П`ятниця, 19.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 3 » Мова – краса спілкування
12:23
Мова – краса спілкування

21 лютого 2016 року в читальній залі Бурштинської масової бібліотеки з учасниками молодіжного клубу «Сучасник» був проведений захоплюючий  бібліотечний квест «Мовний дивосвіт: слово і книга», присвячений Міжнародному дню рідної мови. Квест – це пошукова, розважальна та інтелектуальна гра, це випробування для тих, хто бере участь, на ерудованість, начитаність та уміння змагатися.
У Олеся Гончара є гарний вислів: «У вигляді мови природою дано людині великий скарб. Не тільки користуватися ним, рідним словом, але і натхненно ростити і оберігати його коріння й леліяти його цвіт  –  ось тоді воно і буде запашним та співучим, сповненим музики і чару, життєвої правдивості й поетичності». Тому мета нашого квесту: збудити прагнення читачів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, літератури, спонукати їх до творчої праці; розвивати вміння застосовувати свої знання в незвичних ситуаціях; виховувати повагу до барвистого рідного слова.  Марія Михайлівна ознайомила присутніх з правилами квесту  і координувала протягом доволі тривалої гри.  Потрібно було розгадувати ключові слова, щоб спочатку потрапити на пункт-зупинку з різноманітними творчими завданнями, а потім виконувати їх. Гравцям запропоновані були підказки, але й за них потрібно було виконувати пошукові завдання. 
Пройшовши 12 пунктів-зупинок, а це – «Чорна скринька», «Відгадай», «Люди, як книги, книги, як люди», «Планета людей», «Любов і займенник», «Професія», «Вчимося грамотності», «Перерва», «Місто», «Книжковий океан», «Букет квітів» і «Улюблена книга і СЛОВО», гравці  змогли скласти і прочитати  текст, який написав вчитель, журналіст, письменник і поет-пісняр Федір Пантов. Гравці навіть на перерві розгадували кросворд, відповіддю якого був вислів – «Серце народу – це мова, це слово». Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою вітриною «Краса мови в художнім слові!»
 Велика вдячність  нашим читачам Мар’яні Торган, Анні Антоник, Вікторії Гречух, Софії Торконяк, Олегу Вітовському за участь у квесті. Це ерудовані, начитані, кмітливі  сміливці, які не проти поламати голову над непростими запитаннями  в царині українського  Слова і Книги. знання і любов до книг. Сподіваємося, що ви залишитесь штурманами для своїх друзів у величезному морі книг. І хай завжди вам на допомогу приходить книга. Вивчаймо, любімо і спілкуймося рідною мовою, бо це справжній Божий дар. 
Марія Куйбіда, головний бібліограф
Бурштинської масової бібліотеки

 

Переглядів: 642 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: