Субота, 20.04.2024, 11:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 6 » ЩЕ РАЗ ПРО КВАРТИРНЕ ПИТАННЯ
08:36
ЩЕ РАЗ ПРО КВАРТИРНЕ ПИТАННЯ
Як повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook Прем'єр-міністр України Микола Азаров, на сьогодні в Україні понад 1 мільйон 400 тисяч громадян стоять в чергах на житло. «Бурштинський вісник» нещодавно друкував повідомлення про необхідність проходження перереєстрації тих людей, що потребують покращення житлових умов. Про процедуру перереєстрації та її особливості ми розмовляли з провідним спеціалістом, юристом виконавчого органу Бурштинської міської ради Володимиром Данилюком.
- Володимире Дмитровичу, розкажіть будь-ласка про причину проведення перереєстрації.
- 11 березня 2011 року була прийнята Постанова Кабінету Міністрів № 238  про формування Єдиного державного реєстру громадян. У постанові вказано, що Центральні та місцеві органи виконавчої влади, виконавчі органи рад, підприємства, установи, організації, що відповідно до законодавства ведуть облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, повинні забезпечити подання Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за встановленою ним формою інформації про таких громадян.
Тому ми неодноразово звертались до бурштинців з проханням подати документи на оформлення такого списку. Адже там є цілий перелік нових документів, що не подавались раніше.
- Який перелік документів?
- При собі необхідно мати: копії паспортів (1,2,стор. та прописка) (для неповнолітніх – свідоцтво про народження), ідентифікаційного коду заявника та членів сімї , які перебувають з ним на квартирній черзі; технічний паспорт, домову книгу та договір найму(якщо такий є) житлового приміщення, в якому Ви зареєстровані; довідку про відсутність житла.
- Про терміни?
- Термін проведення державного реєстру вже неодноразово продовжувався через низьку активність людей. На сьогодні кінцевий термін подання документів - 1 вересня 2012 року.  У нас у Бурштині зараз на так званій «квартирній черзі» перебуває до семисот осіб. Документи ж подало близько 50.
- Що буде, якщо люди не прийдуть перереєстровуватись?
- Чому ми звертаємось ще раз до осіб, котрі стоять на квартирному обліку пройти перереєстрацію? Тому що згідно постанови, якщо перереєстрація не буде пройдена, то люди автоматично набувають статусу тих, що не потребують покращення житлових умов і не зможуть брати участь у жодній з державних програм доступного житла.
- Чи є якась відповідальність за непроходження перереєстрації?
- Немає. Якби писало, що той, хто не пройде перереєстрацію - буде виключений   з квартирної черги, то люди, напевно б, швидше реагували на наше повідомлення. А так - у державі особа, що потребує покращення умов житла уже зареєстрована не буде, а у нас у міській раді ще буде.
- А як зараз ситуація з тією чергою? Вона просувається?
- Ні.
В.К.
Переглядів: 795 | Додав: vovak | Теги: Володимир Данилюк, азаров, Бурштинська міська рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: