обговорення бюджету 2012. Депутати, заслухавши голову комісії з питань бюджету та економічного розвитку Миколи Коцура, вирішили установити загальний обсяг доходів міського бюджету на 2012 рік у сумі 57024080,0 грн. Рівно таку ж суму депутати затвердили як обсяг видатків на 2012 рік.
Також варто зазначити, що у цьому році, після зміни податкового кодексу України, Бурштин має  дуже серйозну фінансову підтримку у вигляді так званих «екологічних коштів» - коштів екологічного податку, котрий з цього року сплачується компаніями-забруднювачами у бюджет населеного пункту за місцем юридичної реєстрації.  А це тільки від однієї ТЕС близько сорока мільйонів гривень. А є ще й інші забруднювачі.  Тільки от використання цих коштів чітко регулюється відповідним законодавством.
Знаменується ця сесія і першим підвищенням тарифів для населення у цьому році.  Проте, про тарифи - читайте у наступних матеріалах.
Також депутати на цій сесії розглядали і приймали: програму соціально-економічного розвитку;  програму заходів щодо запобігання злочинності;  план роботи ради на рік; земельні питання та багато іншого, без чого місту у рік 2012 не обійтися.

Сесія №16.  Позачергова. 02 лютого 2012 року.
Сесія скликана з метою розгляду результатів проекту «Енергетичне обстеження системи теплопостачання м.Бурштин та джерел генерації теплової енергії». саме обстеження - «енергоаудит» робила компанія «Арніка» на замовлення компанії «ДТЕК». Про результати цього аудиту - у наступному номері газети.
Також на сесії обговорювалася можливість впровадження у Бурштині проекту «Телемедицина». Телемедицина - медична практика з допомогою інтерактивних аудіо-відео коммунікаційних систем без звичної фізичної взаємодії  лікар-пацієнт. Розповідь про цей проект - у одному з наступних номрів «Бурштинського вісника».

Сесія № 17. Позачергова. 10 лютого 2012 року

Сесія присячена грантам та проектам, котрі  готувалися до подання Бурштинською міською радою на розгляд різного роду комісій та європейських фондів. За ці проекти депутати голосували пакетно, адже навіть при перемозі хоча б одного з них  бурштинці отримають значну фінансову допомогу на втілення програм на зразок: «Модернізація та енергозбереження системи вуличного освітлення м.Бурштин»; «Модернізація дошкільних навчальних закладів і навчально-виховних комплексів м.Бурштина та с.Вигівка» і т.п.

Сесія № 18. Чергова. 24 лютого 2012 року
Сімнадцять питань порядку денного затягнули засідання на чистих три години та 15 хвилин аудіозапису. Тож, знову пройдемося пером (клавіатурою) по основних пунктах.
Першим питанням, що приглянулося, стало питання про хід приватизації шляхом аукціону, приміщення громадського туалету по вул.С.Бандери, 85.  Справа у тому,що 23 грудня  2011 року Галицька районна газета надрукувала оголошення від «Фонду комунальної власності м.Рогатина»  про продаж з приватизаційного аукціону громадського туалету у Бурштині. Початкова ціна  лоту була 78 тисяч 900 гривень. Проте, ніхто на  торги не прийшов. Тож депутати на 18-ій сесії вирішили повторно виставити туалет на аукціон, знизивши при тому його вартість, як того вимагає закон, на 10% від стартової ціни.Тож тепер туалет можна приватизувати усього за 71 тисячу і 10 гривень (безкоштовна реклама :)). Чи знайдуться охочі - подивимось.
Також рішенням сесії депутати поділились кімнатами з міським відділом міліції (віддали три кімнати на першому поверсі адмінбудинку у безоплатне користування до моменту вирішення проблеми іншим шляхом).
І головне: розглянувши звернення політичних партій і організацій міста Бурштина про перейменування однієї з вулиць міста на вул. «Героїв УПА» депутати міської ради вирішили назвати площу у центрі Бурштина (біля ТРК «РАІ») Площею «Героїв УПА» без прив’язки до будинків. Правда тепер невідомо, де ж повісять табличку «Площа Героїв УПА». До речі, таке звернення (про перейменування) надійшло й на ім’я міського голови м.Галич Ореста Трачика та сільського голови с.Більшівці.
Також депутати виділили  субвенцію Дем’янівській сільській раді у розмірі 1 мільйон 300 тисяч гривень з надходжень від ПАТ «Західенерго», договорились відкладати кошти на депозит (для поповнення бюджету), та звернулись до голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича про надання фінансової допомоги для придбання та реконструкції приміщення для адміністративного будинку міської ради. От так.
Оскільки рішень було багато, то про інші діяння наших (Бурштинської міської ради) депутатів ми розповімо у наступному номері.
Оглядач
Переглядів: 1000 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, сесія, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: