Субота, 20.04.2024, 13:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 29 » Майже 100 тис грн виділив ДТЕК для проведення фестивалю «Бурштинове намисто»
10:01
Майже 100 тис грн виділив ДТЕК для проведення фестивалю «Бурштинове намисто»

26 травня у місті Бурштин (Івано-Франківська обл.) відбувся ювілейний обласний фестиваль «Бурштинове намисто», присвячений міжнародному Дню захисту дітей у рамках проведення Року дитячої творчості в Україні. Участь у фестивалі взяли аматорські колективи професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

 

В цьому році ДТЕК долучився до організації десятиріччя музичного фестивалю. В рамках Стратегії соціального партнерства з містом Бурштин ДТЕК виділив майже 100 тис грн для організації та проведення музичного фестивалю.

 

«ДТЕК з повагою ставиться до культурних традицій міст. Тому в цьому році було прийнято рішення допомогти організувати музичне свято. Щорічне проведення музичного фестивалю стало хорошою традицією не лише для Бурштина, а й усієї Івано-Франківської області. Я переконаний, що цей захід не лише допомагає виявляти таланти серед нашої молоді, а й підвищувати їх майстерність та відроджувати і зберігати національні традиції», – вважає директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Михайло Мальований.

 

Попередні конкурсні прослуховування і перегляди було проведено у вокальному, танцювальному та інструментальному жанрах, а журі очолив професор Інституту культури і мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, відомий композитор, заслужений діяч мистецтв України Володимир Домшинський.

 

Переможцями фестивалю «Бурштинове намисто» стали: танцювальний колектив «Юність опілля» (Рогатинський державний аграрний коледж), квартет юнаків (Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей), Леся Мендела (Калуський політехнічний ліцей), Зразковий художній колектив «Театр пісні «Веселкові струни» (Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму), Зразковий художній колектив, ансамбль народного танцю «Карпатські візерунки» (Івано-Франківське ВПУ №13), Народний художній колектив танцювальний ансамбль «Первоцвіт» (ВПУ №7 м.Калуш), вокальний гурт (коледж електронних приладів ІФНТУНГ), Лілія Іванчук (Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму), Олександр Яшан (ПТУ №31 м.Городенка), Ірина Перейма (Івано-Франківський державний коледж технологій та бізнесу), вокальний ансамбль дівчат (Брошнівський лісопромисловий ліцей), Назар Онисим'юк (ПТУ №36 смт Кути), вокальне тріо (Бурштинський торговельно-економічний коледж) та інші.

 

Після визначення переможців кращі колективи виступили з гала-концертом на центральній площі міста Бурштин. Учасники і переможці конкурсу отримали грамоти, дипломи та цінні подарунки.

 

«Громада міста Бурштин вдячна компанії ДТЕК за те, що вона долучилась і фінансово, і організаційно до святкування ювілейного музичного фестивалю «Бурштинове намисто». Хочу зазначити, що ДТЕК став надійним та активним нашим партнером і це стосується не лише культурного життя нашого міста. В рамках Стратегії соціального партнерства лише в цьому році ДТЕК надасть Бурштину більше 6 млн грн на реалізацію проектів за кількома напрямками: охорона здоров’я, розвиток бізнес-середовища та соціально значущої інфраструктури, а також енергоефективність у комунальному секторі та підвищення активності громад. Оскільки, підписана між Бурштином та ДТЕК Стратегія соціального партнерства розрахована на три роки, то на реалізацію усіх запланованих проектів та ініціатив громад ДТЕК направить більше 12 млн грн», – повідомив міський голова Бурштина Петро Курляк.
Переглядів: 911 | Додав: vovak | Теги: Курляк, Бурштинове намисто, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: