П`ятниця, 29.03.2024, 05:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » ЗАХОДИ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ПОБУТОВИХ ЕЛЕКТРОПЛИЛАДІВ.
11:42
ЗАХОДИ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ПОБУТОВИХ ЕЛЕКТРОПЛИЛАДІВ.

Електроенергія все постійніше входить у промисловість, сільське господарство та побут. А скільки тепер усіляких електроприладів без яких не може обійтися жодна домогосподарка.
Також не слід забувати, що неправильно проведений електропровід неполадки, електромережі і електроприладів, а також недотримання правил протипожежної безпеки під час користування цими призводить до пожеж.
Щорічно по Україні виникає від порушення правил монтажу та експлуатації електроустаткування, побутових електроприладів – 31,9 % пожеж від загальної кількості.
Найчастіше пожежі виникають від короткого замикання, перевантаження електромережі, утворення великих перехідних опорів, підключених до електромережі і залишених без нагляду електроприладів (чайників, плиток, прасок, печей, тощо).
Привести до пожежі може й користування цими приладами без належних негорючих підставок або вмикання їх електромережу поблизу легкозаймистих предметів.
Галицький районний відділ УДСНС в Івано-Франківській області нагадує основні правила безпечного користування електроприладами, від дотримання яких може залежати Ваше життя. Розглянемо кілька випадків, які призводять до пожежі.
Коротке замикання, тобто зіткнення двох проводів може статися через порушення їх ізоляції, неправильну ізоляцію стикових місць, механічне пошкодження проводів. Воно бути викликано несправністю розеток попадання води на електропроводку тощо. При короткому замиканні опір у мережі різко зменшується, а сила струму значно збільшується, а значить зростає виділення тепла від чого загорається електроізоляція та провід.
Пожежа виникає і від перевантаження електромережі. У побутових умовах воно може трапитись при одночасному вмиканні в мережу багатьох споживачів струму (праски, плитки, телевізора тощо). Причиною пожежі може бути поганий контакт у з’єднанні проводів. Щоб не допустити пожежі від короткого замикання слід за справністю проводки, оберігати від пошкодження ізоляцію, своєчасно замінювати пошкоджену проводку новою. Не можна зв’язувати дріт вузлами, прибивати цвяхами або підвішувати на цвяхи. Категорично забороняється замість електричних запобіжників на щитках встановлювати “жучки”.
Слід зауважити, що в сучасних побутових умовах електрика завжди поруч з нами. Це дуже зручно, але у той же час небезпечно для недбайливих споживачів. Будьте уважні і обережні!
ПАМ'ЯТАЙТЕ, лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.

Галицький районний відділ УДСНС в Івано-Франківській області.

 

Переглядів: 728 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: