Четвер, 25.04.2024, 11:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Петро Курляк: «Переконаний - плідна співпраця з компанією ДТЕК буде йти на користь і місту, і компанії».
12:46
Петро Курляк: «Переконаний - плідна співпраця з компанією ДТЕК буде йти на користь і місту, і компанії».
28 березня у Будинку залізничників міста Львова відбулася зустріч керівництва компанії ДТЕК з працівниками ПАТ «Західенерго», на яку були запрошені голови міст, де присутня компанія ДТЕК. Про що йшлося на зустрічі у розмові кореспондента нашої газети Андрія Міліченка з міським головою Бурштина Петром Курляком.
     -Пане Петре, яка головна тема діалогу керівництва ДТЕК із своїми новими партнерами, я маю на увазі органи місцевого самоврядування, та тепер уже новими підлеглими – працівниками ПАТ «Західенерго»?
    -У своєму виступі генеральний директор компанії ДТЕК Максим Вікторович Тімченко озвучив основні напрямки співпраці компанії ДТЕК з органами місцевого самоврядування, стратегію розвитку компанії з врахуванням придбання ПАТ «Західенерго» на найближчу та далеку перспективу, закцентував увагу на пріоритетних напрямках роботи у плані реконструкції енергетичних підприємств, будівництві нових потужностей та зупинився на тих моментах, які безпосередньо мають відношення до охорони та дисципліни праці. Судячи з виступу, можна сказати, що компанія прийшла в наш регіон надовго та із серйозними намірами. Хочу наголосити, що лише у Бурштинську ТЕС, згідно стратегічного плану розвитку енергетики, компанією ДТЕК буде вкладено 30 мільярдів гривень. Це найбільша сума, яка дотепер  вкладалася у будь-яку іншу тепло-чи гідроелектростанцію, що діють нині в Україні. Мова йде не лише про реконструкцію існуючих блоків, але й про будівництво нового блоку потужністю 600 тисяч кВт.
    Окрім того, мені дуже імпонує позиція компанії ДТЕК, яку у своєму виступі оприлюднив генеральний директор, про те, що всі працівники незалежно від посади, національності та походження, у тому числі він мав на увазі і себе особисто, зобов’язані і обов’язково будуть розмовляти українською мовою.
    -Чи будуть якісь кардинальні зміни, адже працівників Бурштинської ТЕС це питання надзвичайно хвилює?
    -Кардинальні зміни все-таки відбудуться, оскільки керівництво компанії опрацьовує не тільки питання реконструкції чи збільшення потужностей, а й оптимізацію виробництва, підвищення управлінського рівня, себто підвищення кваліфікації управлінського апарату. Звичайно, що будуть зміни і в структурі самої компанії, адже буде розформовано центральний офіс ПАТ «Західенерго», який знаходиться у Львові, і Бурштинській ТЕС буде повернуто статус юридичної особи.
    Говорилося і про те, що працівників, які, можливо, у зв’язку з реорганізацією підпадатимуть під скорочення, компанія намагатиметься забезпечити роботою на інших підприємствах, які перебувають у її власності. Деяких працівників за їх згодою будуть направляти на курси підвищення кваліфікації і на перенавчання, оскільки компанія має такий досвід роботи. ДТЕК створила свій власний корпоративний університет, де працівники компанії можуть навчатися, отримувати вищу освіту в сфері адміністрування, менеджменту, управління і т.ін. Випускники цього університету мають можливість працювати у будь-якій країні світу, оскільки статус цього університету є досить високим.
    -Чи планує компанія ДТЕК цьогоріч вкладати якісь кошти у розвиток нашого міста? Якщо планує, то на реалізацію саме яких проектів?
    -Ми погоджували з компанією питання нашої співпраці і у своєму виступі я закцентував увагу на двох аспектах: наша співпраця має бути взаємовигідною, взаємодоповнюючою та ефективною. Для того ми повинні не лише просити допомоги в компанії, але і їй натомість щось пропонувати. Я озвучив ті речі, які ми готові запропонувати компанії, і ті речі, на які будемо потребувати допомоги. Керівництво компанії погодилося з такою пропозицією і думаю, що наша співпраця набула більш конкретних та чіткіших рис.
   -Що це конкретно за пропозиції?
   -Від імені міської ради та громади міста звернувся до керівництва компанії з пропозицією залучити їхніх бізнесових партнерів, аби вони прийшли в Бурштин для створення потужного промислового, технологічного парку з тим, щоб ми могли створити як робочі місця, так і унезалежнити наше місто, нашу громаду від єдиного підприємства, яке функціонує на території міста, і є, по суті, єдиним бюджетонаповнюючим. Тому для нас важливо мати на території міста інші потужні підприємства. Аби вони тут з’явилися, ми звернулися до керівництва компанії з проханням переконати їхніх партнерів прийти в Бурштин і почати будувати нові підприємства.
    Друге. Це допомога в реалізації заходів, які були зазначені в енергоаудиті міста. Впоратися з вирішенням усіх проблем, передбачених програмою, самотужки ми не зможемо, адже їх реалізація потребує коштів у сумі 105-107 мільйонів гривень. Тому в цьому плані нам просто необхідна допомога. Компанія розуміє ці проблеми і готова брати участь у співфінансуванні і реалізації заходів, зазначених в енергоаудиті міста.
   Звичайно, я робив наголос на багатьох соціальних проектах. Одним з найважливіших проектів є фінансування нашої Бурштиської міської лікарні. Швидше не фінансування, а допомога у придбанні медичного обладнання, проведення ремонтів і т.ін.
    Що ми можемо запропонувати компанії ДТЕК? Звичайно, що основною цінністю будь-якої компанії є люди. Тому можемо запропонувати людський ресурс, бо маємо для цього можливість і потенціал, адже населення міста з кожним днем збільшується, Бурштин має позитивну динаміку росту чисельності населення.
    Готові також до співпраці у плані фінансування програм компанії. Я маю на увазі використання коштів міського екологічного фонду. На останній сесії затвердили програму  фінансування проекту щодо впровадження високотехнологічного обладнання по відбору сухої золи. Вартість цієї програми 15 мільйонів гривень. Бурштинська міська рада бере на себе зобов’язання впродовж 2012-13 років проплатити ці кошти на реалізацію цього проекту.
    Якщо компанія допомагатиме вирішувати наші міські питання і буде , скажімо, справжнім, відвертим і щирим партнером, а я сподіваюся, що так є і так буде надалі, ми готові виступати в ролі іміджмейкера – популяризувати її на теренах Галичини та за її межами.
Маємо можливість та бажання надавати якісні послуги не лише працівникам Бурштинської ТЕС, які є мешканцями нашого міста, а також якісні послуги підприємству.
Переконаний – плідна співпраця із компанією ДТЕК буде йти на користь і місту, і компанії.
    -Дякую за відверту та змістовну розмову.  
    

Переглядів: 975 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, Курляк, тес, Лотоцький, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: