Четвер, 25.04.2024, 16:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 7 » Про індустріальний парк
12:15
Про індустріальний парк
Останнім часом влада Бурштина значно активізувала свою роботу над створенням індустріального парку. «Бурштинський вісник» вже одного разу коротко розповідав про цей напрям роботи проте сьогодні назріла потреба детальніше познайомити жителів міста з цим проектом. Розповідає міський голова Петро Курляк

Робота над створенням індустріального парку говорить про те, що наше місто буде зростати чисельно, буде розвиватися інфраструктура, зросте перспектива загального розвитку, тобто ми відповідаємо всім сучасним вимогам і критеріям українського законодавства. Окрім того ми маємо право претендувати на статус міста обласного підпорядкування, в чому нам готові допомагати наші партнери з компанії ДТЕК. Чому власне піднімається це питання?  Мабуть тому, що зараз найсприятливіший час, але окрім того, що я назвав перелічені проблеми і назвав підстави для такого нашого бажання, я хочу сказати, що ми не тільки надіємося на те, що буде робити компанія ДТЕК в нашому місті, ми самі пропонуємо шляхи для розвитку нашого міста, опрацьовано проекти, і один з таких проектів є дуже важливим – це створення індустріального парку. Це була ініціатива Бурштинської міської ради. Така дія дасть змогу залучити інвесторів як внутрішніх так і зовнішніх, тобто створити робочі місця і перетворити наше місто з моно міста в полі-місто, яке не буде абсолютно залежати від одного підприємства, оскільки хочу зауважити, найголовнішим бюджетоутворюючим фактором є отримання податку з доходів фізичних осіб, який становить більше 95%, тобто податок з працівників Бурштинської ТЕС. Ви розумієте, що в сучасному світі це не дуже добра ситуація, коли ціле місто залежить від одного підприємства, навіть якщо воно перспективне, навіть якщо воно потужне. Тому ми працюємо над альтернативами, і однією з таких альтернатив є індустріальний парк і власне дякуючи компанії ДТЕК, дякуючи керівництву компанії ДТЕК ми маємо шанс цей парк створити і зреалізувати цей проект. Вже на сьогоднішній день компанія ДТЕК вклала багато зусиль, коштів щоб ми просунулися в цьому питанні. Ми працюємо над створенням індустріального парку вже півтора роки. Вперше наша поїздка в індустріальний парк була в Жешівську агенцію регіонального розвитку і зразу поряд є Жешівський індустріальний парк. Це було перше знайомство з роботою і з функціонуванням індустріальних парків і Європі і в інших країнах.
Наступна наша поїздка організована компанією ДТЕК, була в найбільший польський індустріальний парк в м. Мєліц, в якому виготовляють гелікоптери, одні з найсучасніших польських гелікоптерів, і де знаходиться завод, який збудував наш технік, український інженер Ігор Сікорський, який власне і був батьком створення гелікоптерної авіації. Наступна наша поїздка, щодо створення і вивчення роботи таких індустріальних парків була поїздка в Туреччину, в місто Ескішихір, де на території 3,5 тис. га працює один з найбільших індустріальних парків Туреччини. Таких великих, індустріальних парків в Туреччині є 42, а всього 202 парки. Перший парк в Ескішихірі був створений в 1942 році і він власне був одним із тих джерел внутрішніх резервів чи поштовху турецькій економіці у розвитку, до зростання, до процвітання, оскільки ми цього прагнемо. Я власне назвав ті моменти, де ми були вже задіяні разом з компанією ДТЕК, більше того до цієї ділової поїздки були запрошені представники державного агентства зі створення національних парків в Україні, і ми мали змогу познайомитись з ними, обговорити питання створення індустріального парку в місті Бурштині на загальнонаціональному рівні, про включення міста Бурштин в десятку міст, де буде створено індустріальний парк, і власне в цьому ми постійно відчували підтримку і допомогу представників компанії ДТЕК, які постійно були з нами в усіх робочих поїздках, які допомагали нам знайти ці контакти, і тому я говорю про цей проект як про спільний проект з компанією ДТЕК. Я переконаний що ми і надалі будемо змушені використовувати і надіятись на допомогу компанії в плані організаційному та фінансовому також.

Переглядів: 977 | Додав: vovak | Теги: індустріальний парк, Курляк, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: