Четвер, 25.04.2024, 12:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Профілактика грипу
16:58
Профілактика грипу

Грип — відоме всім інфекційне захворювання , яке вважається буденним. А те , що сприймається нами як буденне , зазвичай не викликає особливого інтересу . Ну , подумаєш , заразився . Перехворів і все! Але грип може призводити до цілого ряду ускладнень і навіть стати причиною летального результату . Тому хворіти на грип треба вміти. Є ряд нескладних правил , які дозволять якомога швидше впоратися з хворобою і знизити ризик виникнення ускладнень. Грип — це гостре захворювання верхніх дихальних шляхів , причиною якого є проникнення в організм вірусу грипу. Грип відносять до гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).
Як правило , спалахи захворювання на  грип  носять сезонний характер і максимальні у осінньо -зимовий період . Причому різні форми грипу (їх близько 2000 різновидів ) поширюються з різною періодичністю . Так епідемії викликані серотипом А виникають з періодичністю в 2-3 роки , серотипом В — 4-6 шість років , а серотип С не викликає епідемій. За даними ВООЗ в осінньо-зимовий період захворювання  буде викликане  наступними видами вірусу грипу: Н1N1 – А (California), Н3N2 – А (Viktoria).
Грип відноситься до хвороб , які проявляють себе цілим букетом яскравих симптомів. До характерних симптомів перших днів грипу відносять : різке підвищення температури до 39-40 ° С, головний біль, відчуття ломоти у м’язах і викручування суглобів, слабкість , підвищена стомлюваність, першіння в горлі, нежить, закладеність носа, кашель.
Якщо вчасно не лікувати грип можуть виникнути  ускладнення: бронхіт, запалення легенів, отит, міокардит  перикардит, пієлонефрит, енцефаліт та інші.
Лікування грипу вимагає введення на час хвороби особливих правила: -Пити багато теплої рідини. Рідина сприяє виведенню з організму токсичних речовин і перешкоджає обезводненню організму , що дуже важливо. Краще всього пити « вітамінні » чаї. Чай з малиною , калиною , лимоном містять велику кількість вітаміну С , який є антиоксидантом і особливо необхідний під час хвороби.
Дотримуватися постільного режиму. При високій температурі організм потребує щадному обігу і постільний режим — якраз те , що потрібно в цій ситуації.
   Грітися сухим теплом. З ознобом , характерним при грипі , найкраще боротися за допомогою ковдри і вовняного одягу .
Провітрювати приміщення. Свіже повітря дуже потрібне хворому на грип , тому рекомендується не менше двох разів на день провітрювати приміщення.     - Харчування з поправкою на хворобу. Відмінити жирну , смажену, занадто калорійну їжу і споживати побільше вітамінів (овочів та фруктів) — ось правильне харчування під час « гриповання ».
Дотримання цих правил допоможе вам пережити грип з найменшими проблемами.
 Особливим пунктом у тактиці поведінки при появі епідемії грипу можна позначити заходи профілактики . Щоб знизити ймовірність зараження грипом , потрібно:
Дотримуватися правил особистої гігієни , часто мити руки з милом.                             
Не відвідувати місця де є скупчення людей в період епідемії без марлевої вовязки.
Добре провітрювати приміщення.                                                                              
Якщо ви все-таки захворіли , не поширюйте інфекцію. При кашлі чи чханні , або інших ознаках ГРВІ, грипу терміново звертайтеся в найблищий медичний заклад. Використовуйте правильну стратегію поведінки, і швидше одужуйте !

Переглядів: 573 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: