Вівторок, 19.03.2024, 12:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 01

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 1369-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи», прийнятий Верховною Радою України 17 травня 2016 року.
Закон спрямований на посилення державної підтримки сімей, де виховуються діти-інваліди підгрупи А.
Згідно закону одному з батьків, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікунів, піклувальників призначається надбавка на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А незалежно від факту роботи, навчання, служби.
Законом також вносяться зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими до кола застрахованих осіб відноситься один із непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікун, піклувальни ... Читати далі »

Переглядів: 889 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. У січні–червні поточного року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулись 100,5 тис. домогосподарств області (в 1,6 раза більше, ніж у відповідному періоді 2015р.), з них 37,9% – звернулись вперше. Із загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, 51% проживають у сільській місцевості. Більше, ніж четверта частина звернень (27,5%), припадає на м. Івано-Франківськ; серед районів області найбільше звернень надійшло від домогосподарств Коломийського та Косівського районів (10,6% та 8,9% відповідно), найменше – міст Болехова та Яремче (0,3% та 1,1% відповідно), Рогатинського, Калуського та Верховинського районів (0,9% – 1,3%).
Упродовж січня–червня поточного року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 114,8 тис. домогосподарств (у 2,8 раза більше, ніж у відповідному періоді 2015р.), з них у міських поселення ... Читати далі »

Переглядів: 953 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

Наразі ситуація така, що у цьому номері про футбол можна було б і не писати. Тобто усе ще на початковій стадії. Проте, під час засідання сесії міської ради, котре відбулося 22 липня, міський голова Роксолана Джура анонсувала депутатам, та й усім, хто цікавиться справами державними і міськими, створення нового клубу. Інтернет видання «Галицького кореспондента» та «КУРС» одразу ж підхопили новину і наразі вся область знає, що Бурштин гратиме у другій обласні йлізі.
Тож дозволимо собі й ми сказати декілька слів.
Зокрема, справді, ініціативною групою, в котру увійшли міський голова Роксолана Джура, депутат обласної ради Андрій Іваськів, голова міської федерації футболу, директор БуТЕС ДТЕК Андрій Шувар, розпочато процес створення нового клубу. 
Наразі точно не відомо, як він називатиметься, проте це буде Громадська організація. Також досі не визначені ні прізвища директора чи тренерів команди. Тож ситуація дещо напружена, враховуючи той фак ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

30 квітня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року №319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» якою внесено зміни, зокрема до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Внесеними змінами передбачено, що у разі призначення субсидій пільги з оплати житлово – комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються, а розмір субсидії визначається, без урахування пільг.
Таким чином сім’я має визначитись отримувати їй субсидію чи пільгу на тверде паливо.
Одночасно нагадуємо, що з липня 2015 року змінено порядок надання пільг.
 Окремим категоріям громадян пільги надаються ... Читати далі »

Переглядів: 728 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. У 2015 році у м.Бурштині діяли 94 економічно активних підприємства – суб’єкти підприємницької діяльності, що  у  розрахунку  на  10 тис.осіб  наявного  населення  складало  60 одиниць  (у середньому по області – 57). Частка середніх підприємств склала 1,1% від загальної кількості, малих – 98,9%,  з них мікропідприємств – 90,4%.
На підприємствах міста працювали 680 найманих працівників, що у розрахунку на одне підприємство складало 7 осіб. На малих підприємствах було зайнято 47,6% всіх працюючих, у тому числі на мікропідприємствах – 23,5%. 
На оплату праці найманих працівників підприємствами у 2015 році витрачено 18,6 млн.грн, що у розрахунку на одного працівника складає            27,3 тис.грн (по області – 36,2 тис.грн). 
Підприємствами міста (без урахування зміни підприємствами основного виду е ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

В 2016 році набрав чинності Закон України № 834-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та вступили в дію деякі інші законодавчі акти України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Також, постановою КМУ від 25 грудня 2015 року № 1127 затверджено «Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який зараз уже діє і ним керуються органи уповноважені державою на реєстрацію речових прав на нерухоме майно, простіше кажучи на реєстрацію права власності на нерухоме майно. Цими нормативними актами законотворень значно спростив процедуру  проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та врегулював процедурні питань, пов’язані з цими діями. Що ж змінилося при реєстрації права власності на нерухоме майно? Зміни значні і спрямовані вони саме на мінімізацію корупційних ризиків та бюрократі ... Читати далі »

Переглядів: 936 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)

Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – це велика група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураженням шлунково-кишкового тракту. Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та ін), умовно-патогенні мікроорганізми (стафілококи, протей), віруси (ротавіруси, ентеровіруси і т.д.), гельмінти (лямблії, амеби). Найпоширенішими кишковими інфекціями є: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції,ротавірусні та ентеровірусні інфекції.
Збудників цих інфекцій  багато, але клінічні прояви досить типові. Захворювання зазвичай починається гостро (від кількох годин до кількох днів, залежно від збудника) ,   з погіршення самопочуття, слабкість, головний біль, підвищення температури тіла, з’являється нудота, пронос, біль в животі, здуття.
 При появі таких симптомів потрібно негайно звернутися до лікаря. Лікування вдома допустиме тільки при легких формах захворювання, діагностувати які може тільки лікар. При цьому лікув ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: REDAKTOR | Дата: 01.08.2016 | Коментарі(0)