Субота, 20.04.2024, 15:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 20 » Марія Козар: На все потрібен час
21:23
Марія Козар: На все потрібен час

Непомітно за святами підійшла пора робочих буднів Нового Року.  Для Бурштина цей рік ознаменований фактичним переходом до статусу міста обласного підпорядкування. А, як кажуть, статус зобов’язує. У нашому випадку зобов’язує до роботи з потроєною силою. Адже у місті від сьогодні все нове: відділи, служби, центри надання послуг. Багато за ці свята можна було наслухатися про доцільність/недоцільність такого статусу, необхідність тих чи інших структур та особливості працевлаштування у ці структури.
 Маючи на меті трохи роз’яснити ситуацію та той ажіотаж навколо управлінських справ у Бурштині ми звернулися за офіційним коментарем до заступника міського голови Марії Степанівної КОЗАР.
- Отож, Маріє Степанівно, що насправді зараз відбувається у місті?
- У Бурштині зараз триває, можна сказати, становлення нового міста. В першу чергу це стосується створення відповідних державних структур, які будуть здійснювати адміністративні функції. Це починаючи від фінансового відділу і завершуючи, напевно, організаційним відділом міської ради. Між тим у Бурштині скоро почне функціонувати відділ культури туризму і зовнішніх зв’язків, відділ освіти і науки, відділ соціального захисту населення, відділ у справах молоді та спорту і багато інших структур необхідних для повноцінного функціонування нашого міста та надання якісних послуг бурштинцям.
- Розкажіть будь-ласка кого вже прийняли на роботу, а кого ще ні і про саму процедуру прийому на роботу.
- Згідно Закону України більшість працівників, які потрібні сьогодні міській раді,  будуть посадовими особами місцевого самоврядування і матимуть статус державного службовця. Для їх прийому міська рада оголошувала конкурси а конкурсна комісія, окрім результатів іспитів, розглядала ще й усі необхідні документи заявників. Про конкурси на посади було повідомлено у газеті «Бурштинський вісник» та на офіційному сайті Бурштинської міської ради. На сайті, до речі, перед самим Новим Роком стався невеличкий збій, але  сторінка не працювала усього декілька днів.
Але навіть після того, як конкурсна комісія визначила переможців, вони ще не затверджені на посади. Адже згідно «Закону України  про державну службу» мають пройти спеціальну перевірку.  
Проте є вакансії, де працівники не  будуть держслужбовцями. Тож їх - ці вакансії - заповняємо значно швидше.
- То чи прйнятий вже хтось з керівного складу і коли відділи можуть запрацювати?
- Станом на сьогодні (четвер, 14 січня - ред) ще ніхто з керіників не пройшов до кінця спеціальної перевірки, тож і не призначений.  Обов’язки керівників відділів наразі покладені на мене і на Володимира Гулика. Саме нам довелося займатися і статутами і виготовленням печаток і оформленням відповідних документів. Але це все робиться для того, щоб відділи вже у цьому місяці запрацювали і місто могло нормально функціонувати.
Звичайно ми дещо запізно розпочали, але маємо надію, що все вдасться орагнізувати правильно.
- А що то був за випадок з культурою?
- Ми проводили конкурс на начальника відділу культури у місті. Кандидатів, як завжди, було небагато. Всього один. Але сталося так, що пройшовши конкурс людина дізналася свою майбутню заробітну плату і.... одразу ж відмовилась від посади. Тож тепер знову оголошено конкурс.
Справа у тому, що у цьому році доведеться економити усім. І міській раді в тому числі. Тому на великі оклади, а згідно тарифної сітки у нас люди стартуватимуть з мінімальної зарплати у 1218 гривень, розраховувати нікому не доводиться. Натомість людина, яка має досвід і знає, що то означає керувати будь-якою структурою в час її становлення, не дуже має бажання працювати за такі гроші. Тобто зараз роботу у міській раді переважна більшість розглядає як стартову позицію при переході на іншу більш високооплачувану роботу.
- Маріє Степанівно, січень підходить до завершення. Чи встигнеться все і чи отримають люди, зокрема медики та освітяни, зарплату?
- Звичайно  у січні ми всі мусимо терпіти і чекати. Така, напевно, ціна  нового статусу і нових можливостей. Запевняю, що ми всіма силами намагаємося зараз довести до ладу фінансові справи. Не знаю, чи всім вдаться виплатити зароблені кошти вже до кінця місяця, але в лютому вже все буде добре. Знаю, що бурштинцям зараз важко, але прошу всіх почекати. Будете бачити - за місяць все налагодиться.
- Ви, як депутат Галицької районної районної ради, як можете прокоментувати настрої галичан після відділення Бурштина?
- На останніх двох сесіях у районі галичани дуже болісно сприйняли той факт, що Бурштин справді відділився.  Багато різних розмов на цю тему точаться в Галичі сьогодні і не скоро ще вщухнуть. Адже район втратив справді багато, бо окрім податку з доходів, які перераховувались у районний бюджет з працівників Бурштинської теплоелектростанції вони втратили ще й податок з доходів працівників КП «Житловик». А «Житловик» ще у минулому році був чи не другим за величиною підприємством по сплаті податків у районі. Звичайно частина тих коштів потім згідно бюджетного кодексу поверталася у місто, але не всі.
- Дякую за розмову.
- І вам дякую. Користуючись нагодою хочу всіх щиро привітати зі святами. Вірте в перемогу і справедливість. Христос Хрищається!
В.К.

 

Переглядів: 847 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: