Четвер, 25.04.2024, 18:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 10 » ДТЕК сприяє створенню індустріальних парків в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях
23:29
ДТЕК сприяє створенню індустріальних парків в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях

8-9 жовтня під час проведення міжнародної конференції «Індустріальні парки і розвиток промисловості: шанси і виклики сьогодення» в рамках ХV Міжнародного Економічного Форуму представники ДТЕК пояснили чому саме енергетична компанія підтримала проведення Форуму, а також поділились досвідом створення індустріальних парків на територіях, де працює бізнес компанії.

За словами керівника департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторії Гриб, індустріальні парки є одним з інструментіврегіонального розвитку, завдання яких – розвинути економічну спроможність території з метою поліпшення її економічних перспектив, створення нових робочих місць та підвищення якості життя населення. Це спеціальні виділені земельні ділянки на котрих розташовується необхідна для бізнесу інфраструктура – під’їзні шляхи, усі необхідні комунікації та інше.

 «В 2015 році ДТЕК  продовжує роботу з підготовки до створення в Україні трьох індустріальних парків: в Івано-Франківській, Львівській, Дніпропетровській областях з метою залучення інвесторів у регіон, розвитку бізнес-середовища і, найголовніше, збільшення кількості робочих місць. В сучасних умовах Україні для розвитку економіки в цілому, та кожної окремої галузі, необхідні значні фінансові ресурси, яких в середині країни не вистачає. Тому актуальною залишається проблема створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні для активізації як іноземних інвесторів, так і внутрішніх інвесторів. Саме іноземні інвестиції є тим джерелом ресурсів, яке може стимулювати розвиток національної економіки. Індустріальні парки - один з важливих інструментів, який дозволить залучити інвесторів до країни. Реалізація проекту дозволить закласти надійний фундамент розвитку міст та забезпечити їх майбутній розвиток на десятки років», - вважає Вікторія Гриб.

Під час конференції були представлені інструменти економічного розвитку територій - індустріальні парки; виявленні очікування інвесторів від індустріальних парків та інвестиційного клімату в регіонах; пройшла презентація змін в регуляторних актах центрального і регіонального рівнів, які необхідні для створення та успішної діяльності індустріальних парків в Україні; обговорені умови, які необхідні для зміцнення співпраці між підприємствами, інвесторами, органами місцевого самоврядування, інституціями економічного розвитку та іншими заінтересованими сторонами.

«Проект Індустріального парку  у нашому місті знаходиться на завершальному етапі. Створення цього парку дасть нам можливість підняти економіку міста і створити нові робочі місця , а це одна із наших стратегій розвитку. Кам’янка-Бузька одне з перших міст в Україні, де почали впроваджуватись такого роду проекти. Спочатку було важко, але декілька років тому ми зустрілись на Економічному форумі з представниками компанії ДТЕК, і наші бажання співпали. Саме ДТЕК, Львівська торгово-промислова палата і Лейпцігська торгово-промислова палата є нашими основними партнерами у цьому проекті. Вони допомагають нам не тільки фінансово, а також і в розробці стратегії та документації для Кам’янко-Бузького індустріального парку. Сьогодні у нас є хороша перспектива, тому  що ми близько розташовані до Львова, у нас є люди, які хочуть працювати і ДТЕК, який зацікавлений у нашому проекті і готовий нам допомагати», – говорить міський голова Кам’янки-Бузької  (Львівська обл.)Олег Омелян.

«Компанія ДТЕК організувала і профінансувала поїздки в Польщу і Туреччину для ознайомлення з вже діючими індустріальними парками. Завдяки отриманій інформації ми знайшли для свого міста найоптимальнішу модель. На сьогоднішній день сесією Бурштинської міської ради виділено 32 га землі і вже сплачено 1 мільйон 900 тисяч гривень за втрати сільськогосподарського виробництва. Також вже є затверджена і підготовлена концепція індустріального парку і подані документи для реєстрації нашого парку. Створюючи індустріальний парку у місті Бурштин ми даємо можливість вибору працевлаштування  мешканцям нашого міста і навколишніх сіл», –   розповідає міський голова Бурштина (Івано-Франківська обл.)Петро Курляк.

У міжнародній конференції взяли участь власники та керівники українських та міжнародних промислових компаній, керівники органів державної влади та самоврядування з України та з-за кордону, агенції із залучення інвестицій, місцеві агенції розвитку,бізнес-асоціації та керуючі компанії промислових парків.

Фінансова та експертна допомога для міст де працюють підприємства ДТЕК надається у п’яти напрямках: охорона здоров’я, енергоефективність, покращення соціально-значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища та підвищення активності громади. Основна мета кожного проекту у всіх 5-ти сферах – це покращення якості життя громади міста не лише сьогодні, але й у перспективі. У цьому полягає стратегічний та сталий підхід до планування соціальних інвестицій. З 2013 по 2014 роки соціальні інвестиції ДТЕК склали 208,42 млн. грн.

Менеджер з комунікацій

ДТЕК Західенерго

Іванка Попович

Переглядів: 643 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: