Неділя, 19.05.2024, 10:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

З 28 по 30 липня 2015 року в приміщенні бібліотеки Палацу культури «Прометей» відбувалося навчання для відповідальних працівників бібліотеки з організації точки доступу до порталу «Відкрите місто» у бібліотеці. 
Відповідальні працівники бібліотеки ознайомились з метою та завданнями проекту, його роллю у розвитку громади м. Бурштина, попрактикуватись у створенні електронних скриньок, реєстрації активних громадян на порталі та розміщенні повідомлень.
Нагадаємо, що комунікаційна платформа «Відкрите місто» створена для  взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади. Ви можете ініціювати вирішення важливої для міста проблеми, звернувшись до відповідального за прийняття рішення посадовця. Платформа дозволяє описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронний запит. Також вона передбачає можл ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

29 липня під головуванням заступника міського голови Козар М.С. відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками» в рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади м. Бурштин» фінансується компанією ДТЕК через Фонд Східна Європа.
Даний конкурс є схожим до одноіменного конкурсу «Місто своїми руками», який вже протягом трьох останніх років реалізується в Бурштині в рамках Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК і досягнув неабиякої популярності. Проте, існують деякі відмінності між цими конкурсами. В першу чергу, відмінність полягає в тематиці конкурсу, адже, як повідомляє керівник конкурсу О. Шаган, визначено виключно два напрями даного конкурсу – підтримка ініціатив у сфері благоустрою міста та підтримка ініціатив у сфері ЖКГ. Крім того, заявлені проекти повинні вирішувати реальні проблеми громади м. Бурштин, тому конкур ... Читати далі »

Переглядів: 654 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до звернення Посольства України в Угорщині досягнуто домовленостей з угорською асоціацією «Плацдарм на зовнішні ринки» щодо створення веб-сайту з презентації економічного, інвестиційного та туристичного потенціалу Прикарпаття. Угорською стороною запропоновано назвати цей проект «Віртуальна бізнес-місія Івано-Франківської області». Всі витрати на створення та супроводження проекту (включаючи рекламу проекту, супроводження у соцмережах тощо), переклад на угорську мову бере на себе угорська сторона.
З метою інформаційного забезпечення веб-сайту необхідно надати посольству наступну інформацію щодо підприємств, які зацікавлені у виході або розширенні зовнішніх ризиків збуту:
-назва та адреса фірми;
-сфери діяльності, річний оборот (по можливості), чисельності працівників;
-мета та результати, що очікуються від участі в проекті;
-опис і характеристика відповідних угорських партнерів, в яких зацікавлено підприємство;
... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Ще одну групу скоро буде відкрито у дитячому садочку №2 «Берізка». Про це говорилося на сесії Бурштинської міської ради та на понеділковій нараді в голови. Зараз завершуються роботи з облаштування бібліотечного приміщення по вулиці Будівельників і як тільки сама бібліотека «переїде» туди – розпочнеться облаштування приміщення для групи у садочку №2. Згодом ще одну групу планують відкрити і у садочку №6.
До речі, станом на 01.07.2015 на обліку перебувало 1146 дітей дошкільного віку: 217 дітей віком 5-6 років, 206 – віком 4-5 років, 198 – 3-4 роки, 196 – 2-3 роки, 198 – 1-2 роки, 131 дитина віком до 1-го року. Освітній процес у ДНЗ здійснює 64 педагогічних працівники, з них з повною вищою освітою – 43 (67%).

 

 
Переглядів: 620 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Поїзд № 143/144 Івано-Франківськ-Київ  знову їздить щодня. За повідомленням Державної адміністрації залізничного транспорту, яке надійшло до Івано-Франківської облдержадміністрації і, в свою чергу було перенаправлене й до Бурштинської міської ради,цей потяг раніше курсував тільки у дні «підвищення пасажиропотоку». Проте з 27 липня відновлено щоденний рух поїзда.  
Натомість Бурштинська міська рада досі продовжує вживати всіх необхідних заходів, щоб цей поїзд почав зупинятися і на зупинці в Бурштині.  Розрозбяють у міськраді й варіанти відкриття автостанції.
 

 

 
Переглядів: 601 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Служба у справах захисту дітей інформує про те, що до 24-ї річниці незалежості України з ​3 по 21 серпня будуть прийматися дитячі малюнки, які волонтери передадуть нашим військовслужбовцям в зону проведення антитерористичної операції. 
​Малюнки потрібно приносити в службу ​у справах захисту дітей, яка знаходиться на першому поверсі в приміщенні музичної школи.
Крім того, 24 серпня біля ПК «Прометей» з 17:00 год. діти також матимуть можливість намалювати малюнок чи зробити іншу творчу роботу нашим захисникам.
Запрошуємо усіх долучитися до акції!

 

 
Переглядів: 653 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

У зв’язку з важкою фінансовою ситуацією та війною у державі, святкування Дна Прапора, Дня Незалежності та Дня міста у Бурштині буде скромним. Як зазначив міський голова Петро Курляк, до Дня Прапора та Дня Незалежності на приміщення міської ради мають встановити нови великий прапор України. 
Натомість до дня міста потрібно вилити новий бронзовий герб а за кошти, які ДТЕК виділяла на святкування щорічно, буде закуплено великий телевізор для встановлення на центральній площі Бурштина. 

 

 
Переглядів: 609 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

УКРАЇНА
Бурштинська міська радаІвано-Франківської області
ШОСТЕ    СКЛИКАННЯ
Рішення від  17 липня 2015р.№16 /59-15 м.Бурштин
Про прийняття проекту рішення « Про  встановлення  тарифівна послуги     з централізованого водопостачання та  водовідведення     шляхом коригування статей  витрат по яких відбулися цінові зміни».
Розглянувши рішення виконавчого комітету  №81 від 05 червня 2015 р. подані КП «Житловик» матеріали розрахунку відкорегованих складових  тарифів на холодне водопостачання та  водовідведення для населення, бюджетних та інших споживачів,   відповідно до Постанови КМУ №869 від 01.06.2011 р. керуючись  ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»   врахувавши рекомендації комісії з питань будівництва, архітектури та ЖКГ міська рада вирішила:
... Читати далі »

Переглядів: 596 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Згідно Постанови ВРУ №864-УІІ від 11 березня 2014 м.Бурштин віднесено до категорії міст обласного значення. Змінилося підпорядкуванн, змінився і бюджет. Формування доходів місцевого бюджету здійснено з врахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України, зокрема
1. скасування місцевих зборів;
2. скорочення кількості податків;
3. встановлення нових норматмивів відрахувань (податок на доходи фізичних осіб – бюджет міста обласного значення – 60%)
4. передача з державного бюджетудо місцевих бюджеиівпалти за надання інших адміністативних послуг та державного мита
5. запровадження акцизного податку;
6. розширення бази оподаткування податку на нерухомісь шляхом включення до оподаткування цим податком комерційного ( нежитлового майна)
7. розширення надходжень загального фонду шляхом передачі єдиного та екологічного податків, а також податку на нерухомемайно зі спеціального фонду.
Протягом І півріччя 2015 року о ... Читати далі »

Переглядів: 977 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Монастир сестер Воплоченного слова, що у місті Бурштині, протягом року активно займається духовним вихованням дітей у катехитичній школі святого Йосифа, а ось коли настає час літніх вакацій сестри зорганізовують підліткові табори. Один із таких відпочинково-просвітницьких, під назвою «Я ваш Батько», нещодавно відбувся у монастирі студитів в Уневі. Місце проведення було обрано через історичний зв’язок до Митрополита Андрея Шептицького, якому був присвячений цей табір. У ньому взяли участь 30 дітей підліткового віку з міст Бурштина, Івано-Франківська, Львова, Дрогобича, Ужгорода та села Залукви.  Капеланами табору були отець Андрій Кашецький та отець-диякон Андрій Карпінець. Діти мали можливість пізнати різні аспекти із життя Митрополита, як справжнього духовного Батька для народу і для нашої Церкви.
Учасники табору були поділені на три команди: «Доброта», «Мудрість» і «Жертвенність».  Це саме ті чесноти, як зауважи ... Читати далі »

Переглядів: 820 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 154 155 »