Четвер, 28.03.2024, 19:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 05

УКРАЇНА
Бурштинська міська рада Івано-Франківської області                                 Розпорядження від  24  вересня    2015 р. м.Бурштин № 252
Про скликання   шістдесят   другої  сесії  Бурштинської     міської ради  шостого скликання
Відповідно до п.8 частини  четвертої ст.42, ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1.Скликати     62-у  сесію міської ради шостого скликання   15 жовтня      2015 року о 10.00 годині в приміщенні  будинку культури ім. Т.Шевченка. 
2.На сесію запросити депутатів обласної ради, депутатів районної ради, голову Івано-Франківської обласної ради, голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації, керівників підприємств, установ, організацій, &n ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

УКРАЇНА
Бурштинська міська рада Івано-Франківської області
ШОСТЕ    СКЛИКАННЯ
Рішення від 11 вересня 2015 р.  №21.7/61-15     м.Бурштин
Про  надання дозволу на складання проекту  
відведення земельних  ділянок  
з передачею у власність
Розглянувши подані до міської ради заяви гр. Калітка М.В., Скорохода І.П., Ориняк П.І., Завальнюк А.В., Брязгіна Т. Б., Савчак Ю.С., Бесага В.Я., Логай Р.С., Вільчик В.М., Пугач Н.Б, про надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки з передачею у власність, керуючись ст. ст. 12,116,118,120,121,Земельного Кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» враховуючи  рекомендації комісії  земельної та з питань екології, міська рада       вирішила:
1. Дати дозвіл Калітці Миколі Володимировичу на складання проекту землеустрою  відведення земельної ділянки для будівництва та обслуг ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

30 вересня цього року  Центр допомоги бійцям АТО при ГО « Майдан» м. Бурштина відправив черговий автомобіль із продуктами харчування на Схід для наших захисників.
 Хочемо щиро і особисто подякувати меценатам за надану допомогу: ІВАСЬКІВУ АНДРІЮ СТЕПАНОВИЧУ - багаторазова фінансова допомога (м.БУРШТИН); ВАСИЛЮКУ ВОЛОДИМИРУ ЯРОСЛАВОВИЧУ - м’ясні продукти (с. Букачівці); КОТНЮХУ ВОЛОДИМИРУ ОРЕСТОВИЧУ - м’ясні продукти (с. Букачівці); ДЕМКІВУ ВОЛОДИМИРУ - м’ясні продукти (с.Букачівці); ГУРАКУ ДМИТРУ ВАЛИЛЬОВИЧУ - виготовлення м’ясних консервантів (с.Конюшки); МАРУСЯЧИНУ ОСТАПУ - м’ясні продукти (м.Бурштин); ЧАВІ ВОЛОДИМИРУ- рибні продукти (м.Бурштин); ФУТЕРКО ВАСИЛЮ МИРОНОВИЧУ - дизельне паливо (м.Бурштин); ДЕМЧИШИНУ СТЕПАНУ ІВАНОВИЧУ - прилади телекомунікації; БОЙЧУК НАТАЛІЇ РОМАНІВНІЙ - крупи (м.Бурштин); САВКІВ ВАСИЛЮ ІВАНОВИЧУ - крупи (м.Бурштин); МОРОЗУ МИРОНУ ПАВЛОВИЧУ - крупи ( с.Насташино); ГЛАДКОМУ ЯРОСЛАВУ ВАСИЛЬОВИЧУ - ... Читати далі »

Переглядів: 628 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

Урядом ухвалено Порядок забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням (постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200).
• Для отримання путівки в цьому році необхідно:
- стати на облік до управління праці та соціального захисту населення;
- подати наступні документи:
1. заяву;
2. медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;
3. копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
4. документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;
Таким документом може бути один із нижче зазначених (оригінал або його копія):
- наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;
- довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додат ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

про роботу комісії з питань призначення та надання субсидії , державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання
З метою посилення соціального захисту населення, оперативного вирішення питань надання всіх видів соціальних допомог при соціальному захисті населення Бурштинської міської ради функціонує комісія з питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, субсидій та надання пільг за фактичним місцем проживання.
 28 вересня 2015 року  заступником голови Бурштинської міської ради, головою комісії Козар М.С.проведено чергове засідання комісії з питань призначення та надання субсидії , державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання.
 На засіданні комісії розглянуто 49 звернень( 6- пільги, 43-субсидії).
Секретарем комісії Кайдан Л.Р. проінформовано, що прийом документів на призначення ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

Важко переоцінити вплив книги на особистість. Книга – це той елемент, який допомагає людині набути знання, відрізняти добро від зла, отримувати відповіді на безліч питань. Воістину, безцінна річ. Тепер, в еру комп’ютерних технологій та інформаційного прогресу, друковане паперове видання може здатися комусь старомодним чи неактуальним. Але чи досягло би людство тих висот без книжок?..
Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, вона давно вже перестала бути суто статичним книжковим фондом. Виставки, презентації, творчі вечори та навіть майстер-класи для дітей – ось нові функції бібліотек. 
Так само, в ногу з часом, крокує і бібліотека палацу культури «Прометей», що на сьогодні налічує близько тисячі читачів та має в своєму користуванні 27 тисяч книжок у фонді. При бібліотеці вже створено громадську організацію «Гроно», котра буде за ... Читати далі »

Переглядів: 634 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

Відлік історії для Бурштинської дитячо-юнацької спортивної школи веслування починається ще з 1965 року, коли В.Светачов створив секцію з греблі при завкомі Бурштинської ДРЕС. Через кілька років секцію було реорганізовано, а в 1969 році в Бурштині створюється ще одна школа веслування на байдарках і каное. Перші офіційні змагання і перші успішні виступи відбувались ще в далекому 1966 році, то був чемпіонат Івано-Франківської області, на якому бурштинські веслувальники вибороли перше місце. Згодом були перемоги на обласних, республіканських та союзних змаганнях. З 1969 року ДЮСШ очолював В. Ходінов, а з 1984 – В. Маковій. В цей період розквіту секції веслування на байдарках та каное засвітились такі імена як: М. Вольман, І. Смеречанський, Б. Бендер, В. Гелетей, С. Островський. А вже в період незалежності золоті медалі чемпіонату України здобули М. Адамів та О. Крисюк. 
Нова історична віха ... Читати далі »

Переглядів: 883 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

Ми, ветерани Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, маємо честь сьогодні, в день працівників освіти, щиро привітати освітянина – сіяча розумного, доброго, вічного – директора нашої школи, який пропрацював на цій посаді чверть століття (з 1986 по 2010 рік), Мороза Петра Дмитровича.
У 1978 році закінчив з відзнакою Тернопільський педагогічний інститут за спеціальністю «Математика і фізика».
Петро Дмитрович досконало володіє ефективними формами і методами навчального процесу, прагнув у кожній дитині знайти і розвинути творчі здібності, протягом шкільного етапу її життя бути добрим порадником, наставником, прикладом у виборі і формуванні життєвої позиції.
Як керівник, як вчитель, як вихователь Петро Дмитрович розуміє, що школа - це місце, в якому відбувається те, що має значення. Все інше - політика, економіка і навіть ... Читати далі »

Переглядів: 817 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

За календарем осінь – щедра і благодатна пора, що обдаровує людей плодами і у такий спосіб дякує за працю.
Мабуть знаковим є те, що саме такої пори педагоги України приймають привітання – подяки з нагоди Дня працівника освіти, бо вчительська праця хоча і скромна, але є однією з найважливіших справ. Це та справа, яка ґрунтується на цілковитій самовіддачі та ентузіазмі тих людей, що мають відношення до школи, тих, кого величають так, як колись учні зверталися до Христа – Учителів.
Праця вчителя дуже відповідальна. Адже людина починається з матері, а з учителем вона продовжується. Педагоги – це люди, що працюють на світле майбутнє, всупереч експериментам в освіті, новаціям та змінам. Незважаючи на важке сьогодення, освітяни все-таки дають якісні знання та формують особистість. Тому хочу побажати всім колегам, нехай доля вчительська буде поблажливою до Вас, нехай не міліють ані сила духу, ані Ваше фізичне здоров’я. Даруючи учням радість відкритт ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)

На грип та подібні захворювання хоч раз у житті, а здебільшого пару раз на рік, доводилося хворіти кожному. Віруси, що викликають дані захворювання, передаються двома основними шляхами: повітряно-крапельним — через вдихання мікрочастинок слизу з дихальних шляхів хворого, що потрапляють в повітря при чханні, кашлі, розмові; і контактно-побутовим — при попаданні вірусу з поверхні предметів, брудних рук на слизові здорової людини. В осінньо-зимовий період погодні умови сприяють циркуляції даних вірусів серед населення. Крім того, в цей же час знижується загальний опір організму до інфекцій і має місце максимальна скупченість дитячого населення в школах і дитячих дошкільних установах. Саме тому, захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання має дві основні особливості — масовість і сезонність. Сезонність епідемічного поширення грипу співпадає з холодними місяцями року.
З повітрям вірус  проникає у верхні дихальні шляхи. Репродукуючись в ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)


20 вересня набув чинності Закон України від 17 вересня 2015 року № 704-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Закон опубліковано в газеті «Голос України» 19 вересня 2015 року №174. 
Зокрема законом передбачено, що з 1 вересня поточного року мінімальна заробітна плата становить 1378 грн. 
При цьому органам влади дозволено здійснювати підвищення заробітної плати понад розміри, визначені відповідно до рішень Кабінету Міністрів України, за рахунок та в межах власних коштів з урахуванням прийнятих рішень станом на 1 вересня 2015 року та можливостей, наданих статтею 101 Бюджетного кодексу України. 
Нагадуємо, що роботодавці нараховують єдиний внесок на суму нарахованої зарплати за видами виплат, які включають основну й додаткову заробітну плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі у натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату прац ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.10.2015 | Коментарі(0)