Четвер, 25.04.2024, 05:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 10 » Майстер-клас «Барвистий світ квілінгу»
09:42
Майстер-клас «Барвистий світ квілінгу»

Квіллінг (кручення паперу) – це модний зараз напрямок хенд-мейду, який прийшов до нас кілька століть тому з Європи. Ченці в 15 столітті робили вигадливі візерунки для ікон, медальйонів та інших прикрас, використовуючи для цього пір’я птахів і найтонший папір з позолоченими краями. Ці середньовічні шедеври навіть при близькому розгляді створювали враження ювелірних виробів зі справжнього золота . Багато прийомів мистецтва квілінгу не тільки збереглися , а й поповнилися новими цікавими ідеями. Зараз квіллінг – це вид дизайнерської майстерності, при якому скручують тонкі смужки різнокольорового паперу і з їх допомогою виготовляють різні візерунки: квіти, фігурки птахів, тварин та багато іншого. Квіллінг широко використовується як у виготовленні сувенірів, так і в оздобленні інтер’єру.
Основною перевагою квілінгу є його простота – його можуть освоїти і діти. Можливо, вам, як новачкові квілінгу, здасться, що робити такі дизайнерські вироби з паперу дуже складно. Але взявши в руки папір, накрутивши його за допомогою доступних інструментів для квілінгу, спробувавши розібрати одну-дві квіллінг-схеми, ви зрозумієте, що це приємне і зовсім неважке заняття. А з часом ви зможете навіть складати квіллінг-схеми самостійно.
За допомогою даної техніки можна робити листівки ручної роботи, всілякі декоративні панно, об’ємні паперові фігурки і навіть незвичайні прикраси.
До того ж, квіллінг є маловитратним видом рукоділля. Якщо ви вирішите зайнятися квіллінгом, то вам буде потрібен всього лише папір і деякі супутнє канцелярське приладдя.
Квіллінг – чудовий спосіб для арт-терапії, він заспокоює нерви, розвиває моторику рук і приносить приємні емоції. Крім того, оволодівши технікою квілінгу, ви зможете порадувати своїх друзів та близьких оригінальними та цікавими подарунками ручної роботи. 
Долучилась до цього прекрасного  мистецтва  і Бурштинська міська дитяча бібліотека. Із учнями ЗОШ №1 5 кл. було  проведено майстер-клас «Барвистий світ квілінгу». Працівники бібліотеки розповіли історію квілінгу, ознайомили із різноманітними техніками виконання робіт. А які чудові витвори з квілінгу були зроблені Яківчук Т, Торконяк В,.Крупка С, Грушова В. 
Бурштинська міська дитяча бібліотека

 

Переглядів: 731 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: