Субота, 20.04.2024, 13:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 21 » ЛІТНІЙ ТАБІР У БУРШТИНІ
20:44
ЛІТНІЙ ТАБІР У БУРШТИНІ
У Бурштині з ініціативи Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина (АМЕР), яка створюється за сприяння Бурштинської міської ради та Спільноти Сціально-Відповідальний Бізнес реалізують проект «Літній табір». 

Як розповіли нам організатори, учасниками табору є діти 7-11 класів. Проект проходить за сприяння навчально-виховного комплексу Бурштинської міської ради та громадської організації «Жінки для майбутнього».
Літній табір проводиться в м. Бурштині  протягом двох тижнів з 6 по 17 серпня. В перший тиждень проекту АМЕР запросили двох волонтерів з міжнародної організації Памелу та К'ю – дівчат з Китаю та Малайзії. Бурштинські діти отримують можливість дізнатися про ці країни, їх культури, побачити національний одяг, навчитися робити китайські витинанки, дізнатися як працювати в команді, досягати поставлених цілей, правильно організовувати свій час, покращити свої навички англійської мови та ін.
Програма першого тижня "Літнього табору"
День 1
Давайте познайомимось! (знайомство з учасниками та волонтерами проекту)
Командні ігри (за допомогою спеціальних ігор можна покрищити свої навички роботи в команді)
День 2
Знайомство з країнами: Малайзія.
Знайомство з країнами: Китай.
Майстерклас з виготовлення традиційних китайських плетених сувенірів
День 3
1+1 = 3 або Робота в команді (Мета: поглибити свої знання щодо роботи в команді, зрозуміти різницю між командою та групою, дізнатися чому командна робота важлива та що таке синергія)
Тест: моя роль в команді
Майстерклас з виготовлення традиційних китайських витинанок
День 4
Знайомство з культурами: Малайзія (у дітей була унікальна можливість познайомитися ближче з загадковою малайською культурою, побачити справжній національний одяг, почути мову та багато ін. цікавих моментів)
Знайомство з культурами: Китай (діти мали можливість відкрити для себе одну з найдревніших культур світу та зруйнувати безліч своїх стереотипів)
Майстерклас з виготовлення прикрас до Китайського нового року
День 5
Я - лідер (хто такі лідери, як вони змінюють світ та як стати лідером)
Як встигати більше (навчитися правильно організовувати свій час)
Закриття першого тижня проекту та прощання з волонтерами
Цієї п’ятниці дівчатка з Малайзії та Китаю поїдуть, а наступного тижня приїжджають волонтери з Саудівської Аравії та Бразилії, які також будуть знайомити маленьких бурштинців зі своєю культурою та традиціями.

Діти з радістю приходять в табір, оскільки дівчата дуже привітні, веселі, свої презентації проводять в цікавій, ігровій формі. Бурштинці зовсім не хочуть в прощатися з К’ю та Памелою, хоча вже з нетерпінням чекають нових волонтерів наступного тижня.
З допомогою перекладача - чарівної пані Олени - нам вдалося порозумітися з дівчиною з Малайзії на ім’я К’ю:
- Привіт! Ні, я не з Китаю, а з Малайзії :) Моє довге ім’я — Тан Хонг Кью, а коротке — просто Кью. Англійською воно взагалі позначається лише однією літерою Q. Мені 23 роки. В Івано-Франківськ я потрапила по програмі обміну, маю провести тут шість тижнів і розказувати дітям у школах про свою країну.
Сама я родом з Куала Лумпуру, столиці Малайзії. Місто ваше дуже миле і дружнє, і взагалі не таке, як я очікувала. Думала, що тут всі на мене дивитимуться з великим здивуванням. Підозрюю, що зараз у Бурштині я — єдина малайзійка :)
У вас все дуже чисто і охайно. У моїй країні всі постійно в русі, кудись поспішають, а у вас люди такі спокійні, розслаблені. Я вже була на міському озері. Зауважила багато людей, які неспішно гуляють з дітьми, і зрозуміла, що Бурштин — дуже домашнє містечко, воно чудово підходить для відпочинку.
Наразі я не працюю, щойно закінчила навчання у себе вдома. Моя спеціальність — геофізика, вона доволі перспективна в галузі нафти і газу. У нас не трапляється багато землетрусів, це у сусідній Індонезії їх багато. Коли там сильний землетрус, то ми іноді це відчуваємо, але великих руйнувань ніколи не буває.
Люблю будь-яку гучну музику, зокрема рок. Більше слухаю американських виконавців. Також я намагаюсь навчитися грати на такому інструменті, як укулеле, бо виявилося, що для гри на звичайній гітарі в мене трохи закороткі пальці.
У вас я вже встигла скуштувати борщ і деруни, мені сподобалося! Вразило, що у вас дуже багато страв включають картоплю :) Від української кухні малайзійська відрізняється тим, що в нас більше різних спецій.
Бурштину бракує більше позитиву і доброго настрою. Я б хотіла, щоб коли я проходжу повз когось у вашому місті і посміхаюся, на мене не дивилися як на дивачку. Бо у вас багато людей мають дуже серйозні обличчя.
Мене дивує, що у вас дівчата обіймаються при зустрічі, а також коли хлопці і дівчата цілують одне одного в щоку. У нас всі вітаються виключно за руку, і лише найближчі друзі можуть обійматися.
Знаю лише кілька слів українською — «дякую», «добре», «привіт». Також можу порахувати до трьох — «один-два-три». Ще вмію сказати «Я не розумію українську».

В.К.


Переглядів: 1263 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, Агенції Місцевого Економічного Розв, АМЕР, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: