Четвер, 25.04.2024, 00:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 30 » ВОЛОДИМИР КУПЧАК: «Впевнений, що виборці голосуватимуть серцем»
10:36
ВОЛОДИМИР КУПЧАК: «Впевнений, що виборці голосуватимуть серцем»
З Володимиром Купчаком довелось познайомитись давніше. Тоді він ще працював головою правління ВАТ «Івано-Франківськгаз». Сьогодні Володимир Романович балотується у народні депутати від округу № 84.
До вашої уваги коротке флеш-інтерв’ю  кандидата від об’єднаної опозиції «Батьківщина» та ВО «СВОБОДА»   Володимира Купчака для газети «Бурштинський вісник»


- Пане Володимире, загально відомо, що підтримка політиків серед виборців не є надто високою. Як Ви, як єдиний кандидат від опозиції, збираєтесь відстоювати інтереси Вашого округу?
«Є чіткий план дій Об’єднаної опозиції, єдиним представником якої я є в даному виборчому окрузі. Я добре знаю ті проблеми, що турбують жителів нашого краю. Тому прикладатиму максимум зусиль щодо їх вирішення. Безпосередньо, це залучення коштів для ремонту місцевих доріг, створення робочих місць, підвищення соціальних стандартів, що сприятиме поверненню наших заробітчан додому, адже діти повинні рости і відчувати любов та  щоденну присутність батьків. Беручи до уваги географічне розміщення та туристичний потенціал нашого краю, вважаю за необхідне забезпечити  умови для розвитку зеленого туризму, рекреаційних зон, розширення територій заказників та заповідників.»

- Мовне питання є чи найбільш болючим для всіх без виключення українців. Але й економіка країни не вражає своєю стабільністю. Чи не вважаєте Ви, що врегульовуючи «мовне питання», провладні депутати проштовхують фінансово вигідні їм законопроекти?
«Питання мови справді є болючим для всієї країни, однак це були мотивовані кроки влади для відведення реакції населення від економічної ситуації, яка назріла у суспільстві. Я переконаний, що демократична більшість у новому парламенті скасує цей  ганебний закон про мову. І першочергово сьогодні перед нами стоїть завдання не допустити його руйнівної дії, не дозволити запущеному владою "мовному закону" вбити українське слово, зруйнувати державу. Окрім того, такі дії чинної влади дозволяють їм маніпулювати народом України, роз’єднювати нас.
Економічна ситуація у нашій країні  доволі критична. Це стосується усіх сфер нашого життя, в першу чергу, безпосередньо освіти. Переважну більшість шкільних підручників цього року Міністерство освіти, науки, молоді та спорту випускає російською мовою. Це штучне розширення меж її функціонування. Дмитро Табачник свідомо стимулює вживання російської мови, всупереч потребам більшості українців. Немає жодних досліджень чи інших доказів того, що більшість українців обрали для дітей російську мову навчання. Чому б нам не ввести в шкільну програму поглиблене вивчення англійської мови? Це покращило б якість освіти. Але нашій владі вигідно виховувати неосвічених громадян, перегортаючи сторінку історії назад – зрозуміло, адже неосвіченими  й бідними людьми легше керувати. Українську націю свідомо хочуть знищити...»

- Які Ви бачите шляхи виходу з цієї тяжкої ситуації?
« Незабаром вибори до Верховної ради України. І сьогодні вкрай важливо прийти і зробити свій вибір. Зробити його серцем і з розумінням того, що сьогодні це єдиний правильний вихід із критичної суспільно-політичної ситуації в країні, до якої нас привела правляча Партія регіонів. Не секрет, що виборцям пропонують гроші за їхній голос, засипають подарунками: від продуктів харчування до цементу. Я завжди на таке кажу людям – ви беріть, та все ж голосуйте по совісті. Сьогодні маємо необхідність повернути країну на демократичний шлях розвитку та забезпечити  умови для добробуту і для самореалізації кожної людини, наголошуючи на потребі повноцінного забезпечення європейських стандартів, свобод і прав громадян. Ми повинні змінити усю політичну систему, яка закарбувалася у державі. Зламати її можливо тільки шляхом згуртування та демократичного вибору населення.
Збережімо нашу незалежність! Діди й прадіди за неї гинули, кров’ю відстоявши свій суверенітет. Україна буде, і я в цьому переконаний, країною динамічного розвитку, в якій хочуть жити і мають перспективи молоді люди, в якій забезпечується гідне життя у старості; країною справедливості, толерантності й рівних можливостей, в якій кожен має можливість реалізувати свої амбіції і прагнення; в якій кожна дитина має змогу отримати хорошу освіту; в якій заохочується здоровий спосіб життя, створено умови для збереження та зміцнення здоров’я; в якій держава вчасно підтримає людину, аби та не опинилася у злиднях…
Ми не маємо права забути хто ми і звідки, будьмо гідними дітьми своїх пращурів, щоб потім вже наші нащадки пишалися нами.» 
Володимир Капусняк
Переглядів: 943 | Додав: vovak | Теги: Володимир Купчак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: