П`ятниця, 29.03.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » У Бурштині обговорили проблеми реформування місцевого самоврядування
20:29
У Бурштині обговорили проблеми реформування місцевого самоврядування

26 вересня 2014 року працівники Бурштинської міської ради, керівники навчальних та дошкільних закладів міста взяли участь в одноденному виїзному семінарі Івано-Франківського обласного Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на тему: «Актуальні проблеми реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».
Однією з найголовніших реформ, на яку покладають величезні надії в суспільстві, є децентралізація влади. Тож про те, як планується провести децентралізацію влади і реформувати органи місцевого самоврядування та територіальні організації влади в Україні, і йшлося на семінарі, який провів директор центру Богдан Волошинський.
Богдан Іванович  презентував матеріали окремих аспектів, етапи реформи децентралізації влади в Україні, компетенції громад, моделі реформованої системи органів публічної влади на місцях, концепції реформування місцевого самоврядування.
Крім цього, у своєму виступі Богдан Волошинський надав відповідні роз’яснення щодо запропонованих змін до Основного Закону України, децентралізації державної влади, акцентувавши увагу на трьохрівневій системі адміністративно-територіального устрою України, утворенні районними та обласними радами виконавчих органів, введенні понять представників Президента України та інших важливих питаннях, пов’язаних із децентралізацією державної влади та реформуванням місцевого самоврядування.
Під час семінару також відбувся обмін думками учасників навчання щодо необхідності реформування місцевого самоврядування та запропонованих конституційних змін, спільно з працівниками Бурштинської міської ради обговорювалися проблеми, які виникають або можуть виникнути на шляху реформування адміністративно-територіального устрою України.
О.Кравчишин

Переглядів: 612 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: