П`ятниця, 19.04.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 5 » За здоровий спосіб життя та чисте довкілля!
12:33
За здоровий спосіб життя та чисте довкілля!
Під таким лозунгом 2 червня у м.Бурштин в рамках святкування Міжнародного Дня захисту дітей відбулися велозмагання «Юний велосипедист», в яких взяли участь 14 дітей віком 7-12 років. Спонсорами проведення заходу стала Бурштинська міська рада та компанія ДТЕК.
 
Тема здорового способу життя та збереження навколишньтого середовища вже давно не є ні для кого новою, тому Міжнародний День захисту дітей – гарна нагода, щоб нагадати і батькам, і дітям, про те, що спорт – це здоров’я, що чисте довкілля лише в наших руках.
 
"На відміну від автомобілів, велосипед – це екологічний транспорт, він не викидає в атмосферу вихлопних газів, а значить і не забруднює навколишнє середовище. До того ж, велосипед  вигідний і економічно, бо не потребує  витрат на пальне. Ми вдячні хлопцям з бурштинського велоклубу «Boston Bike», які звернулися до нас з ідеєю проведення таких змагань та допомогли в їх організації. Також дуже приємно, що цю соціальну ініціативу підтримала місцева влада та компанія ДТЕК", - розповідає організатор заходу, заступник директора бурштинської агенції місцевого економічного розвитку Олена Кравчишин.
 
Перед початком змагань юних учасників привітала та побажала гарних результатів заступник бурштинського міського голови Марія Козар. Представники велоклубу розповіли про правила їзди на велосипеді, провели для дітей вікторину, а найактивнішим учасникам вручили кольорові пам’ятки з поясненнями правильного велосипедного руху.
 
Своє вміння їздити на велосипеді учасники демонстрували у шести конкурсах різної складності. Важливо було не лише приїхати до фінішу першим, але і при цьому не збити жодної перешкоди, за що могли отримати штрафні бали.
 
За результати конкурсів, переможцями велозмагань стали: 1 місце – Поліщук Олег, 2 місце – Веренька Ігор, 3 місце – Матвієнко Ярина, які отримали почесні грамоти та корисні у спорті подарунки. Всі інші учасники також отримали заохочувальні призи від Бурштинської міської ради та компанії ДТЕК.
 
Цікавим став конкурс «Пакування туристичного рюкзака», який проводився для глядачів. Із запропонованих речей потрібно було вибрати лише необхідні в поході та розташувати їх у рюкзаку в правильному порядку.
Загалом усі справилися із поставленими завданнями і отримали не лише подарунки, але і заряд позитивних емоцій, гарного настрою, а головне – розуміння того, як самим бути здоровими та зробити здоровою нашу планету.
 
«Ми завжди намагаємося популяризувати велосипедний рух у Бурштині, адже велосипед – це не лише засіб пересування, катання на велосипеді зміцнює м'язи ніг і всю серцево-судинну систему організму, дозволяє наситити ваш організм киснем і адреналіном, допомагає скинути вагу і підняти настрій», - вважає засновник велоклубу «Boston Bike» Іван Зарівний.
Переглядів: 767 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: