Четвер, 28.03.2024, 10:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 3 » ФІНАЛЬНІ АКОРДИ НА ПОЗИТИВНИХ НОТАХ!
12:39
ФІНАЛЬНІ АКОРДИ НА ПОЗИТИВНИХ НОТАХ!

Саме так можна описати атмосферу підсумкової зустрічі між членкинями громадської організації «Жінки для майбутнього», жінками-лідерками громадських організацій та жінками з числа внутрішньо-переміщених осіб, яка відбулася 7 лютого в приміщенні Центру громадської активності у м. Бурштині.
Завершився проект «Розвиток заради змін: активізація жінок в період кризи», що виконувався за фінансової підтримки УКРАЇНСЬКОГО ЖІНОЧОГО ФОНДУ, який дав старт новій професійній команді жінок активно працювати заради миру, порозуміння і впровадження принципів гендерної рівності в регіоні.
  А почалось все ще влітку, коли невелика групка активісток поставила собі за мету об’єднати жіночий потенціал і створити потужну жіночу організацію в Прикарпатському регіоні, в яку би входили не тільки корінні мешканці Івано-Франківщини, а і жінки з числа внутрішньо-переміщених осіб, адже саме вони на сьогоднішній день є найбільш вразливою категорією наших співвітчизників. І вже 7 листопада, незважаючи на вихідний день, за круглим столом під гаслом «Консолідація жінок в період кризи» зібралось понад 20 жінок, щоб обговорити актуальні питання сьогодення, основні проблеми внутрішньо-переміщених осіб та визначити напрямки роботи в громадському секторі. 
Підписаний Меморандум про співпрацю «Консолідація жінок заради змін в період кризи» став символом єдності та першим кроком для адаптації жінок з числа внутрішньо-переміщених осіб у приймаючих громадах.
6 місяців інтенсивного навчання в форматі тренінгів, семінарів та дистанційних курсів; зустрічей та переговорів; консультацій та фокус-груп – ми працювали на результат, щоб в подальшому бути максимально корисними для свого міста, своєї країни, свого майбутнього.
 Разом з Ярославою Сорокопуд та Оленою Сусловою на тренінгу «Особиста ефективність та лідерство. Розвінчання гендерних стереотипів» 21 листопада 2016 р. підвищували свій лідерський потенціал, розвінчували гендерні стереотипи та здобували нові знання. Робота в командах допомагала чути один одного, краще розуміти та вміти шукати консенсуальні рішення для виконання поставлених завдань.
Стратегічне планування із Ярославою Сорокопуд 15 грудня 2016 р. відкрило нові можливості для стратегічних дій. Адже тільки стратегічне мислення, постійне планування та моніторинг призводять до руху вперед та дозволяють досягати поставлених цілей. А їх у наших жінок достатньо. Достатньо, щоб змінювати своє життя, достатньо, щоб змінювати суспільство та державу в цілому.
Все про інструменти ефективної роботи громадських організацій (Адвокасі, Нетворкінг, Фандрейзинг) дізнались на тренінгу 22 січня 2016 року. Ірина Максимова та Олександр Бабій старались розкрити зміст новітніх для українського суспільства видів діяльності, навчити учасниць готувати проектні пропозиції для отримання фінансування та надати практичні рекомендації з планування, проектної діяльності впровадження та звітування по проекту.
Отриманні знання жінки з числа внутрішньо-переміщених осіб одразу змогли застосувати під час підготовки власних пропозицій на Конкурс міні-грантів. Всього надійшло шість пропозицій. 
Учасниці які підготували кращі пропозиції, а це Спас Людмила із проектом «Маєш бажання – дій, а не просто мрій» та Яблонська Діана з проектом «Підтримка майстра початківця з манікюру і допомога у подальшому розвитку» отримали можливість фінансування своїх проектів на суму по 1800 грн., Завадська Римма і її проект «Кравецька справа актуальна завжди», Волкова Ніна з проектом «Активізація власного потенціалу», Гаврилюк Олена з проектом «Надання консультаційних послуг з французької та німецької мови дистанційно через мережу інтернет» та Яблокова Надія з проектом «Я можу тому, що я хочу» зможуть реалізувати свої ідеї і отримають необхідне обладнання та інструменти вартістю по 1500 грн. кожна. Сподіваємося, надана підтримка відкриє в майбутньому додаткові можливості для економічної незалежності жінкам, які внаслідок збройного конфлікту покинули свої домівки в Східних областях України і тепер будують демократичне суспільство на вже рідному Прикарпатті.
За підсумками всіх заходів 8 жінок висловили бажання приєднатись до ГО «Жінки для майбутнього». 7 лютого 2016 р. відбулись Установчі збори Організації,  на яких разом затвердили нову назву Організації, обрали Правління, внесли зміни у Статут та затвердили Стратегії та політики. Вже скоро наша Організація працюватиме під назвою «ЖІНОЧИЙ РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР».
Проект «Розвиток заради змін: активізація жінок в період кризи», який нас познайомив та зробив не просто колегами, а добрими друзями, до яких можна звернутись за допомогою чи порадою - завершився, однак закладений хороший майданчик для подальшої спільної праці, нових ідей та нових проектів.
Ми завжди відкриті до співпраці та нових ідей, ми приймаємо в наші ряди активних людей, які підтримують наші принципи та готові поширювати нашу ідею. 
Усі бажаючі можуть долучитись до роботи Організації, надіславши мотиваційний лист у довільній формі на:
 -електронну пошту wom.future@gmail.com , 
 -зателефонувавши на номер безкоштовної телефонної лінії 0-800-210-610 
 -або на номер мобільного телефону 38(068)04-78-722, +38(099)09-06-215
Олександра Шаган

 

Переглядів: 595 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: