Четвер, 25.04.2024, 09:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 4 » БУРШТИНЦІ ПОБУВАЛИ В УМАНІ
17:23
БУРШТИНЦІ ПОБУВАЛИ В УМАНІ
 Канікули для школярів – це відпочинок, розвантаження від насиченої шкільної програми. Але для учнів Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, які є членами екологічної організації «Оберіг» та творчої групи «Україна молода», запам’ятаються як час наполегливої праці і цікавої подорожі. Під керівництвом учителів Піцун Л. В., Хованець Г.П., Марциніва І.Д. учні здійснили поїздку у м.Умань Черкаської області.
На Черкащині творча група побувала не вперше. Адже у минулому навчальному році за підтримки Голови райдержадміністрації Г. М. Івасишина, відділу освіти Галицької райдержадміністрації учні та вчителі школи козацько-лицарського виховання пройшли стежками славнозвісної Чигиринщини, ознайомилися з творчими козацькими пам’ятками краю.
 Цього разу мета поїздки – обмін досвідом з екологічного виховання шкільної молоді та проведення заходів до 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка. Однодумців зустріли в Уманському ліцеї імені Ю.Гагаріна, де також навчання та виховання здійснюється на засадах козацької педагогіки. Тут на перше місце ставлять питання виховання дбайливого ставлення до збереження природних, історичних памяток.
 Під час зустрічі з ліцеїстами, педагогами зрозуміли, що робимо спільну справу - виховуємо дбайливих господарів, патріотів рідної землі.
 Учні та вчителі Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 розповіли про звичаї і традиції школи, про екологічні заходи та проекти, над якими працюють. Заступник директора школи Л.В Піцун, шкільний отаман Кабат Ігор проінформували черкащан про участь у проекті ДТЕК «Енергоефективні школи»,. Любов Василівна зауважила, що активна участь шкільників у такому Проекті обов’язково принесе позитивний результат, адже не тільки зможемо отримати продуктивні знання з питань збереження енергоресурсів, зуміємо зекономити свої витрати, зекономимо бюджет держави. Ігор Кабат розповів учням, які заходи уже проводяться у школі: загальношкільні учнівські та батьківські збори, провели конкурс малюнка і плаката, утеплили вікна, двері, батареї, організували пілотну групу (ініціативні, творчі учні 6-8 класів), а також створили клуб «Еколог». Школа активно готується до запуску цього проекту 24 жовтня 2013 року. До цього прилучаються працівники ДТЕКу, батьки, міська рада. «Завжди готові почерпнути досвіду у колег та поділится своїми доробками» - такими словами завершила розповідь Л.В. Піцун.
 Справжнім подарунком для уманчан був виступ аматорської групи за творчістю Т.Г. Шевченка. Прекрасно продемонстрували композицію учні 6-10 класів, викликаючи захоплення у глядачів. А справжнім дивом і найдорожчою цінністю поїздки стала екскурсія у Софіївський парк, який є природною перлиною не тільки України, а всієї Європи. Екзотична рослинність, казкові водоспади, таємничі гроти, оригінальні скульптури цікаві розповіді екскурсовода відкрили на вікно у світ прекрасного. Побувавши у цьому прекрасному куточку, ще раз переконатися, що необхідно сьогодні спрямувати на збереження природніх поколінь. Група учнів і вчителів ЗОШ № 3 щиро вдячна всім, хто приклав зусиль для здійснення цієї поїздки, адже вона стала стартом для цікавої роботи з екологічного і патріотичного виховання для шкільної молоді.
Анастасія Шевчук, член козацької ради, член творчої групи «Україна молода» Бурштинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3
Переглядів: 594 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: