Субота, 20.04.2024, 08:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 28 » КОРОТКО ПРО РОБОТУ
11:48
КОРОТКО ПРО РОБОТУ

Відтоді, коли ми писали про сто днів влади, минуло не так багато часу, проте приводів до короткого інтерв’ю з міським головою назбиралось достатньо. Зокрема,  сьогодні було б доцільно  вчергове поговорити про фінансування профтехосвіти у місті та про ремонт доріг.
-Роксолано Олександрівно, знаємо, що є певні зміни у підході до фінансування профтехосвіти в нашій державі.
- Справді. На почату тижня я була на зустрічах в обласних департаменті освіти та департаменті фінансів і можу повідомити, що ситуація трохи покращилась. Зокрема з державного бюджету прийшла субвенція на  фінансування профтехосвіти. До речі, ця субвенція, у розмірі 500 мільйонів гривень, мала прийти ще у лютому. До нашої області надійшло 18 мільйонів гривень, а Бурштину виділено з цієї суми 2 мільйони 530 тисяч гривень. Це на перше півріччя. Можу повідомити, що Коломия з трьома навчальними закладами такого типу отримала 9 мільйонів субвенції, Калуш - 4 мільйони. Але їх у лютому-березні практично не фінансували. Якщо річна потреба Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ складала 8 мільйонів то піврічна - 4. Тож ми виконали свою частину фінансування і підтримали навчальний залад у першому кварталі. Зараз цю субвенцію передають нам  і ми надалі продовжимо фінансувати цей навчальний заклад. Ми розуміємо, що навчальний заклад, десь станом на нинішні цифри, буде недофінансовано на три мільйони в рік.  Тож керівництво БТЕК повинно вже думати над економією бюджету, повинно уважно віднестися до правил прийому учнів на наступний навчальний рік. Адже вже точно відомо що такого роду заклади будуть передаватися у наступному навчальному році на фінансування якщо не з міського бюджету, то з обласного точно. Хочу зауважити, що в тих два з половиною мільйони субвенції, які передбачені на Бурштинську профтехосвіту, включена тільки заробітна плата, стипендія та частина енергоносіїв. Усе інше тут не враховано. Тож адміністрація БТЕК КНТЕУ повинна вже передбачити заходи економії.
- Уже декілька років бурштинців цікавить ремонт Калуської дороги. Місто на ремонт певні кошти передбачило. Чи допоможе область?
- Хочу розпочати узагалі з коштів, які у цьому році Бурштин отримає з обласного бюджету. Як ви знаєте, у п’ятницю відбулась сесія обласної ради, де Бурштину з обласного бюджету виділено 220 тисяч на капітальний ремонт приміщення шкіл: 100 тисяч на ЗОШ №3 та 120 тисяч на ЗОШ № 2.  Також Бурштин отримає 580 тисяч гривень екологічних коштів. Ці кошти передбачені на; реконструкцію каналізаційних мереж і споруд на них (ЗОШ №3) -198.7 тисяч.; проведення заходів з охорони підземних вод та ліквідацію джерел їх забруднення (ЗОШ №2 - 167.8 тис.грн., ДНЗ №6 - 55,1 тис.грн., ФАП с.Вигівка- 10.00 тис грн., ДНЗ №2 - 85.3 тис.грн., ДНЗ №1 - 63.1 тис.грн.). 
Щодо, власне, доріг, то у цьому році область отримає більше 14 мільйонів гривень на дороги. Після візиту Прем’єр -міністра Арсенія Яценюка був озвучений план ремонту доріг у нашій області. Зокрема було зазначено, що продовжиться ремонт дороги Н-10, щоб отримати якісне сполучення Чернівецької та Львівської областей з прямим виходом на Європу. Також планують відремонтувати дорогу на Тернопіль та дорогу Івано-Франківськ-Яблуниця-Рахів.
Таким чином ті кошти, які нам анонсували для ремонту дороги Т-09-10 Бурштин-Калуш, а це приблизно 4 мільйони з державного бюджету, вже під знаком питання. Натомість під ці роботи місто також виділило 600 тисяч, тож ми зараз з депутатом обласної ради працюємо над цим питанням. Зокрема місто могло б додати ще 400 тисяч, проте від області також потрібно буде хоча б два мільйони щоб розпочати ремонт Калуської. Якщо область не допомоме, то й ми свій мільйон не виділятимемо. Нагадаю, дорога Калуш-Бурштин є дорогою обласного значення.
А на ремонт доріг у місті область нам виділила 300 тисяч гривень.  То за ці кошти ми плануємо відремонтувати дорожнє полотно по вулицях Шухевича та Енергетиків. Проте ці рішення ще повинні приймати депутати міської ради.
Якщо повернутись частково до питання фінансування профтехосвіти, то ті 960 тисяч,що залишились нам із 2 мільйонів 750 тисяч (завдяки обласнй субвенції-ред.) із фінансування БТЕК КНТЕУ, бюджетна комісія розподілила на вирішення нагальних потреб міста  - придбання кількох машин асфальту, завершення ремонту вуличного освітлення, збільшення коштів на фінансування харчування у лікарні та освітніх закладах а також на доукомплектування технікою двох новостворених відділів.

Переглядів: 694 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: