Вівторок, 16.04.2024, 23:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 11 » ВОЛОДИМИР ГУЛИК: ПРО СВІТЛО І ЯЛИНКИ
13:36
ВОЛОДИМИР ГУЛИК: ПРО СВІТЛО І ЯЛИНКИ

Кожен день диктує нові правила і нові питання. Останнім часом - в передноворічні дні -  до міської ради почали надходити звернення громадян з питаннями про освітлення вулиць та стан ялинкових прикрас. Для роз’яснення ситуації ми звернулися до заступника міського голови Володимира Гулика.
- Володимире Романовичу, пролийте світло на питання освітлення чи то економії електроенергії у Бурштині та й в державі загалом.
- Що стосується освітлення міста: у 2014 році на обслуговування вуличного освітлення міста не було виділено жодної копійки. Тобто періодично виділялися кошти на закупівлю ламп, на заміну лічильників, що вийшли з ладу, на повірку лічильників згідно графіка. Тож хотілося б, щоб депутати на наступний рік більше уваги приділили вуличному освітленню, оскільки ми місто енергетиків і пасувало б у бюджеті закладати більше коштів на світло. Що стосується звернень жителів міста на погане освітлення: реально коштів, які впродовж року виділялися на освітлення були дуже малими. Наприклад ми в середині листопада змогли закупити 3 реле часу, які вийшли з ладу і 40 лампочок. А по тих вулицях де зверталися люди - спеціалісти КП «Житловик» їздили і вкручували ті лампочки. Але у такій ситуації винні частково і бурштинці. Адже коли встановлювали ялинку в старій частині Бурштина то виявилося, що навколо скверу Загиблих воїнів, коло каплички   лампочки просто викручені і вкрадені. Напевно це не приїхав хтось чужий красти лампочки у Бурштині.
Ще однією з проблем є недостатньо врегульоване законодавство щодо денного та нічного тарифів. Україна велика а це не взяли до уваги. Ми старалися зекономити і чітко вкладатися тільки в нічний тариф, але інколи доводилось 20-30 хвилин влазити в денний тариф, адже розуміємо, що люди зранку йдуть на роботу і не хочемо щоб вони ходили по місту енергетиків у темноті. Маємо декілька директив, які надійшли від Уряду (на фото) та обласної влади про економію. Розумію, що ми мусимо економити і мусимо злізти з тої російської газової голки але розумію також і те, що місто енергетиків мало б освітлюватись.
Міською радою все ж розроблено графік відключень у місті, але це не буде стосуватись центральних вулиць та центральної площі. Будемо робити це по віддалених вулицях з першої до четвертої ночі. Також прошу всіх мешканців вживати всіх можливих заходів для економії електроенергії і пікові періоди - зранку з 7 до 11 і з 6 до 10 вечора. Старайтеся економити і так ми допоможемо і собі і Україні.
- До слова, скільки місту обходиться вуличне освітлення?
- В середньому 30-35 тисяч на місяць. Міською радою розроблено техніко-економічне обгрунтування і подано заявки на участь в декількох проектах по Україні, в яких ми б хотіли прийняти участь по ремонту та реконструкції вуличного освітлення з використанням LED-лампочок. Ми прорахували економічний ефект, але всюди в проектах повинне бути співфінансування з міста. Будемо подавати ці проекти на розгляд депутатам міської ради.
- Вчора до редакції звернулася мешканка Бурштина із запитанням про не надто добрий стан ялинки і ялинкових прикрас.
- Що стосується ялинки. Останній раз на ялинку іграшки міська рада купувала ще у 2010 році. Впродовж останніх декількох років докуплялися виключно гірлянди. Та й то не в тому обсязі, що потрібно. Проблема у тому, що гірлянди мерзнуть на вулиці і велика частина при розбиранні виходить з ладу. Також не надто чемно ведуть себе під час святкування і бурштинці. І діти і не надто тверезі громадяни/гості міста обривають іграшки, запускають в ялинку петарди, ракети, кидають бенгальські вогні. Усім відомо що за останніх 5 років ялинка в місті двічі горіла. комусь це розвага, а місту - збитки. Прошу батьків провести розмови з дітьми а жителів міста бережно ставитися до міського майна. До речі, у цьому році ялинкові прикраси у місті подаровані учнями шкіл та працівниками міської ради.
В.К.

 

Переглядів: 852 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: