П`ятниця, 29.03.2024, 16:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 15 » ОБЕРЕЖНО ОЖЕЛЕДИЦЯ!
16:25
ОБЕРЕЖНО ОЖЕЛЕДИЦЯ!
У зимовий період багато неприємностей людині приносить ожеледиця. Ожеледиця виникає тоді, коли на поверхні землі температура близько або дещо нижча нуля, а у верхніх шарах атмосфери, де утворюються хмари, значно тепліше. В результаті на землю випадає дощ, і вода тонким шаром розтікається по поверхні та відразу замерзає. Так шар за шаром на дорогах, тротуарах, деревах, проводах та інших предметах утворюється лід.
Ми пропонуємо вам прості рекомендації, як вберегтися від значних неприємностей під час ожеледиці.
Перед виходом з будинку змайструйте на підошви та каблуки вашого взуття "льодоступи”:  прикріпіть на каблук перед виходом шматок поролону (за розмірами каблука) або лейкопластиру; наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один - два дні вистачає); натріть наждаковим папером підошву перед виходом, а краще прикріпіть його на підошву (але від води піщини наждакового паперу рано або пізно обсипаються).
Пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи та без великих каблуків.  Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті торбами. Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку, тому виходьте із будинку не поспішаючи.  При порушенні рівноваги  швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
Не прогулюйтеся скраю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам’ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.

Начальник Галицького РВ  УДСНС України в області  Микола Тимошик

Переглядів: 696 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: