Четвер, 25.04.2024, 06:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 25 » Спільна справа задля перемоги!
20:20
Спільна справа задля перемоги!

В цей нелегкий час, більшість людей почали зневірюватись у всьому, що відбувається у нашій державі, нікому недовіряти та всіх підозрювати, адже будучи стільки разів обманутим, нагодованим брехнею та обіцянками, кожна людина змушена мислити обережно, неодноразово сумніватись і навіть міняти свою думку в протилежний бік. Незмінним є лиш те, що кожен з нас має право володіти правдивою інформацією в повній мірі, для того щоб зробити власні висновки та зайняти ту чи іншу позицію. Тому, хочемо коротко донести до вас певну інформацію, а вищезазначені висновки робіть самостійно...
Для початку декілька слів про волонтерів. Колись волонтерами називали людей, які добровільно та виключно із власного бажання вступали на військову службу в деяких європейських країнах. На сьогоднішній день від цього визначення залишилося лише слово «добровільно». Тепер так називають людей, які допомагають іншим, свідомо, добровільно та безкоштовно в різних сферах життя, мають бажання змінити все на краще. Це просто неординарні, творчі, відкриті та добрі люди. В Україні до 90-х років таких людей, називали альтруїстами, громадськими діячами, благодійниками. На сьогоднішній час в Україні функціонує безліч волонтерських організацій, з найрізноманітнішими завданнями, поглядами та можливостями, про одну з яких зараз піде мова.
В серпні 2014 року у місті Бурштин за ініціативи ГО "Майдан"  Бурштин"  було створено "Центр допомоги учасникам АТО". До його складу увійшли ГО "Майдан" Бурштин", представники від ВМО «Молодіжного націоналістичного конгресу», політичних партій «Правий сектор», «Сила людей»,«Удар», Християнської спільноти «Твори Добро», Івано-Франківської обласної організації «Просвіта», приватні підприємці міста, священнослужителі, волонтери, а також просто небайдужі люди. Метою даного проекту є консолідація фінансових ресурсів, визначення пріоритету забезпечення необхідних товарів і їх закупівлі для наших солдатів, котрі перебувають у зоні бойових дій на сході України. Простими словами – це ніщо інше ніж посередництво між небайдужими громадянами нашого регіону та нужденними українськими вояками.
На одному із засідань активісти вирішили першочергово надавати допомогу бурштинцям, і жителям навколишніх сіл, котрі воюють на Сході, а також звернулися до міської ради, аби та скасувала плату за комунальні послуги та видала одноразову допомогу сім’ям учасників АТО.
За час функціонування Центру до бурштинських волонтерів звертались військовослужбовці з різних батальйонів з найрізноманітнішими потребами, зокрема з 4-гобатальйону "Крук", 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», 25-гобатальйону "Київська Русь",батальйону ім. Кульчицького, «Айдар», «ОУН», «Донбас»,  50-гополку Національної гвардії, 128-їокремої гвардійської гірсько-піхотної бригади, 80-ї та 95-їокремої аеромобільної бригади, 6-їокремої бригади берегової охорони морської піхоти, ДУК "Правого сектору",міліціонери з Галицького районного відділення міліції та інші.
З початку бойових дій, бурштинські волонтери відправили на передову, в різній кількості, як речі першої необхідності (військова форма, бронежилети, каски, берці, балаклави, рюкзаки, тактичні рукавиці, окуляри, наколінники/налокітники, тощо) так і речі гігієни (зубні щітки та пасти, мило, станки для гоління, туалетний папір та інше) та побуту (рукомийники, каструлі, сковорідки, ополоники, ліхтарі, каністри, гідри і т. д.). Не обійшлось також і без спеціальної технічної допомоги, яка виявилась найбільш необхідною. Тепловізори, прилади та приціли нічного бачення, біноклі, рації та інші технічні атрибути, як і за словами бійців потрібні чи не найбільше, теж були відправлені бурштинськими волонтерами в різні куточки східної України. До речі, у технічному плані, бійці виявились абсолютно незабезпеченими у порівнянні з агресором, тому хотілося забезпечити їх у цьому питанні чи не найбільше. Щоправда, воно викликало безліч клопоту, адже попри високу ціну та неймовірний попит на ці речі, а також недостача коштів унеможливлювали виконання цього завдання у повній мірі.
В період осінніх похолодань, наші захисники,  як недивно, теж виявились зовсім неготовими до дощу та холоду. Бурштинці забезпечили близько півтори сотні військовослужбовців термобілизною та теплими флісовими костюмами, частково бушлатами, теплими шапками, карематами. Згодом були придбані бензогенератори, тепловентилятори, плащ-палатки, дощовики, тенти, брезенти, а також маскувальні сітки, які були власноруч виготовлені нашими юними волонтерами навчальних закладів міста Бурштин, сіл Дем‘янів та Насташине.
Частина зібраних коштів була направлена на матеріальну допомогу бійцям та їх сім’ям. Зокрема таку допомогу було надано сім'ї військовослужбовця, що перебував у полоні в м. Сніжному, а також багатодітним і малозабезпеченим сім’ям наших вояків. Крім коштів частину таких сімей було забезпечено продуктами харчування та дровами на зимовий період.
Щоб допомогти нашим військовим в зоні бойових дій, волонтери підтримують будь-яку ініціативу.  Одна з ініціатив була втілена за сприяння голови Галицької РДА Володимира Чуйка: свинокомплекс "Даноша" надав Центру допомоги поросята, бита вага котрих склала понад 400 кілограм. За лічені дні було зроблено 911 півлітрових банок м'ясо-квасолевих консервів. За що їм дуже вдячні наші бійці, котрі споживали цей цінний харчовий продукт у місцях несення військової служби на Сході України!
За ініціативи «Центру допомоги учасникам АТО» та сприяння отця декана Дмитра Шмігеля в центрі міста Бурштина проводились акції зі збору коштів на підтримку наших військових. Щоденно на протязі тижня представники різних верств населення брали участь у чергуваннях біля скриньок. Скриньки для збору коштів розташовані також у багатьох крамницях та аптеках нашого міста, зокрема в супермаркетах «Гулівер», «Колібріс», ПАККО, торгівельній точці "Євросекондхенд", універмазі «АМК», а також в навколишніх селах (Куропатники, Задністрянськ, Бовшів).
Волонтери ГО "Майдан" Бурштин" доставили солдатам батальйону "Прикарпаття" двадцять вісім бронежилетів класу 4+, продукти харчування, воду, сигарети та інше. Профспілковий комітет Бурштинської ТЕС теж долучився до надання допомоги нашим військовим, оплативши 6 бронежилетів класу 5+ на суму 17 400 гривень, за що їм велика подяка від бійців, котрі носять ці бронежилети! Окрема подяка волонтерам м. Харкова за оперативну допомогу у забезпеченні нашого солдата бронежилетом у м. Артемівську, так як військова частина у якій він знаходився не змогла забезпечити його необхідними засобами захисту, а наступного дня він мав відбути на бойове завдання. Також відзначимо тісну співпрацю з ГО "Громадська ініціатива Галичини" м. Івано-Франківськ.
Наш побратим, Віктор Гладій - голова ГО "Майдан"- Бурштин, котрий добровольцем вступив у ряди 4 батальйону Національної гвардії України "Крук", повернувшись з зони проведення бойових дій у рідне місто, на короткий відпочинок, відвідав Бурштинський навчально-виховний комплекс, де висловив подяку дітям, котрі надіслали військовим листівки з побажанням здоров'я, миру та швидкого повернення додому.
До дня Св. Миколая активісти ГО "Майдан"- Бурштин разом з спільнотою «Твори Добро» провідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у с. Мединя, де були передані дітям подарунки від Св. Миколая. Вдячні дітки передали для військових, котрі перебувають у зоні АТО малюнки з щирими побажаннями.
Бурштинська ТЕС також долучилася до волонтерської роботи. Крім неодноразово зібраних працівниками коштів, було відремонтовано військовий автомобіль ГАЗ-33, а також забезпечено запасними частинами та пальним іншу військову техніку 4-го батальйону НГУ «Крук». Було розроблено та виготовлено десяток обігрівальних печей («буржуйок»)
До річниці початку Революції гідності активістами  ГО "Майдан"- Бурштин було відкрито меморіальну дошку пам’яті полеглих героїв «Небесної сотні».
Варто згадати й про збір продуктів. Завдяки священикам Бурштинського деканату, котрі організували збір у своїх парафіях, а також проявленому милосердю парафіян, спільно було зібрано продуктів на чотири вантажівки, котрі були відправлені у місця несення бойової служби наших військових підрозділів та у військовий шпиталь у м. Ірпінь.
Серед волонтерів дуже багато молоді, зокрема студенти Бурштинського енергетичного коледжу, котрі входять в ВМО «Молодіжний націоналістичний конгрес». Ці хлопці - справжні патріоти. Пишаємося такою молоддю!
Висловлюємо щиру подяку громадам міст Бурштин, Галич та навколишніх сіл: Слобода, Куропатники, Коростовичі, Новий Мартинів, Тенетники, Німшин, Дем'янів, Колодіїв, Дорогів, Вигівка, Насташине, Куничі, Більшівці, Бовшів, Задністрянськ, Залуква, атакож всім хто вклав свою лепту до спільної справи.
Перемога за нами!
Слава Україні - Героям слава!
Інформаційний відділ
ГО «Майдан»-Бурштин»

 

Переглядів: 762 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: