Четвер, 18.04.2024, 12:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » У школах Бурштина стартував проект ДТЕК «Енергоефективні школи»
10:55
У школах Бурштина стартував проект ДТЕК «Енергоефективні школи»

24 жовтня у  школах №2 та №3 міста Бурштин відбулися урочисті запуски проекту ДТЕК «Енергоефективні школи». Святкові програми з активним залученням вчителів, школярів та їхніх батьків дали старт вивченню факультативного курсу «Основи теплопостачання та теплозбереження » в 6-8 класах. У піснях і танцях, сценках і віршах учні розкривали своє розуміння теми енергозбереження.

Упродовж навчального року учні будуть факультативно вивчати цікавий курс «Основи енергозбереження та принципи енергоефективності». Окрім теоретичного навчання, учні пілотних класів матимуть змогу відвідати з пізнавальними екскурсіями ДТЕК Бурштинську ТЕС, щоб ознайомитись з процесом вироблення електричної та теплової енергії, з основним та допоміжним обладнанням електростанції та зрозуміти цінність бережливого ставлення до енергії та тепла.

На першому етапі школярі будуть на практиці проводити енергоаудит будівель, готувати персональні проекти та зможуть на власному досвіді відчути результат. Наступним кроком стане розробка проектів, в яких запропонують конкретні програми дій для вирішення проблем тепло- та енергозбереження своїх класів, шкіл та будинків. Програма «Енергоефективні школи» в Україні стартувала під егідою проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Реформа міського теплозабезпечення» в 2010 році. Термін міжнародного проекту обмежений, тому в цьому році ДТЕК впроваджує програму «Енергоефективні школи» самостійно. В 2013 році  ДТЕК направить на соціальні проекти в регіонах близько 120 млн гривень, це вдвічі більше, ніж торік. Третину цієї суми буде скеровано на проекти з енергоефективності.

«Необхідно привчати дітей до енергоефективності змалечку і цей курс, я переконаний, сприятиме усвідомленню в молодшого покоління важливості енергоощадності. Після реалізації проекту учні отримають теоретичні і практичні знання. Але, що надзвичайно важливо - під час екскурсії по Бурштинській ТЕС вони зможуть ознайомитись з складним процесом вироблення теплової та електроенергії, тоді вони усвідомлять її цінність і будуть бережливо до неї ставитись», – зазначив начальник виробничо-технічного відділу ДТЕК Бурштинської ТЕС Ярослав Сторожук.

Разом з бурштинськими школами в жовтні у 55 школах міст, сіл і селищ  восьми областей України відбулися урочисті запуски проекту ДТЕК «Енергоефективні школи».
Переглядів: 738 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: