П`ятниця, 26.04.2024, 01:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 1 » НА МЕРА ВІДКРИТО КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ
23:35
НА МЕРА ВІДКРИТО КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ
«Прокуратурою області порушено кримінальну справу щодо голови одного з міст Галицького району.
Встановлено, що посадовець підписав завідомо неправдиві акти передачі – прийому виготовлених проектів будівництва станції очистки дощових і талих стічних вод, внаслідок чого приватному підприємству з бюджету незаконно перераховано більше 300 тисяч гривень.
Своїми злочинним діями посадовець допустив розтрату державних коштів в особливо великих розмірах.
Кримінальну справу щодо мера порушено за ознаками складу злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.
Досудове слідство у справі триває» - цю новину розповсюдили ЗМІ  усієї Західної України в суботу, 21 липня.
Про ситуацію, що склалася, нам  вдалося поговорити з Петром Івановичем.


Петро Курляк:  справді, 17 липня цього року була відкрита кримінальна справа проти мене, як проти міського голови за тьорма статтями: розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, змова з керівником іншого підприємства, та перевищення службових повноважень.
Преамбула до цієї справи: маючи екологічні кошти в бюджеті міста ми розробили спільно з депутатським корпусом екологічну програму. Одним пунктом цієї програми було будівництво каналізаційної мережі для старої частини міста - для приватного сектору - відповідно з будівництвом каналізаційних очисних споруд. Іншим пунктом було виділено кошти на будівництво очисних споруд для дощових і талих вод, які ми зводимо лотками з території цілого міста і скидаємо у наше водосховище.
Відповідно до санітарних норм, вода, яка збирається з території міста, має бути очищена. Тому і виникла необхідність будівництва очисних споруд для дощових та талих вод.
Перед початком будівництва необхідно провести весь комплекс робіт та заходів, що передбачає виготовлення проектно-кошторисної документації.
Я звернувся до науково-дослідного інституту у Івано-Франківську, який називається «Проект-реконструкція», з проханням виготовити проектно-кошторисну документацію для будівництва очисних та каналізаційних споруд. Керівником цієї організації було названо суми, які потрібно буде сплатити за виконання цих робіт: за проектно-кошторисні роботи для будівництва каналізаційних споруд було названо суму орієнтовно 450 тисяч і орієнтовно 50 тисяч гривень за будівництво очисних споруд для дощових та талих вод.
Оскільки це справді є великі кошти - я шукав альтернативу. Тоді я познайомився з керівником підприємства «Пріма-сервіс» Тарасом Лесівим.Пан Тарас дав свою ціну - 297 тисяч за один проект і орієнтовно 35 тисяч - за другий.Звичайно мною було зроблено вибір на користь пропозиції «Пріма-сервіс», оскільки є значна економія коштів.
Нами було підписано договір про співпрацю, в якому було відзначено, що  «Пріма-сервіс» зобовязується виконати роботи, а міська рада - проплатити кошти у визначеній договором сумі
В цьому договорі було вказано, що ця сума не передбачає проходження державної експертизи. Державну експертизу за ці проекти міська рада повинна була зробити самостійно за додаткові кошти.
Власне що і було зроблено. Компанія виготовила документацію і ми перерахували кошти. Ці кошти керівник компанії використав на виплату заробітньої плати, податків і на проведення платежів до пенсійного фонду. Тобто увесь рух коштів, що становить взагальному приблизно 330 тисяч гриивень є видимий, прозорий і логічний. Жодної копійки не було використано не за призначенням.
Є інша частина цієї справи - оскільки будівництво споруд може проводитись тільки після затвердження генерального плану, то однією з наших проблем, в плані завершення цієї роботи, було виготовлення проекту відводу земельної ділянки.Ми визначили ці ділянки. Тільки не змогли виготовити проект їх відводу, оскільки чекаємо на завершення робіт по генеральному плану.
Генеральний план ми вже виготовляємо майже цілий рік, у нас є закладені кошти на це у міському бюджеті. Не знаю, чому так довго триває ця робота. Реально ми сподівалися на її завершення ще у травні. Роботи з виготовлення генерального плану спочатку виконував науковий інститут картографії та геодезії м.Івано-Франківська. Другу частину виконує «Діпромісто».
Що ж, власне, відбувається далі - працівнки обласної служби безпеки вилучають у нас проектно-кошторисну документацію по будівництву каналізаційних очисних споруд і звинувачують мене у незаконному перерахуванні коштів підприємству «Пріма-сервіс».
Я вважаю, що ця справа є абсолютно замовною, оскільки звинувачення мене за трьома статтями є абсолютно безпідставні. Я буду захищати свою честь і ділову репутацію у суді. І надіюся на те, що в нашій країні ще збереглося правдиве правосуддя, яке спростує висунуті звинувачення. Офіційно заявляю, що жодних злочинних дій я не вчинив.
Також хотілося б прояснити ситуацію з  виконанням робіт на території міста: у нас на рахунку є кошти призначені для закінчення розпочатих на території міста і початку роботи нових робіт, котрі ми запланували у екологічній програмі на 2012 рік. Ми виконавцям зпочатку виплатили аванси у сумах 30%. Після їх використання ми не змогли перерахувати решту коштів, бо рахунки Бурштинської міської ради  майже два місяці були заблоковані.
Тому й роботи не проводились. Зараз рахунки розблокували і роботи продовжуються.   Звертаюся до мешканців міста з проханням  зрозуміти ситуацію.

Переглядів: 948 | Додав: vovak | Теги: Курляк, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: