Четвер, 18.04.2024, 20:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 3 » ДТЕК Бурштинська ТЕС підтвердила підвищення екологічних показників до європейських стандартів
20:24
ДТЕК Бурштинська ТЕС підтвердила підвищення екологічних показників до європейських стандартів

ДТЕК Бурштинська ТЕС підтвердила ефективність роботи нових електрофільтрів. Перевіркою ПрАТ «Український науково-дослідний інститут по промисловому та санітарному очищенню газів» встановлено, що на енергоблоці №5 знижено викиди твердих речовин в атмосферу до  європейських вимог. Проект по заміні старих електрофільтрів став найбільшим у екологічній програмі ДТЕК Бурштинська ТЕС і коштував 80,2 млн грн.
Випробування електрофільтрів, проведені фахівцями Науково-дослідного вимірювального центра з питань екології та якості продукції і матеріалів ПрАТ «Український науково-дослідний інститут по промисловому та санітарному очищенню газів», показали, що концентрація твердих частинок на виході з електрофільтру становила на рівні 29-37 мг/м^(3), що відповідає вимогам європейської Директиви 2001/80/ЄС.
Таким чином, випробування підтвердили – на енергоблоці №5 ДТЕК Бурштинської ТЕС обсяги річних викидів твердих частинок після заміни електрофільтрів зменшились в 30 разів. Підчас реконструкції енергоблоку у минулому році, ДТЕК провів заміну старих електрофільтрів на нові фірми «RAFAKO-SA» (Польща), реконструював схему живлення електрофільтру, замінив димососи і газоходи та впровадив стаціонарну систему безперервного моніторингу викидів димових газів німецької фірми SIEMENS.
«Ми усвідомлюємо свою відповідальність за безпеку нашого виробництва, тому інвестуємо значні кошти у зменшення рівня викидів в атмосферу задля мінімізації негативного впливу на довкілля. Ми не тільки оновлюємо обладнання та застосовуємо сучасні підходи, які відповідають найбільш суворим міжнародним стандартам, а й створюємо ефективну систему моніторингу впливу на навколишнє середовище, залучаємо персонал в природоохоронну діяльність, розвиваємо екологічну культуру», – каже керівник департаменту з екологічної безпеки ДТЕК Енерго Ірина Вербіцька.
Заради покращення екологічної ситуації на територіях, де працюють підприємства ДТЕК, реалізується понад 50 природоохоронних інвестиційних проектів, спрямованих на зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин, скорочення об’єму скидів в водні об’єкти, збільшення обсягів утилізації відходів спалювання вугілля, впровадження систем безперебійного моніторингу викидів, тощо. У 2014 році це реконструкція електрофільтрів блоку №3 ДТЕК Запорізької ТЕС, реконструкція блоку №13 ДТЕК Луганської ТЕС з заміною застарілого пилоочисного обладнання на сучасне, заміна старих скруберів на сучасні електрофільтри на блоці №8 ДТЕК Добротвірської ТЕС та інші.
Енергоблок №5 ДТЕК Бурштинської ТЕС введений в експлуатацію в квітні 1965 р. Окремі елементи обладнання блоку відпрацювали свій ресурс і потребували повної заміни, тому ДТЕК прийняв рішення про зупинку блоку на реконструкцію 1 березня 2012 року. Виконано великий комплекс робіт: модернізовано котлоагрегат, турбіни, турбогенератор, електротехнічну частину блока, системи контролю і управління та замінено електрофільтри. Загальна вартість реконструкції енергоблоку №5 ДТЕК Бурштинської ТЕС становила 609 млн грн.

Переглядів: 675 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: