Вівторок, 23.04.2024, 16:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 25 » ВІДБУЛАСЬ ЧЕРГОВА СЕСІЯ БУРШТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
22:08
ВІДБУЛАСЬ ЧЕРГОВА СЕСІЯ БУРШТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
23 питання розглянули депутати Бурштинської міської ради на черговій, 25-й сесії. Серед основних - про виконання міського бюджету за півріччя та про підготовку міста до зимового періоду.
На сесії також був присутній єдиний узгоджений кандидат від Об’єднаної опозиції – ВО «Батьківщина» за підтримки ВО «Свобода» по виборчому округу № 84 Володимир Купчак, котрий, як депутат обласної ради, звернувся до сесії з двома депутатськими запитами. Зокрема Володимира Романовича зацікавили працівники Бурштинської ТЕС, котрі приїжджають зі східних областей України і перед виборами масово прописуються у Бурштині. Також пан Купчак зробив зауваження депутатам на предмет чуток про адміністративний тиск на виборців і попросив усіма можливими засобами забезпечити вільне волевиявлення громадян на виборах.


Про бюджет
«Практично з червня цього року фінансування діяльності органів самоврядування у Бурштині здійнюється за рахунок надходжень відсотків з депозитних коштів. (Нагадаємо, на початку року міська сесія вирішила поставити на депозит певну суму). Нас ці відсотки підживлюють, адже казна порожна. Надходжень немає. І ми б не мали чим платити ні зарплату ні інші обов’язкові платежі - зазначив міський голова Петро Курляк, коментуючи на сесії міський бюджет.
Дуже дивно з уст  деяких колег у районі чути закиди про те, що бурштинська міська рада дозволяє собі брати зарплату в повному обсязі. Я вам поясню чого так - бо ми працюємо і заробляємо. Загалом зараз брак коштів у міському бюджеті (на погашення захищених статей -ред.) до кінця року становить півтора мільйона гривень. Як ми будемо виходити з ситуації - мені важко сказати - але можу сказати, що ми зараз краще стоїмо ніж будь-який населений пункт нашого району, - зазначив Петро Іванович.

Про «Житловик»
На капітальний ремонт тепломереж з бюджету ні у минулому році ні в цьому не було виділено жодної копійки - розповів на сесії директор  КП «Житловик» Віктор Марчук, - але дякуючи міській раді, котра дала можливість підприємству заробити гроші, ми все ж провели деякі заплановані роботи при підготовці до опалювального сезону. Зокрема ми придбали і поміняли у будинках більше двох кілометрів труб, ізолювали більше 600 мерів труб квартальних мереж. Це все - за власні, зароблені кошти.
При плановій провірці квартальних мереж у нас сталося 6 проривів, тому зараз частина міста знаходиться без гарячої води. Але до кінця тижня цю проблему ми маємо вирішити. Без гарячої води зараз і будинок міської ради.
Не виділяються кошти і на ремонт дахів, тому ми намагаємося  ремонтувати покрівлі частково за кошти КП «Житловик» а частково за кошти мешканців будинків.
План заходів КП «Житловик», які ще залишилось зробити при підготовці до осінньо-зимового періоду ми надрукуємо у наступному номері.

Про різне
Розглянули депутати на сесії і зміни до «Програми  природоохоронних заходів місцевого фонду охорони навколишнього середовища на 2012 рік». Прийняли рішення про безкоштовну передачу  куплених сміттєвозів на баланс КП «Житловик». Тож тепер нові машини можна нарешті запускати на маршрути.
Списали авто, яке  було на балансі бурштинської гімназії,  затвердили правила дотримання тиші у місті (див стор 10-11), розглянули ряд земельних питань.
З матеріалами сесії і коментарями експертів ми знайомитимемо вас у наступних номерах газети.
В.К.

Переглядів: 960 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, Курляк, Соронович, сесія, Марчук, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: