Вівторок, 16.04.2024, 14:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 26 » У Бурштинській загальноосвітній школі №1 стартував Проект « Енергоефективні школи»
19:12
У Бурштинській загальноосвітній школі №1 стартував Проект « Енергоефективні школи»

У рамках Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи»,який реалізується Всеукраїнською благодійною організацією  «Інститут місцевого розвитку» за фінансової підтримки компанії ДТЕК   25-26  листопада цього року у Києві пройшов дводенний семінар «Теорія,методологія та практика впровадження Проекту ДТЕК « Енергоефективні  школи».
Після семінару учні та вчителі школи були ознайомлені з умовами та правилами участі в проекті. У школі проведено ряд заходів з енерго - і  теплозбереження, зокрема: конкурс  дитячого малюнка і учнівських плакатів «Енергоефективна школа – енергоефективна      родина» із закликом збереження енергії на Землі, а також  оформили ними фойе школи.
Пілотним визначено учнів 6-7 класів, в якому учасники проекту вивчатимуть енергозбереження не тільки в теорії, але й на практиці. За підсумками факультативного курсу «Про  теплопостачання та теплозбереження для майбутніх споживачів» учні розроблять проект,спрямований на скорочення споживання тепла й електроенергії у навчальному закладі.
Основне завдання цього проекту - вироблення в учнів розуміння того,що енергія є цінним ресурсом та усвідомлення необхідності заощадження енергоресурсів для збереження клімату та життя на Землі.
12 грудня 2014 року у нашій школі відбувся урочистий запуск Проекту під назвою «Енергоефективні  школи». Вчителі  та учні школи підготували яскраву презентацію Проекту у формі святкового концерту. Для того,щоб підкреслити для нас важливість Проекту ,були виготовлені емблеми зі стрічками двох кольорів: жовтий - символ сонця, яку презентувала команда «Енергія», зелений – символ  зростання,розвитку і гармонії  в природі,презентувала команда  «Екологи».  Кожна команда мала свій девіз,а на завершення урочистої частини команди об’єдналися в єдину пілотну групу під девізом «Тільки той народ багатіє,який економити ресурси вміє».                                                             

 Кращі солісти  школи  Грушова Вероніка, Торконяк Вероніка,    Кудла Ольга виконали для присутніх пісні. Під час заходу було висвітлено підготовку до Проекту, а також плани роботи по енергозбереженню.                                                                                                                                             Зі словами привітання звернувся до учасників запуску представник ІМР, старший консультант з питань інституційного розвитку Ігор Пилипович Слободенюк,який зауважив про важливість впровадження  Проекту ДТЕК « Енергоефективні  школи » і побажав успіхів у досягненні мети.           Саме колектив нашої школи повинен довести,що здійснити ці зміни під силу кожному,незважаючи на вік та рівень освіти. І я сподіваюсь,що у нас все вийде, і ми зможемо пишатися отриманими результатами.

 

Переглядів: 794 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: