П`ятниця, 19.04.2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 25 » ПРАВИЛА ДОТРИМАННЯ ТИШІ!!!!
22:09
ПРАВИЛА ДОТРИМАННЯ ТИШІ!!!!
Бурштинська міська рада Галицького району Івано-Франківської області
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ  РІШЕННЯ від  18.вересня   2012 р.      
№18/25-12  м.Бурштин

Про затвердження Правил дотримання  тиші у громадських місцях на території м. Бурштин та с. Вигівка
З метою забезпечення законних прав та інтересів громадян щодо додержання тиші у громадських місцях на території міста, керуючись Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму", ст.ст.26, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст.24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", міська рада
вирішила:
1.Затвердити Правила дотримання тиші у громадських місцях на території м. Бурштин  та с. Вигівка   (додаються).
2.Виконкому міської ради оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації /газеті Бурштинський вісник/. Та направити підприємствам, організаціям та установам  міста.
3.Контроль за виконанням Правил дотримання тиші у громадських місцях на території м. Бурштин  та с. Вигівка   здійснює МВМ Галицького РВ  УМВС України у Івано-Франківській  області.
4.Рішення міської ради та виконавчого комітету прийняті попередньо в частині, що суперечать даному, вважати такими   що втратили чинність.
5 Контроль за виконанням даного рішення покласти на  заступника міського голови  п. М. Козар та голову комісії з законності,правопорядку І.Дашевича.
Міський голова                        П. Курляк

Затверджено рішенням міської ради   №18/25-12   
 від 18.08.2012 р.       
                                                                                    
ПРАВИЛА
дотримання тиші у громадських місцях на території м. Бурштин та с. Вигівка
1. Загальні положення
1.1. Правила дотримання тиші у громадських місцях на території м. Бурштин та с. Вигівка (надалі – Правила) розроблені відповідно до Конституції України, Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення", "Про благоустрій населених пунктів", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму", Кодексу України про адміністративні правопорушення, інших нормативно-правових актів чинного законодавства України, з метою забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо акустичного комфорту у громадських місцях на території м. Бурштин та с. Вигівка.
1.2. Правила є обов’язкові до виконання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та відомчої належності, фізичними особами - підприємцями, а також громадянами.
1.3. Правила містять загальнообов'язкові на території міської ради норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно зі статтями 152, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
2. Терміни та визначення
У цих Правилах терміни вживаються у такому значенні:
захищені об'єкти - житлові будинки і прибудинкові території; лікувальні; будинки-інтернати, заклади освіти та культури; готелі і гуртожитки, розташовані у межах міста; заклади ресторанного господарства, торгівлі, побутового обслуговування, розважального бізнесу; інші будівлі і споруди, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди; парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території мікрорайонів і груп житлових будинків;
інші місця громадського користування - всі місця, які доступні чи відкриті для населення постійно або час від часу;
піротехнічний виріб - пристрій, призначений для створювання необхідного ефекту (світлового, іскрового, димового, звукового, змішаного) за допомогою горіння (вибуху) піротехнічного складу, у тому числі феєрверки;
піротехнічні вироби спеціального призначення – вироби, користування якими потребує спеціальних знань та навичок, відповідної атестації виконавців (користувачів) та/або забезпечення відповідних умов технічного призначення;
піротехнічні вироби побутового споживчого призначення - вироби, які призначені для розваг (проведення феєрверків), вільно продаються населенню та поводження з якими не потребує спеціальних знань і навичок, а використання здійснюється з дотриманням вимог інструкції із застосування, яка додається до піротехнічного виробу або наноситься на його споживчому пакуванні;
уповноважений орган – виконавчий комітет міської ради;
денний час – часовий проміжок від 08.00 год. до 22.00 год. за київським часом;
нічний час – часовий проміжок від 22.00 год. до 08.00 год. за київським часом.
3. Вимоги та обмеження щодо певних видів діяльності, що супроводжується утворенням шуму
3.1. Керівники підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, а також громадяни зобов'язані:
3.1.1. Не допускати на захищених об’єктах та інших місцях громадського користування перевищення рівнів шуму, встановлених санітарними нормами (40 дБ у денний час, та 30 дБ у нічний).
3.1.2. Здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші заходи щодо попередження утворення шуму та щодо зниження шуму до рівня, який не перевищував би 40 дБ у денний та 30 дБ у нічний час, встановлювати штучні і природні акустичні екрани, звукозахисні споруди або захисні елементи, висаджувати дерева з властивостями забезпечення шумоізоляції тощо.
3.2. Забороняється здійснювати дії, що порушують громадський порядок та санітарні норми рівня допустимого шуму, такі як:
3.2.1. Гучні крики, свист, співи, гра на музичних інструментах, користування звуковідтворювальною апаратурою на захищених об’єктах.
3.2.2. Використання телевізорів, радіоприймачів, магнітофонів, інших звуковідтворювальних пристроїв, а також пристроїв для підсилення звуку, у тому числі встановлених на транспортних засобах, об’єктах дрібнороздрібної торгівлі (кіосках, павільйонах, лотках), на відкритих літніх майданчиках закладів ресторанного господарства, окремо розміщених літніх кафе, танцювальних майданчиках, що призводить до порушення тиші.
3.2.3. Встановлення на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратури і користування нею з потужністю, що перевищує допустимі норми рівнів шуму.
3.2.4. Подача автомобільних сигналів на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах житлових будинків впродовж доби, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді.
3.2.5. Стоянка автотранспорту з постійно працюючими двигунами на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах житлових будинків впродовж доби, за винятком спеціально обладнаних аварійних машин та спецавтотранспорту підприємств, що обслуговують житлові будинки та їх інженерне обладнання.
3.2.6. Прослуховування радіо та музичних фонограм при відкритих дверях та спущених вікнах автомобілів на прибудинкових територіях, стоянках та під час руху, як у нічний так і у денний час, що призводить до порушення санітарних норм рівня шуму.
3.2.7. Проведення будівельних, ремонтних та будь-яких інших робіт, що супроводжуються шумом з 21.00 год. до 08.00 год., а у святкові та неробочі дні – цілодобово. При цьому:
3.2.7.1. Власник або орендар приміщень, в яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про час початку та закінчення зазначених робіт.
3.2.7.2. За згодою мешканців всіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати встановлений санітарними нормами рівень цілодобово.
3.2.8. Вчинення інших дій, що призводять до порушення тишини та спокою у нічний час.
3.3. Передбачені цими Правилами вимоги щодо дотримання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:
3.3.1. Здійснення у закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, при створенні відповідних умов для запобігання проникнення шуму у прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди.
3.3.2. Попередження та/або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій.
3.3.3. Надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень.
3.3.4. Попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони.
3.3.5. Проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.
3.3.6. Роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність жилих і громадських будівель, за умов вжиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму у прилеглі приміщення, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди.
3.3.7. Відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, Дня міста, інших свят відповідно до рішення міської ради, проведення спортивних змагань.
3.3.8. Проведення феєрверків, інших заходів з використанням вибухових речовин і піротехнічних виробів у заборонений час за погодженням з уповноваженим органом.
4. Порядок проведення феєрверків та інших заходів з використанням піротехнічних виробів на території міста
4.1. Проведення заходів піротехнічними виробами спеціального призначення:
4.1.1. Проведення феєрверків піротехнічними виробами спеціального призначення (надалі – професійні феєрверки) можуть здійснювати суб’єкти господарювання, зареєстровані у встановленому порядку, які мають необхідні документи на право виконання небезпечних видів робіт.
4.1.2. Проведення професійних феєрверків може здійснюватися на території ради  з 8.00 год. до 22.00 год. у місцях, де проводяться театральні, спортивні та інші культурно-розважальні заходи.
4.1.3. До місць, заборонених для проведення професійних феєрверків відносяться:
4.1.3.1. Місця, відстань від яких менша ніж 100 м до потенційно-небезпечних об'єктів, підприємств, місць продажу та зберігання паливно-мастильних матеріалів, будинків, лікарень, шкільних та дошкільних установ, жилих будинків.
4.1.3.2. Мости, шляхопроводи, транспортні магістралі, нафто-, газопродуктопроводи тощо.
4.1.3.3. Цвинтарі.
4.1.4. Для проведення феєрверків на території ради суб’єкт господарювання, який проводить професійний феєрверк, повинен отримати погодження уповноваженого органу міської ради.
4.1.5. Для одержання погодження суб’єкт господарювання (далі – заявник) зобов'язаний подати письмове звернення у термін не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення публічного заходу.
4.1.6. У письмовому зверненні вказуються:
4.1.6.1. Дані про заявника – назва, місце реєстрації, юридична адреса, прізвище, ім’я, по батькові керівників та їх контактні телефони.
4.1.6.2. Назва і мета заходу, який планується провести з використанням піротехнічних засобів спеціального призначення.
4.1.6.3. Дата, місце, час та тривалість проведення професійного феєрверку.
4.1.6.4. Технічні характеристики вибухових речовин і піротехнічних засобів, які використовуватимуться під час проведення заходу.
4.1.6.5. Дані про особу-виконавця професійного феєрверку та копію договору з виконавцем професійного феєрверку на його проведення (якщо заявник не є безпосереднім виконавцем професійного феєрверку).
4.1.6.6. Дата подання, підпис заявника.
4.1.7. Письмове звернення повинно містити зобов'язання заявника про дотримання заходів безпеки під час проведення професійного феєрверку.
4.1.8. До звернення додається:
4.1.8.1. Копія свідоцтва про реєстрацію заявника.
4.1.8.2. Копія Статуту заявника (у разі звернення юридичної особи).
4.1.8.3. Копія дозволу, виданого відповідним територіальним органом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду на початок (продовження) виконання робіт із застосуванням піротехнічних виробів та інструментів.
4.1.8.4. Викопіювання зі схематичного плану розміщення піротехнічних виробів, будівель з нанесенням прогнозованої небезпечної зони, під'їзних доріг та інше (підписане заявником).
4.1.9. Уповноважений орган узагальнює надані документи та погоджує проведення феєрверку у термін 5 робочих днів з часу звернення.
Уповноважений орган надає заявнику лист погодження проведення феєрверку, контролює підготовку та проведення професійного феєрверку, виконання заходів безпеки, завчасно інформує письмово про дату та місце проведення професійного феєрверку відповідний районний відділ внутрішніх справ.
4.1.10. Заявнику може бути відмовлено у погодженні проведення феєрверку за таких обставин:
4.1.10.1. Подані документи не відповідають вимогам підпунктів 4.1.5 - 4.1.8 цих Правил.
4.1.10.2. Прийняте рішення про заборону громадського заходу, відповідно до чинного законодавства.
4.1.10.3. Невідповідність вимогам, що вказані у пунктах 4.1.2. – 4.1.3 цих Правил.
4.1.10.4. Якщо у той самий час і у тому ж місці вже передбачено проведення іншого заходу.
4.1.11. Про відмову у погодженні проведення феєрверку уповноважений орган повідомляє заявника письмово з належним обгрунтуванням.
4.1.12. Суб’єкти господарювання, які проводять монтаж і демонстрацію професійних феєрверків, можуть використовувати тільки піротехнічні вироби, які мають відповідний сертифікат.
Роботи з підготовки до запуску професійних феєрверків повинні виконувати піротехніки, атестовані на право проведення професійних феєрверків, при безпосередньому керівництві особою, атестованою на право керівництва демонстраціями професійних феєрверків.
4.1.13. Суб’єкт господарювання, який організовує святковий захід, зобов'язаний забезпечити охорону пускового обладнання на майданчику і небезпечної робочої зони від проникнення сторонніх осіб, заходи з дотримання вимог безпеки персоналу при виконанні піротехнічних робіт і зберіганні піротехнічних виробів.
Суб’єкт господарювання, що виконує професійні феєрверки, несе відповідальність за безпечне проведення професійних феєрверків згідно з чинним законодавством.
4.1.14. Після закінчення професійного феєрверку пусковий майданчик і прилегла територія повинні бути ретельно оглянуті спеціалістами організації - виконавця професійного феєрверку з метою виявлення і збору невідпрацьованих виробів та елементів, залишків відпрацьованих піротехнічних зарядів.
Знищення непридатних і невикористаних піротехнічних виробів здійснюється організацією - виконавцем професійних феєрверків у встановленому порядку.
4.2. Забороняється використання піротехнічних виробів побутового споживчого призначення у м. Бурштин та с. Вигівка.
Секретар ради             К. Соронович
Переглядів: 1700 | Додав: vovak | Теги: Правила дотримання тиші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: