Четвер, 09.05.2024, 05:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 14 » ЯК ПЕРЕВІРИТИ СЕБЕ У СПИСКАХ ВИБОРЦІВ ТА ПРОГОЛОСУВАТИ?
10:47
ЯК ПЕРЕВІРИТИ СЕБЕ У СПИСКАХ ВИБОРЦІВ ТА ПРОГОЛОСУВАТИ?

Якщо ти виборець (дієздатний громадянин, який досяг 18 років), ти не хочеш, щоб тебе знову ошукали, тобі набридли погані дороги та сміття у дворі і тому хочеш проголосувати на місцевих виборах – 2015, тобі треба зробити таке:
I. Сьогодні ПЕРЕВІР СЕБЕ В ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ ВИБОРЦІВ (далі - Реєстр), оскільки якщо ти є у Реєстрі маєш бути й у списках виборців:
1. Зареєструйся в Особистому кабінеті виборця на сайті Реєстру (www.drv.gov.ua). 
2. Надішли електронний запит для перевірки твого включення до Реєстру. Наступного дня ти отримаєш відповідь на свій e-mail і дізнаєшся на якій саме дільниці будеш у списку.
3. Якщо ти отримаєш відповідь, що тебе не включено до Реєстру, то невідкладно звернися з паспортом до органу ведення Реєстру в твоїй райдержадміністрації чи міськраді (особисто або за телефоном, адреси і телефони є тут www.drv.gov.ua), де тобі працівники допоможуть заповнити необхідну заяву. 
Крайній строк звернення – 19 жовтня
II.    З 12 жовтня ПЕРЕВІР СЕБЕ В СПИСКАХ ВИБОРЦІВ у приміщенні дільничної виборчої комісії (далі - ДВК), оскільки твоє включення у Реєстр не гарантує тобі право голосу на місцевих виборах, на яких голосують лише зареєстровані члени громади:
1. До 14 жовтня отримай іменне запрошення на вибори з твоїм номером у попередньому списку виборців
2. Якщо не отримав запрошення обов’язково прийди наступного дня на свою виборчу дільницю (адресу знайдеш тут www.drv.gov.ua), взявши з собою паспорт або тимчасове посвідчення громадянина.
3. Ознайомся з попереднім списком виборців (твій номер у цьому списку вказується у запрошенні).
4. Якщо ти помітив якісь неточності щодо себе або інших осіб чи не виявив себе/інших осіб у списку виборців звернися до ДВК або краще до органу ведення Реєстру (з паспортом).
5. У разі звернення до органу ведення Реєстру чи ДВК їх працівники нададуть тобі форму чи зразок заяви про уточнення списку виборців.
6. Якщо ти залишиш заповнену заяву в органі ведення Реєстру, то після її перевірки в «паспортному столі» ти отримаєш відповідь про зміни в Реєстрі (отже, і в списках виборців) орієнтовно протягом 1-3 днів.
7. Якщо ти залишиш заповнену заяву в ДВК, то ця комісія протягом дня спрямує її до органу ведення Реєстру, а тобі наступного дня повідомить про це. Саме орган ведення Реєстру складає списки, тому звернувшись до нього ви не втратите час (як у випадку звернення до ДВК).
Крайній строк подачі заяви – 19 жовтня
III. ОСКАРЖ НЕТОЧНОСТІ У СПИСКАХ ДО СУДУ, якщо ти виявив ці неточності, але пропустив строки подання відповідної заяви до ДВК або органу ведення Реєстру, то він може це виправити звернувшись із позовом про уточнення списку виборців до місцевого суду до 22.10.2015 включно. При цьому державне мито не сплачується. Таке рішення суду виборець має передати відповідній ДВК до 18.00 год. 24.10.2015 (суботи).:
1. Безплатно звернися з позовною заявою про уточнення списку виборців до місцевого суду до 22.10.2015 включно
2. Після прийняття позитивного рішення суду принеси його до відповідної ДВК не пізніше 18.00 год. 24.10.2015.
IV. ЯКЩО ТИ ЗАХВОРІВ перед виборами тобі треба зробити і знати таке:
1. Якщо ти несподівано захворів, що призвело до тимчасової нездатності самостійно пересуватися, то маєш (особисто, поштою чи через інших осіб) до 20.00 год. 23.10.2015 звернутися до своєї ДВК із власноручно написаною заявою про надання можливості голосувати «на дому». До такої заяви додається довідка про стан здоров’я, видана медустановою. 
2. Якщо у твоєму запрошенні на вибори є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, але ти бажаєш проголосувати на своїй дільниці, тобі слід письмово або особисто повідомити про це бажання відповідну ДВК до 12.00 год. 24.10.2015.
V. ПРОГОЛОСУЙ на місцевих виборах:
1. 25 жовтня прийди на свою виборчу дільницю з 08.00 год. до 20.00 год. (голосування триває без перерви).
2. З собою візьми паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України – лише ці документи є підставою для видачі тобі бюлетенів.
3. Отримай від 3 до 5 бюлетенів (залежно від того, де ти живеш) для голосування за партії чи кандидатів від членів ДВК, , розпишися про їх отримання у списку виборців та у відривному талоні кожного отриманого бюлетеня (якщо після відривання талону на бюлетені залишиться хоча б частина твого підпису, твій бюлетень можуть визнати недійсним через дві позначки).
Забороняється отримання бюлетеня від інших осіб (крім члена ДВК), заохочення або примушування виборців до передачі бюлетеня іншим особам шляхом підкупу, погроз. 
Ніколи не передавай свій бюлетень іншим особам (родичам чи фальсифікаторам) і не винось його за межі дільниц.
4. Обов’язково зайди у кабінку для таємного голосування і зроби свій вибір особисто, поставивши одну галочку чи хрестик у квадратику напроти партії, кандидата на кожному бюлетені. При цьому заборонено фотографувати бюлетень і показувати його іншим. Не можна, щоб за тебе голосували інші члени родини – у кабінці ти маєш бути сам.
Якщо на бюлетені зроблено більш як одну позначку або не поставлено жодної позначки, то такий бюлетень вважається недійсним.
5. Якщо заповнюючи бюлетень, ти зробив помилку (не за того проголосував), то можеш звернутися з письмовою заявою до членів ДВК, які видали тобі бюлетень, з проханням видати інший бюлетень в обмін на зіпсований (але лише один раз).
6. Після голосування сам вкинь бюлетені до великої скриньки для голосування. 
7. Якщо внаслідок фізичних вад ти не можеш сам поставити галочки у бюлетенях або вкинути їх у скриньку, то тобі може допомогти (з відома голови ДВК) лише інший виборець, якому ти довіряєш, але не член ДВК, кандидат, його довірена особа, уповноважена особа партії, спостерігач.
8. Вийди з приміщення для голосування, в якому ти можеш перебувати лише протягом часу, необхідного для голосування.
9. Якщо ти писав заяву про голосування на дому дочекайся (до 19.00 год.), поки до тебе прийдуть 3 члени ДВК з маленькою скринькою. Ти повинен усіх членів ДВК та спостерігачів впустити в своє житло, інакше втратиш право голосу. Голосування відбувається так само, як і на дільниці – особисто та з дотриманням таємниці голосування. Допомогти проголосувати може лише інший виборець. Якщо ти підеш на дільницю, не дочекавшись 3 членів ДВК, то доведеться їх чекати на дільниці, бо ніхто крім них тобі бюлетенів не видасть.
10.Ти маєш прийти на дільницю не пізніше 20.00 год., щоб мати право проголосувати. Якщо через відрядження чи інші справи ти залишив своє місто, селище чи село і не зміг прийти на дільницю до 20.00, ти втрачаєш право голосу.
11.У день голосування (25 жовтня) будь-які зміни у список виборців не вносяться навіть на підставі рішення суду.
12. Голова, заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії в день голосування виправляють неточності та технічні описки в уточненому списку, а саме: неправильне написання прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові (за наявності), дати народження, номера будинку, квартири місця проживання – в разі, якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування. Розбіжності у виборчій адресі виборця в уточненому списку та паспорті громадянина України щодо найменування вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу тощо) або номера будинку в разі, якщо такі розбіжності стосуються тієї самої вулиці чи того самого будинку та пов’язані з перейменуванням вулиці, зміною нумерації існуючого будинку, не можуть бути підставою для відмови у видачі виборчого бюлетеня такому виборцю та не потребують внесення змін до списку виборців.
13. Пам’ятай, що на місцевих виборах ти як член територіальної громади обираєш місцевого голову та депутатів. Тому голосувати можна лише за адресою реєстрації свого житла і лише в своєму окрузі. 
Завчасно перевір себе у списках виборців, щоб реалізувати своє право голосу! 
Прийди 25 жовтня 2015 року на свою дільницю і проголосуй!
Кожен голос важливий!

Переглядів: 634 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: